Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

15-9-2017 Parkeerdag. En dit krijg je als je stichting Sire z'n gang laat gaan. Een tram is openbaar vervoer voor personen en goederen, niet voor een over het paard getild kind met last van z'n hormoontjes.

This is a tram skateboard. FYI

Meer mensen die ongemakkelijk worden van die van over jongens?

Maar zelfs volwassenen weten daar geen raad mee. Lees meer:

Men legt daken vol met zonnepanelen, die het in de winter laten afweten. "Ach ik gebruik die stroom toch niet allemaal zelf."

Terugleveren aan het netwerk? Nooit van gehoord.

Dat doen de Zwitsers anders, hun netwerk levert de produkten tot in de uiteinden van de dalen. Ook aan de supermarkt. Maar de egoistische Hollanders kunnen dit niet aan.

Iedere ondenemer heeft nobele doelen, maar bij met elkaar samenwerken valt men steeds terug op oude vervuilende methoden.

Rond Wageningen, Bennekom, Doorwerth, Oosterbeek, allen dezelfde groene ideëen. Maar bij het transport van produkten valt men terug op vervuiling. Hier Odin, de opvolger van Pee Pastinkel, Buys & Co, Lazuur, met een wervend bord voor hun kop.

12-9-2017 Ook het onderwijs dient eindelijk modulair opgebouwd te worden. Tijdelijke contracten kunnen zinvol worden als de leerkracht na afloop ervan thuis ontspannen aan nieuwe modules kan werken. Wijzigingen kunnen snel doorgevoerd worden. Zelfs mensen die geen opleiding hebben gehad in het onderwijs kunnen ingezet worden.

Een kind is nooit van jou, maar van de maatschappij die er verder mee moet. Een zaak van iedereen.

Zelf onderwijs geven omdat het systeem je niet bevalt is zelfs gevaarlijk omdat je kind dan niet met andere kinderen om gaat en eigen ideëen uiteindelijk geen kans hebben.

Zoals het interlokale tramnet. Talloze spoor- en tramlijntjes zijn gesloopt. Zo werkten kerk en kapitaal samen. "Hou jij ze dom, hou ik ze arm". Dit is simpel te herstellen door bij elke opgebroken straat (riolering vervangen, asfaltering o.i.d.) een spoortje aan te leggen. Zodat iedereen ervan gebruik kan maken.

Hoe ook NS en de geprivatiseerden eindelijk moeten samenwerken tonen de Zwitsers. Op een enkelsporige lijn van de SOB (Süd-Ost-Bahn) met hellingen van 5% werkt men samen. Hier de Voralpen-express met versterking van 2 SBB-rijtuigen en een opdrukkertje.

Een voorbeeld voor de Valleilijn tussen Ede-Wageningen en Amersfoort. Een lijn die soms wordt gebruikt als de lijn tussen Utrecht en Ede-Wageningen onderbroken is.

Presenteer dit als voorbeeld voor de alternatieven waarmee Shell probeert onze kinderen te manipuleren. En laat de kinderen dit in het klein opzetten.

Treinendomino, zoals één van de deelnemers aan dit projekt, het ooit noemde.

Een foto die aantoont hoe je naar een bijeenkomst kunt komen, simpel met het openbaar vervoer. Modules, hier aan elkaar gekoppeld, zijn maximaal 100 cm lang en kunnen door een kind gedragen worden.

Stimuleer kinderen deze alternatieven te propageren en zo Shell (met z'n fossiele onzin) een poepie te laten ruiken.

Mensen hebben vaak weerstand tegen verandering omdat ze kijken naar wat ze te verliezen hebben, in plaats van wat ze kunnen winnen.

Twee zusjes bij hun module in aanbouw, simpel in het openbaar vervoer mee te nemen naar een bijeenkomst. Een 9-jarig meisje bij het zien van een aangeklede module;"Oh, cool".

Dan de bomen, voor de bouw is naaldhout nodig, vanwege de kaarsrechte stammen. Modelbomen, die maak je zelf veel goedkoper:

Bomen van ijzerdraad en sisaltouw.

Daarbij heb je nodig: een hand- of accuboormachine met een haak in de boorkop, een bankschroef, kniptang en een (hobby)schaar.

Neem een stuk koper/ ijzerdraad van ca. 30cm en ca. 0,7mm dik en vouw het dubbel. Draai de twee uiteinden een keer in elkaar. Klem dit uiteinde in de bankschroef. Je neemt grof touw (vlas, hennep, sisal), in stukken geknipt van ca. 6cm. 

Pluis dit afgeknipt stuk touw van ca. 6cm uit, zodanig dat de afzonderlijke vezels vrij liggen en niet meer in elkaar gewikkeld zijn. Er zijn één à twee stukken uitgeplozen touw per boom nodig.  Verdeel de stukken uitgeplozen touw gelijkmatig, tussen de opstaande lus van koperdraad. Trek vervolgens het koperdraad strak met de boormachine met haak. Het uitgeplozen touw blijft nu klemmen tussen het koperdraadje. Houdt het koperdraad gespannen en laat de boormachine draaien. Het uitgeplozen touw zal zich keurig verdelen als de takken van een boom. Ga door tot het koperdraadje afbreekt.

"In Wagen 34 befindet sich die Kinderbetreuung. Hier können die Kleinen gerne zum Basteln und Spielen vorbeischauen."

En wat is er mis met de trein voor het onderwijs? Een smalspoorlijn (tram) kan kinderen bijna van huis ophalen en bijna op school afleveren. Dan is dat gedoe met kinderen per auto naar school brengen ook meteen afgelopen.

En dan kan Greta Thunberg ook weer naar school.

Greta Thunberg, slachtoffer van de volwassenen, die ook niet verder kunnen denken dan hun eigen egoisme.

Verder met de bomen. Knip nu de vezels af zodanig dat een mooie conische boomvorm ontstaat. Doop nu de ‘boom’ geheel onder in de dunne groene latex.Laat de boom uitdruipen en ‘centrifugeer’ de boom tussen duim en wijsvinger. Neem een handje groen strooigoed (geverfd zaagsel, verkruimeld oase, enz.) en strooi het over de boom. Doe dit enkele malen tot de boom niets meer opneemt. Bezoek ook marktplaats voor bomen, die je soms zelf van een bladerdek moet voorzien. Maar wel goedkoop. Bezoek ook elk jaar Eurospoor voor nieuwe motieven.

Veel is dus goedkoop zelf te maken. Voor het overige.... Ook treinendomino wordt elektrisch en krijgt deels bovenleiding. Deels, want jonge kinderen kennen alleen de "biologische" trein en deze wordt geduwd. Voor de elektrische trein staat hier de catalogus van Sommerfeldt, waarmee je zelf kunt samenstellen.

Eén van de betere ideëen om samen je doel te bereiken komt uit het onderwijs zelf. De kinderen bewijzen dit als steun voor de leerkracht.

Greta Thunberg: als jullie de wetenschappers niet geloven, waarom moeten wij dan nog naar school ..... https://t.co/lJRvT2Uzqb

De oceaancirculatie op mondiale schaal, de thermohaliene circulatie, wordt onder meer aangedreven door koud water dat in de poolgebieden door zijn hoge soortelijke gewicht naar de zeebodem zinkt. De noordelijke Atlantische Oceaan, bij Groenland, is een plek waar veel water naar de diepte zinkt. Een belangrijke tak van de thermohaliene circulatie stroomt daar vandaan over de bodem naar het zuiden en vervolgens naar de Stille Oceaan. Op verschillende plekken in de Stille Oceaan komt het water, een tot twee millennia later, weer naar boven.

Eenmaal in de diepte dringt er geen zonlicht meer tot dat water door. Er is ook weinig warmteoverdracht vanuit hogere lagen door menging of andere processen. De temperatuur van het water in de diepe oceaan wordt daarom in belangrijke mate bepaald door de temperatuur die het had toen het naar beneden zakte.

Klimaatschommelingen aan het oppervlak vinden ook plaats in de diepe oceaan, maar wel met een vertraging die tot vele eeuwen op kan lopen. De diepte van het noordelijke deel van de Stille Oceaan loopt het meest achter, omdat veel van het water daar de lange reis vanuit de noordelijke Atlantische Oceaan heeft gemaakt. Lees meer:

Klik op het plaatje voor een vergroting. Techniek komt overal boven drijven.

Hoe kregen ze de zwerfkeien op hun plek voor een Hunebed? Dat maken we even inzichtelijk.

Het kind raakt geisoleerd. Geen kind dat opgevoed wordt voor een maatschappij die echt schone lucht levert.

Over transport gesproken, hier raakt het kind niet geisoleerd, het maakt deel uit van de samenleving.

Boomstam rollen

Een aantal boomstammen gaat zij aan zij op hun buik op de grond liggen. Een rijder gaat dwars op de boomstammen liggen op het bovenste gedeelte van hun rug. Alle boomstammen beginnen in de zelfde richting te rollen en geven hun berijder een zacht en soms bonzend ritje over de boomstammen. Als de rijder over de laatste boomstam gerold is, wordt het ook een boomstam en gaat dan aan de andere kant van de rij liggen. De eerste boomstam, die onder de rijder uit rolt wordt de volgende rijder.

Meer niet-competitieve spellen.

Zie ook:

Waar laat ik m'n rijblik?


Bij het zoeken naar een parkeerplaats is de auto een onmisbaar hulpmiddel.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail