Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Verder werkt deze site ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

5-10-2016. Zet in op bluetooth. Het Amerikaanse bedrijf Nexpaq is hier hard mee bezig. Bluetooth is niets nieuws, kwam al in de jaren 90 al ter sprake. En is ook door de simpele hobbyist uit te voeren. Een mobiele telefoon is hiervoor echt niet nodig. Heb je ooit met Atmel microcontrollers gewerkt dan zijn er simpele mogelijkheden dit zelf in elkaar te bakken.

Met Bascom of Arduino kun je ook zonder inbouw in rollend materieel je modulebaan met bluetooth bedienen.

Aankleding inzetten op voedselbos en kleinschalige landbouw, korte afstanden. Tekorten en overschotten per trein vervoeren. De eigenwijze ouders laten zien wat er mogelijk is. Speur het internet af naar sprekende voorbeelden. Vooral een video kan overtuigen de wereld mooier en vooral leefbaar te maken.

Marktplaats biedt mogelijkheden, maar pas op met techniek. Standariseer de koppelingen, de gebruikelijke koppelingen bieden weinig mogelijkheden een lok of wagen uit de trein te halen. Alleen met moeilijk draaien en wrikken is dit mogelijk. Kadee en ook de Roco kortkoppeling laten uitnemen probleemloos toe. Maar niet elk voertuig is geschikt voor uitwisseling van koppelingen.

Kadeekoppelingen hebben zelfs een unieke ontkoppelmogelijkheid. Geen bedrading of schakelingen nodig. Ontkoppelen en een wagen naar de juiste plaats duwen zonder dat opnieuw gekoppeld wordt.

Kadeekoppelingen kunnen ook op moderner Europees materieel gemonteerd worden.

Vraag en controleer zelf of dit mogelijk is. Om vooral kinderen met weinig technische ervaring te helpen is een "zwarte lijst" helaas noodzakelijk. Bezoek de verkoper en kijk nauwkeurig naar de mogelijkheid de kopeling rechts te kunnen monteren, neem als het kan een bekende volwassene mee. De verkoper wil er altijd beter van worden.
------------------------------------------
K.Trijn te Wijchen

Mathijs Piet te Rijsenhout.

Zij verkochten materieel waarvan zij beweerden dat het een NEM-schacht had waarop deze koppeling gemonteerd kon worden. Dat was helaas niet mogelijk en moeten extra maatregelen genomen worden.
------------------------------------------


Mijn eerste kamer was zo laag, dat ik er alleen maar pizza kon eten.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail