Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

4-10-2015. Een mooi staaltje van oplichting komt weer uit Eindhoven, Brabanders die al dik in de puree zitten....

How cool is this? We received this video of little Gil explaining how #Stella works http://t.co/GML7AH3QBo @TUeindhoven

De gigantische blikmassa denkt men met een simpel plat zonnepaneeltje de baas te kunnen. De stand van de zon vergeet Eindhoven maar even. Ook een mooi staaltje van kindermisbruik. Scouting is nooit erg slim geweest, het joch zelf heeft het goed begrepen, hij legt het ruimtevretertje op z'n kant, zodat er tenminste nog een beetje zon opgevangen wordt. Maar ja, facebook, ook niet één van de slimsten.

De kinderen hieronder zijn gelukkig een stuk slimmer.

Het eigen werk. Geïnspireerddoor Eurospoor waar ook kinderen aan het werk gingen met het spoor. En ook deze kinderen hadden er zin in.

Minimodules bouwen met Railclub Utrecht
Kinderen tot 12 jaar konden daar hun eigen minimodule bouwen bij Railclub Utrecht. Per groep konden kinderen zelfstandig of onder begeleiding van een ouder in ongeveer een uur de mini-module bouwen. Daarna werd er een baan van gemaakt en konden kinderen er een trein over laten rijden

Ook in je eigen buurt kun je met de buurkinderen zoiets opbouwen. Op dit moment zijn er in de buurt 4 kinderen met een stukje spoor (module genaamd) en alle rondjes om de kerk rijdende tapijtrijders (de naam voor de "zo-uit-de-doos"-rijders) worden stoep- of grasveldrijders. Alleen vele malen groter en in afwisselende samenstellingen. Samenwerking wel noodzakelijk.

Ook materieel is tweedehands goedkoop aan te schaffen. Iets wat bv veel Zwitserse spoorwegmaatsschappijen ook doen. Je kunt dan ook aan het Nederlandse grootbedrijf laten zien dat hun fantasie uitgeschakeld is.

Klein detail, in de trein mag al jaren niet meer gerookt worden, een probleem waar de achterbankgeneratie maar niet vanaf komt.


De patient overleed aan roestafzetting, na het roken van een ketting.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMail