Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

17-12-2017 Sociale media verkeerd gebruikt.

Het ligt er maar aan waar je die sociale media voor gebruikt. https://t.co/GDFbCAoqnH

Kansen gemist.

Op de Jet_Net Careerdays probeerde NAM leerlingen te interesseren voor een vak dat geheid leidt tot werkloosheid.

Het propageren van beter, klimaatvriendelijker transport. Wie doet dat?

12-5-2014. In navolging van de in oktober 2013 getoonde minimodules van Railclub Utrecht op Eurospoor werd kort daarna begonnen met een vergelijkbaar project voor H0, dat beter past bij de nog niet geheel ontwikkelde motoriek van 6-jarige kinderen. De H0-modules waren geboren. Meer hierover is hier te zien.

De eerste kinderen zijn ook zelf (met hulp van hun vader) aan een module begonnen. En links het eerste resultaat van een 7-jarig meisje. En op 4 mei werden alle modules naar buiten gesjouwd en bouwden 4 kinderen en 2 vaders een spoorbaan van ruim 12 meter op.

Een moeder, wiens zoon ook aan het project meedeed en via diezelfde sociale media ontdekte dat zij en haar kinderen in een compliment te zien waren, blokkeerde dit en dreigde zelfs met gerechtelijke stappen. Vooruitgang gesaboteerd.

Staust du noch oder bist du schon mobil? #Individualverkehr geht anders viel besser. Übrigens: Jede 10. Autofahrt steuert ein Ziel in fußläufiger Distanz an.....

Kerstkaarten! Deze is leuk om te delen met je vrienden of familie. Download hem via https://t.co/eJX83rEiv7 #VeggieAdvent #Kerstkaart #kerst https://t.co/fpETkLAvqp

En juist dit creatieve thema gaat prima via sociale media. Geen massa's papier en verf meer, aan de slag met Gimp op de laptop. En dit is nog maar het begin. Talloze onderwerpen voor zo'n kado.

En er bestaan zelfs lessen waarin Twitter wordt ingezet als leertool. Want als iedereen stiekem onder hun tafeltje tweets op hun mobieltje loopt te tikken over de leraar, waarom zou je dan niet openbaar gaan twitteren met de leraar? Mr. Palsrok van het Veluws College in Apeldoorn gebruikt Twitter graag bij de Engelse les, bijvoorbeeld om woordjes te oefenen. Tijdens de presentatie werd de volgende video getoond, waarbij mijn mond opende van verbazing. Al die notebooks in de klas! Dat hadden wij vroeger helemaal niet. Lees meer:

Op een bijeenkomst over verkeersproblemen werd uitgebreid gebruik gemaakt van twitter. Ideëen werden gedeeld, niet door elkaar geschreeuwd.

De beperkte kennis over techniek kun je zo bijspijkeren.

Of bv over intensieve of extensieve landbouw, weg droge kost.

Maar we doen het wel op een andere manier, want de basisgedachte achter teeltwisseling en combinatieteelt is wel juist. Alleen vertrekt u vanuit een verkeerde visie wanneer u wisselteelt en de gangbare combinatieteelt toepast.

Kijk immers naar de natuur: monocultuur bestaat hier niet. In de vrije natuur worden planten ook niet om de zoveel jaar verwisseld van plaats. Alles groeit door elkaar waardoor deze behoefte helemaal niet bestaat. Want waarom wordt wissel- en combinatieteelt toegepast? Om te zorgen dat er geen opbouw is van kwaadaardige bodemschimmels, van slechte aaltjes en luizen en dat één soort groenten geen tekorten krijgt van een bepaalde voedingsstof door altijd op dezelfde plaats te staan. Lees meer:

Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

RUG-onderzoek: Rode wormen spelen sleutelrol in ecosysteem grasland.
 
In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de rol van rode wormen wordt gehinderd door uitdroging en een gebrek aan ruige stalmest. Zijn bevindingen zijn van belang voor het natuurinclusief boeren. Op 15 december 2017 verdedigt hij zijn proefschrift aan de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Lees meer:
 
Maak zelf iets over een onderwerp dat je bezig houdt. Spreekbeurt?
 
Deze onderwerpen zonder sociale media?

Er zijn meer ministers van landbouw verdwenen, dan varkens uit de stallen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail