Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

26-2-2014. In het hol van de leeuw. H0-modules bij kinderen van autobezitters.

En de kinderen zijn enthousiast. Dat kan ook niet anders, gezien de onbeperkte mogelijkheden van het spoor wereldwijd. Een (Japans) voorbeeld van het internet geleend.

Hier 2 dames (7 en 9 jaar oud) met de eerste stappen op modelspoorgebied.

Het eigen werk. Geïnspireerddoor Eurospoor waar ook kinderen aan het werk gingen met het spoor. En ook deze kinderen hadden er zin in.

Minimodules bouwen met Railclub Utrecht
Kinderen tot 12 jaar konden daar hun eigen minimodule bouwen bij Railclub Utrecht. Per groep konden kinderen zelfstandig of onder begeleiding van een ouder in ongeveer een uur de mini-module bouwen. Daarna werd er een baan van gemaakt en konden kinderen er een trein over laten rijden.

Ook in je eigen buurt kun je met de buurkinderen zoiets opbouwen. Op dit moment zijn er in de buurt 4 kinderen met een stukje spoor (module genaamd) en alle rondjes om de kerk rijdende tapijtrijders (de naam voor de "zo-uit-de-doos"-rijders) worden stoep- of grasveldrijders. Alleen vele malen groter en in afwisselende samenstellingen. Samenwerking wel noodzakelijk.

Ook anderen werden geïnspireerd.

Het idee werd geboren om Märklin Mini Modules te gaan maken. Een Mini Module bestaat uit een plankje hout met daarop twee rechte Märklin M rails in de lengte geschroefd. Deze Mini Modules kunnen worden gekoppeld tot 1 grote modelspoorbaan.

Het gebruik van Märklin-rail is echter af te raden, daar dit schreeuwend duur wordt. En geld is het laatste waar de doorsnee kinderen over beschikken. Maak dus zo snel mogelijk een overgang naar goedkope flexrail die vaak via Marktplaats goedkoop te verkrijgen is.

Ook materieel is tweedehands goedkoop aan te schaffen. Iets wat bv veel Zwitserse spoorwegmaatsschappijen ook doen. Je kunt dan ook aan het grootbedrijf laten zien dat hun fantasie uitgeschakeld is.


Stond je vanmorgen in de file? Dan was je gelukkig niet de enige.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMail