Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

8-7-2014 Modelspoorwegbouw is een verzamelterm voor een aantal totaal verschillende hobby's, variërend van het op een regenachtige zondagmiddag uitleggen van een treinbaantje op de vloer tot het (soms jarenlang) bouwen aan een uitgebreide modelspoorweg, het daarbij behorende landschap en de inrichting daarvan. Een andere mogelijkheid is b.v. het bouwen aan een z.g. modulebaan, waarbij op gezette tijden de door verschillende mensen gebouwde delen tijdelijk tot één grote baan worden samengevoegd.

Deze vorm van samenbouw van kleine stukjes modelspoor waarvan alleen de kopeinden aan een norm moeten voldoen om aan elkaar te kunnen koppelen in een willekeurige volgorde opent voor iedereen mogelijkheden om deze hobby te kunnen beoefenen. Dit kan zowel in een gehuurde ruimte, een sportlokaal, school of anderszins. Maar ook buiten op een schoolplein, grasveld of elke buitenruimte.

Op de modulen zijn de sporen gebouwd, maar ook gebouwen, tuinen en andere landschapsdelen. Modulen kunnen uit meerdere segmenten bestaan die aan elkaar gekoppeld worden. Deze techniek biedt een gemakkelijke transportmogelijkheid. Met wat technische kennis kunnen de modulen aan de kopeinden van enkele modulen aangepast worden aan een internationale norm, bv FREMO, Nordmodul en N-Trak  of T- Trak

Deze 2 dames die al wat verder waren zijn inmiddels begonnen met het landschap. Het gaas werd kortgeleden bedekt met papiermache, een glibberig klusje. Bij mooi weer in de zomer kan dat op het grasveld buiten gedaan worden, zeker als je kleinbehuisd bent. Over twee weken kan het resultaat worden bekeken. Want dan is het papiermache uitgehard. Rest nog de beschildering en verdere aankleding.

En duur? Aanschaf materieel doe je via Marktplaats, veel meer dan 4 wagens per module heb je niet nodig. Je speelt toch met anderen? Net als in het groot kost het door samenwerking niet veel. Slechts enkelen kopen een lokomotief. Iedereen kan met een zaag om gaan en hulp is overal.

Belangrijk is ook bij kleinbehuisden dat ouders ondersteuning bieden. Maar dat geldt voor alles.

Ook in het gewone leven.

H0-modules worden populairder. Inmiddels bouwen ook 2 jongens een module met een tunnel. Voorbeelden van andere modulebanen zijn een inspiratiebron voor kinderen.

Fremudul is een grote inspiratiebron en als je je dan ook nog iets aantrekt van andere adviezen, kunnen kinderen overal aan mee doen.

Wir begrüßen Dich auf den Internetseiten des
Freundeskreises Europäischer Modellbahner – FREMO e. V.

Auf diesen Seiten möchten wir vorstellen wer wir sind und was wir machen. Folge bitte den Menüpunkten auf der linken Seite. Im Abschnitt "Über den FREMO" findest Du eine kurze Vorstellung des Vereins.

Das Video kann in Deinem Browser nicht dargestellt werden. Du kannst es mit diesem Link aufrufen.

Der FREMO stellt sich vor

Wir, die wir uns Anfang der neunzehnhundertachtziger Jahre im FREMO zusammengefunden haben, fanden, dass die Möglichkeiten der Beschäftigung mit der Modellbahn bei weitem noch nicht ausgeschöpft waren. Wer sich als Einzelner diesem interessanten Hobby widmet, stößt bei begrenzt zur Verfügung stehender Freizeit, Platz und Finanzen innerhalb der eigenen vier Wände bald an Grenzen des Machbaren. Beim Mitmachen im üblichen Modellbahnclub wiederum muss man sich vielfach mit einer abgegriffenen Thematik der Anlage auf kleinstem gemeinsamen Nenner zufrieden geben. Meer lezen:

Er kan zoveel meer als je kleinbehuisd bent, dat heeft men ook bij....

Sirjansland wil ze wel, jongeren met tiny houses

Geen modelspoorbaan zonder tunnels. Deze tunnelmodules vonden hun voorbeeld op het onvolprezen internet. En dus werd ook aan de tunnelmodules hard gewerkt. En kijk wat het resultaat kan zijn. Spelen is zeer belangrijk.

En kleinbehuisd is geen argument voor een module in een met anderen gebouwde modelbaan. Een gezin met vader, moeder en 3 kinderen) in een "Tiny house" met 2 kamers zoud ook mee kunnen doen. De modulen hierboven en linksonder.

In dit bed kun je je kinderen laten ontspannen, belangrijk voor hun ontwikkeling....

Durch Hautkontakt werden wichtige Hormone freigesetzt: Berührungen entspannen nicht nur - sie sind sogar essentiell für die Entwicklung eines Kindes. Meer lezen:

Belangrijk is ook een bezoek aan het grootvoorbeeld, noodzakelijk voor inspiratie. 175 jaar spoor in Nederland komt er aan met vast en zeker diverse modelbanen.

Uit 175 jaar spoor: Terug naar Toen

06-09-2014 tot 07-09-2014

Het grootste stoomtreinenfestival van Nederland! De liefhebber van stoom kan zijn hart ophalen. Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. In de locomotievenloods is een aantal modelbanen opgesteld. Ook is er een spoormarkt waar van alles op het gebied van spoorwegen en modelbanen verkrijgbaar zal zijn. Daarnaast is het museumdepot ook opengesteld om te zien wat er allemaal met stoom gedaan kan worden. Lees meer:

En gebruik deze inspiratie in je eigen modules.

Deze kale boel (links) wordt uiteindelijk dit showstuk (rechts).

Hou de kinderen strak, anders wordt het snel een baggerspel. Eén waarschuwing is na dit incident op z'n plaats. Probeer bij bovenstaande modules afhankelijkheden te voorkomen. Mochten er conflicten ontstaan bij de kinderen of zelfs de ouders; "Mijn kinderen doen niet meer mee", heb je een probleem. Dat echter simpel op te lossen is omdat het hier om slechts een deel gaat.

Geef ook regelmatig inspiratie, hetzij met filmpjes, voorbeelden of door eigen modules te tonen.


 Prijs de dag niet voor het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMail