Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Deze site kent ook zeurende tegenstanders. Dat zijn de energievreters die de Peakoilbui al zien hangen en wild om zich heen slaan. Zij houden bij hoog en laag vol dat een laptop ook olie gebruikt. Wel es een laptop bij de pomp zien staan? Wel veel blikken filerijders.

En belachelijk maakt men zich vooral zelf. Topper is de elektrische auto in combinatie met de stroomopwekking. Warmte? Totaal genegeerd.

Uit wikipedia: Andere vergisting.

Bij een andere vergisting van organisch materiaal ontstaat biogas voornamelijk (kooldioxide) en bio- (methaan). Dit proces wordt onder meer toegepast bij zuivering van rioolwater en bij de verwerking van mest, maar biogaswinning is ook mogelijk vanuit voedselresten, stro en andere vergistbare stromen. Met het vrijgekomen biogas wordt bijvoorbeeld een warmte-krachtkoppeling (WKK) gestookt, die elektriciteit en warmte produceert. Na gedeeltelijke zuivering kan het biogas (groen gas geheten) ook aan het Nederlandse aardgasnet worden geleverd. Lees meer:


Dit gaat het volgens de "deskundigen" helemaal maken. De lachsektie:

"Duurzaamnieuws": Haal je elektriciteit uit levende planten.

Plant-e brengt het eerste product op de markt dat elektriciteit maakt uit de groei van planten. Het spin-off bedrijf van Wageningen Universiteit bestaat nu drie jaar en heeft in die tijd hard gewerkt aan het ontwikkelen van een product op basis van innovatieve technologie die het mogelijk maakt om elektriciteit te oogsten terwijl de plant doorgroeit. Lees meer:

Hetkanwel: Klaas Mulder, voorzitter van stichting Elektrisch Rijden kan Echt, heeft in een Tesla Roadster in 7 dagen 4.209 km afgelegd. Dat is een wereldrecord. Eerder werd in Frankrijk in dezelfde tijd 3.400 km gereden. Mulder reed gedurende de week als schipholtaxi rond. Mensen vanuit het hele land konden hem bellen, waarna hij hen gratis naar Schiphol reed. Doel van de actie: aantonen dat rijden met een elektrische auto prima kan, ook bij intensief gebruik. Lees meer:

De ontgoocheling: Hetkanwel: Een van ‘s werelds grootste bedrijven op het gebied van groene auto’s, Better Place, heeft faillissement aangevraagd. Het grote publiek wilde niet toehappen, zegt het Israëlische bedrijf. Dat meldt de NOS vandaag. Lees meer:

Vooral de club met de misleidende naam "Zerauto" timmerde hiermee flink aan de weg. Lees meer:

En weer een flinke dosis domheid.

Uit domheidgenerator Nujij:

Elektrische auto nog in lage versnelling.

De ANWB opent donderdag een netwerk van zes oplaadpunten in ons land. De elektrische auto kan daar in ongeveer 20 minuten worden ''bijgetankt''.
Zie vooral de reakties.

De trein rijdt al 100 jaar elektrisch en niet onbelangrijk, ook goederen, de Transsib.


Daarom hier bij uitzondering één van de complimenten van een lezer die op de inhoud van deze site af gaat. Het is bij een blog of site als deze belangrijk de tegenstribbelende meutte te belachelijk te maken, hun blunders en vooral alternatieven te tonen.

Leuke site, ik kom er regelmatig en ben het nog vaak met je eens ook !!! ;-)

De werkende alternatieven:

Ingrediënten
6 bosjes raapstelen
2 tomaten
bieslook
4 eieren

1/2 eetlepel meel
400 gram macaroni
4 eetlepel melk
een
snufje paprikapoeder, zout, peper
1 klontje boter

Bereiding
Kook de macaroni in 10 minuten gaar en giet ze af.
Maak de raapsteeltjes schoon en kook ze met aanhangend water en iets zout in 5 minuten gaar.
Hak de raapstelen, doe ze terug in de pan en bind het vocht met het aangelengde meel.
Roer een klontje boter door de groente. Maak roereieren van de eieren, melk, zout, peper, paprikapoeder en de bieslook.
Neem een voorverwarmde schaal, leg de raapstelen in het midden, schik de macaroni eromheen.
Verdeel de roereieren over het geheel en garneer met plakjes tomaat en fijngeknipte bieslook.


De beste stuurlui hebben weer wat gevonden om over te zeuren....


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail