Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

3-1-2012. Uit RNW wereldkrant: Vooral nieuwbouw op vrije landbouwgrond. Meer dan tachtig procent van de 85.000 hectare landbouwgrond die tussen 1996 en 2008 vrijkwam, werd gebruikt voor de bouw van woonwijken, bedrijventerreinen of verkeersknooppunten. Dat meldt dagblad Trouw. Slechts een fractie werd in natuur omgezet De conclusies staan haaks op die van staatssecretaris Bleker (Landbouw), die juist stelt dat natuurorganisaties vruchtbare grond van boeren inpikken.

Aan deze ruimteoorlog doet ook ons aller NOS weer mee. Louis Dekker, bekend van de elektrische auto heeft met z'n kop in het zand weer iets nieuws. De gevolgen:

Eerste spreuk: De geschiedenis leert ons dat we van de geschiedenis niks geleerd hebben. Louis Dekker, producent van deze worst die de olieslaaf hier voorgehouden wordt. Lees meer: 

Maar ook de politiek steekt de kop in het zand en zal morgen met z´n tanden knarsen. Uit de Gelderlander: RENKUM - Wethouder Rita Weeda van Renkum stond zondagochtend met pech langs de weg in Renkum.

De elektrische auto die ze een weekendje mocht uitproberen, vertoonde kuren. Een verslaggever van De Gelderlander was bij de wethouder in Renkum ingestapt voor een ritje naar het oplaadpunt bij Hotel De Bilderberg in Oosterbeek.

Ver kwam Weeda niet. Na ongeveer twee kilometer minderde de Volkswagen uit zichzelf vaart. Gas geven hielp niet langer en het euvel bleek door de wethouder niet te verhelpen..... Meer lezen:

Klein probleempje veroorzaakte Weeda zelf, die dacht dat ze met een laptop te maken had. Weeda is daarin niet de enige, hier gingen al de volgende ideëen aan vooraf. Zoals:

De hierboven genoemde twitteraars zijn allemaal verdwenen.
Wegens gebrek aan succes.

Rita Weeda: Dat opladen op 'huisstroom' gaat niet echt snel 25% in 4 uur. Maar ik heb geduld. Als ik ga slapen trek ik de stekker eruit.

Tja, dan moet je niet gek kijken als de akku niet helemaal vol zit.
De tweets waren dan ook niet van de lucht.


Op een scootmobiel zit een knopje met slakje en een haasje, maar ik weet niet of dat in een E-Golf ook zit ;-)


Waar NOS-Louis Dekker ook niet op gerekend had: ‘Er dreigen problemen omdat parkeerdruk toeneemt’

Op het inrichtingsplan voor nieuwbouw op het terrein van de voormalige mouterij was in de Wageningse gemeenteraad op zichzelf weinig kritiek. De zorgen bij de bespreking van het gewijzigde Bestemmingsplan DM-terrein concentreerden zich op de vrees voor toenemende parkeerdruk......

.............Op de zaterdagen is er een dubbele parkeerbehoefte van bewoners en van winkelpubliek voor de Aldi....... Lees verder...


Goh, de echte Groenlinksers pakken dan de fiets. Dat levert een hoop ruimte op. Het zou trouwens handig zijn als eindelijk die tram eens kwam. Dan kun je als je fiets een lekke band heeft met de tram naar huis. Twee vliegen in één klap.

Eventueel rijdt er ook nog een "Bicyclerepairman" mee en wordt je band geplakt.

Dat is met de bus bijna onmogelijk. Chauffeurtje moet dan uitstappen, fiets opladen, vastzetten, weer instappen.... Klant wil uitstappen, chauffeurtje stapt weer uit, maakt fiets los en pas dan kan klant verder. Chauffeurtje stapt weer in, er is al gauw vijf minuten verloren.

Het gevolg, geen fietsen meer met de bus, het kost teveel tijd.


Nog maar es, dat gaat met de tram sneller, fiets aan de hand, kan ook nog met een lekke band, men stapt in en de tram rijdt verder. Klaar is Kees! Minimum aan instaptijd.

Is dat nou zo moeilijk?

Groenslinks laat z'n oren naar de automaffia hangen en wil gewoon meer parkeerruimte. Zo win je kiezers en chaos. De tram, simpel samen te stellen uit losse componenten met lage vloer, prettig voor bejaarden en fietsen. En ook de trein kan simpel met een lage vloer uit oude rijtuigen gebouwd worden. De Zwitsers tonen zoiets.

Capaciteitsproblemen? Zo los je dat op.

Tijd voor nog een spreuk:


Bij het zoeken naar een parkeerplaats is een auto een onmisbaar hulpmiddel.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
Mail