Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

28-1-2012. Ook de jeugd wordt opgelicht. De domroep heeft daarvoor een speciale afdeling, het jeugdjournaal. Deze had het in januari over elektrisch rijden, een item dat een beetje op de achtergrond raakt. Al het werk van Louis Dekker (NOS) is voor niets geweest. Het jeugdjournaal voert dus een achterhoedegevecht. Dit bericht zal ze hopelijk wakker schudden.

Twitter heeft niet altijd een goede naam en vaak klopt dat ook. Maar deze maakt hierop een uitzondering:

RT : Een koppel verkocht de familie-auto, want volgens de kinderen was een auto 'echt niet meer van de tijd, mama'.

Dat koppel met de milieubewuste kinderen rooit het nu met de bakfiets en met de trein. Tweet:

Kinderen worden ook steeds meer het slachtoffer van de politiek en van de ouders zelf natuurlijk. Uit Nu.nl: AMERSFOORT - Steeds meer scholen zien af van het praktische verkeersexamen omdat kinderen steeds minder fietsen....

......13 procent meldt dat de leerlingen niet kunnen fietsen of er te weinig ervaring mee hebben. Meer lezen:

Dit hier is de achterbankgeneratie. Samen met de stijgende brandstofprijzen en het mislukte elektrische rijblik is dit een interessante combinatie.

De toekomstige "moordgeneratie"?

Een aankondiging van de oplichters: Bart gaat elektrisch rijden. Wat is het verschil tussen een elektrische auto en een auto die op benzine rijdt? Vanavond in Het Klokhuis!

Wat ook het jeugdjournaal categorisch verzwijgt is dat je al 100 jaar elektrisch kunt rijden. Een wagen met chauffeur, met alle comfort, zeker voor kinderen, die al vroeg gek gemaakt worden voor het rijblik. Maar zie hoe het ook kan.
 

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

En zie wie het meest slachtoffer is van dit egoistisch vervoer. En zie wie de meeste mogelijkheden voor kinderen biedt. Dit is de "Kinderspielwagen" van de SBB, die gewoon in elke trein past en waar kinderen de ruimte hebben om te spelen en sinds september 2010 worden deze wagens vervangen door "Familienwagen", die kinderen nog meer speelplezier bezorgen.


De meesten worden liever door lof geruineerd, als door kritiek gered.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail