Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

27-9-2012. En opnieuw een klucht van de onvolprezen domroep. Na de mislukking van het elektrisch rijblik,.....

Update 29-2-2016: Waaraan ook de twittermeutte lekker meedoet, de NOS: Mensen die in een elektrische auto rijden, raken daar steeds enthousiaster over. Maar ze kunnen met een volle accu wel een stuk minder ver rijden dan ze dachten. Dat zijn de belangrijkste conclusies na een uitgebreid onderzoek van onder meer TNO en Rijkswaterstaat. Lees meer:

@mmuurmans bij mij werken #zonneboiler, #pelletketel #zonnepanelen #windmolen als #elektrischeauto naar grote tevredenheid

...... nu de heilige koe op waterstof.

"Krijgen we dan weer een vervolg op de elektrische ellende?" Daar is men dan toch wel achter. Voor waterstof zal dit nog wel even duren:

Nu zijn er nog allerlei subsidies en regelingen om het elektrisch rijden te bevorderen, maar daar trekt het kabinet op korte termijn de stekker uit. Om die vervolgens te steken in........

De regering trekt 5 miljoen euro uit om het onderzoek naar het rijden op waterstof te stimuleren. Waterstof als duurzame brandstof voor de auto. Maar we zouden toch allemaal elektrisch gaan rijden? Wat heeft de toekomst? Een debat tussen Wubbo Ockels die toekomst ziet voor de elektrische auto en Ellart de Wit van de Waterstofcoalitie. Lees meer:

Ja hoor, daar is Oksels weer. Na de superbus weer een prachtige nieuwe worst.

Rijden op waterstof is geen sprookje - De Gelderlander http://bit.ly/SLPzOP  #elektrischrijden

Lees de reakties op die Gelderlander en:


Uit Wikipedia: Waterstofproductie is een proces dat over het algemeen koolwaterstoffen via een chemische reactie omvormt tot waterstofgas. Hierbij komt het broeikasgas CO2 vrij.  Waterstofgas kan ook verkregen worden middels biologische waterstofproductie in een algenbioreactor, of door het gebruik van grote hoeveelheden elektriciteit (door elektrolyse), hitte (thermolyse) of een tussenvorm (hoge-temperatuurelektrolyse). Deze methoden zijn op dit moment niet kosteneffectief voor grote hoeveelheden. Goedkope, massale productie met een duurzame oorsprong is een vereiste voor een gezonde waterstofeconomie. Lees meer:

Komt nog een probleempje bij. De dure akku is vervangen door een nog duurdere brandstofcel.

Der Elektroantrieb mit vergleichbarer Reichweite als Alternative zum Verbrennungsmotor ist heute zu teuer. Ein Brennstoffzellen-Auto würde heute rund 100.000 Euro kosten. Trotzdem will Toyota ab 2015 einen Wagen mit dieser Technik verkaufen. Außerdem setzten die Japaner aufs kontaktlose Laden. Lees meer:

Wikipedia (de Duitse): Für den breiten Einsatz der mobilen Wasserstoffanwendungen ist der gleichzeitige Aufbau von Wasserstofftankstellen erforderlich. Am sinnvollsten geschieht das durch den Umbau der Energiewirtschaft zu einer Wasserstoffwirtschaft. Für die Mitnahme von Wasserstoff in Fahrzeugen kommen neben Druckbehältern auch andere Formen der Wasserstoffspeicherung in Frage, beispielsweise in Metallhydriden oder unter hohem Druck und niedriger Temperatur als flüssiger Wasserstoff. Energetisch beim mobilen Einsatz ist dabei der hohe Energiebedarf für die Komprimierung (bis 700 bar) oder die Verflüssigung (etwa -250 °C) zu beachten, der den Gesamtwirkungsgrad (Well-to-Wheel) der Fahrzeuge mit Wasserstoffspeichern deutlich senkt. Lees meer:

In Nederlands:

Bij de laatste stap treden als gevolg van de tweede hoofdwet van de thermodynamica noodzakelijkerwijs grote verliezen op, doordat altijd maar een deel van de warmte in arbeid kan worden omgezet. Bij brandstofcellen is dit niet het geval. Toch treden er ook in brandstofcellen omzettingsverliezen op; een typische brandstofcel van 0,7 volt heeft een rendement van ca. 50%. Lees meer:

Uit de Stentor: College Groningen valt vanwege 'tramcrisis'

GRONINGEN - Het Groningse college van B en W is gevallen. Drie van de vijf wethouders (twee van de PvdA, een van GroenLinks) hebben woensdagavond tijdens een spoeddebat van de Groningse gemeenteraad hun ontslag ingediend.
Lees meer:

Wat men nog steeds niet geleerd heeft is dat de roestverzamelingen ruimte vreten.

Dat gaat men ook in Groningen merken waar het college geklapt is omdat D66 en de SP de tram door Groningen niet zien zitten.

De vrachtwaggels blijven dus het schrikbeeld bepalen.

Een prima stemadvies.

In Wageningen gaat men het 3 oktober hebben over windenergie.

Het waarom en hoe van windenergie in Wageningen

Informatieavond woensdag 3 oktober in het WICC

Transition Town Vallei organiseert op woensdag 3 oktober een informatie-avond over windenergie in Wageningen. Deze avond begint om 20.00 in het WICC / de Hof van Wageningen. Op deze avond willen we met elkaar de verschillende redenen bespreken om in Wageningen windenergie te gaan opwekken. U wordt van harte uitgenodigd om in gesprek te komen over alle vragen die nog leven over windmolens in Wageningen. Verschillende deskundigen van AgentschapNL, de Windunie en andere windexperts en de Stichting Windenergie Wageningen zullen hun expertise mee inbrengen. De avond wordt geleid door Paul van Ham
. Lees meer:

Het wordt weer heet daar. Elektrisch of op waterstof rijden. Het leven is één grote klucht.

Hoe simpel is de oplossing: Het autodenken moet op de schop. Nederland is VOL. Waterstof is ook dan de oplossing, maar stationair. De nu nog 2 tankstations worden per rijdende bom bevoorraad. Terwijl Nederland vol heeft gelegen met spoor- en tramlijntjes. Vooral het smalspoor is totaal gesloopt. En niets is simpeler te transporteren dan stroom. Het is daarom noodzakelijk de brandstofcellen stationair dicht bij de bron te plaatsen. Bij weinig wind of 's nachts wordt dan de brandstofcel ingezet. Meer hierover:


Bored? Hunt a car!!


klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail