Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

29-3-2012. Vandaag twee berichten over vervoer. Beiden afkomstig van RNW wereldkrant:

Gratis openbaar vervoer, een wens van de doorgaans linkse politiek.

De wereldkrant: Openbaar vervoer in Tallinn wordt gratis. Het openbaar vervoer in de hoofdstad van Estland wordt gratis. Driekwart van de inwoners heeft daar in een referendum voor gestemd. Tallinn is de eerste hoofdstad in de Europese Unie waar reizigers gratis met de bus en de tram kunnen. De reiskaartjes verdwijnen volgend jaar. Door het ov gratis te maken, hoopt Tallinn de druk op de verstopte toegangswegen naar de stad te verlichten.

Dan is er ook nog een bericht van de VPRO die de uitgezonden serie "Nederland van boven" gratis ter beschikking stelt. De wereldkrant: Luchtopnamen VPRO gratis beschikbaar. Particulieren mogen gratis gebruikmaken van luchtopnamen die de VPRO maakte voor de serie Nederland van boven.

Interessante pagina, maar zeer onwaarschijnlijk dat men daar iets van leert. De doorsnee Hollander gaat lui zitten om ergens te komen. Hetzij in eigen rijblik, hetzij in het openbaar vervoer. Beide berichten gaan hier over. Een twitteraar, een olieslaaf, stelde ooit dat je zonder rijblik nergens komt. Deze mening hebben de meeste olieslaven, maar de beelden op deze site, vaak eigen materiaal, laten zien dat dit niet klopt. De interaktieve kaarten die je via de VPRO kunt bekijken laten een soortgelijk beeld zien. Zonder rijblik of openbaar vervoer kom je nergens. Dat is de beperking van de media die je iets proberen aan te praten. Dit krijg je elke dag op radio, tv of kranten in je kop gedreund.

Dit heet oplichting maar er is een nieuw fenomeen dat de meeste olieslaven totaal onbekend is.
Dit fenomeen heet peakoil.

En niemand die er raad mee weet. Behalve de fietser en het elektrische OV. En dat wordt de grootste klucht aller tijden. Omdat deze site vol staat over dit fenomeen blijft dit bericht beperkt tot deze waarschuwing. Ook oplossingen staan elders ten overvloede op deze site.


Wie de problemen begrijpt en niets doet, heeft de problemen niet begrepen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail