Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

17-2-2013. Een enorme hoeveelheid oplichting komt van "Hetkanwel", ook aktief op diverse sociale media. Het betreft hier een: "Lecturer Sociology of Religion, Protestant Theological University".

Oftewel een fundamentalist, een ordinaire kerkrat. De bijdragen van dit soort lieden zijn bekend. Contactgegevens op zijn site te vinden. Een paar van zijn wapenfeiten:

Roni Neff, onderzoeksdirecteur bij John Hopkins Bloomberg School of Public Health’s Center for a Livable Future, wil hier nog wel een kanttekening bij plaatsen en meent dat resultaten van dit onderzoek niet te letterlijk moeten worden genomen. Volgens de berekeningen zouden mensen namelijk 4,5 kilo groenten of fruit moeten eten om evenveel energie binnen te krijgen als een klein stukje vlees oplevert. Dat gebeurt waarschijnlijk niet, waardoor een plantaardig dieet toch nog iets gunstiger kan zijn voor het milieu. Lees meer:

Een boerenkool schijnt op het land toch nog energie te gebruiken. Dan een stukje dat deze goeroe wel schijnt aan te spreken:

* Benedictus schafde elektrische auto’s aan. Verschillende organisaties in het Vaticaan rijden nu in deze auto’s, waaronder de Vaticaan politie.

* Het Vaticaan spendeerde bijna een half miljard euro aan een van de grootste zonnepaneleninstallaties van Europa. Nergens ter wereld wordt er, gerekend per hoofd van de bevolking, zoveel zonne-energie opgewekt als in het Vaticaan
. Lees meer:


Zonnepanelen en elektrische auto's, daar druipt deze site van. Dat er voor dit virus kolencentrales nodig zijn om de stroom op gang te houden als de zon niet schijnt, ontgaat de "geleerden". Daarover later meer feiten:

Reageer je op deze onzin, dan wordt je reaktie in ieder geval in de wacht gezet. reakties "pending". Mogelijk dat deze later nog verschijnt en dan helemaal niet meer van toepassing is en dus uit z'n verband gerukt. Dankzij professor Prietpraat. Daar is inmiddels het volgende op gevonden. Je geeft gewoon een andere naam  en emailadres op en professor Prietpraat staat voor het blok. Slimme software? Fehlanzeige.
Je reaktie is geplaatst.

De zonnepanelengekte is volksziekte nummer één geworden en staat ongeveer gelijk aan kernenergie wegens afval dat je over een jaar of twintig te wachten staat. Moord op termijn en te danken aan "Hetkanwel" en consorte. Inmiddels dringt toch het besef door dat zonnepanelen niet "je dat" zijn. Professor Prietpraat zet in op windenergie: En ook daar kan gelachen worden.

Een veel voorkomende ongefundeerde reaktie is deze:

"Windmolens zijn gevaarlijke luchtkastelen en draaien alleen op subsidie!"

Als je je even verdiept in de materie, dan kom je erachter dat wat iedereen automatisch aanneemt, allang achterhaald is. Ik dacht altijd voor windenergie te zijn, maar ben er al gauw achtergekomen dat het een grote fabel blijkt te zijn, maar dan wel eentje die erg veel schade kan aanrichten, zolang mensen er nog rucksichlos in blijven geloven.

Het bouwen van een windmolen kan juist leiden tot een hoger gebruik van fossiele brandstoffen en dus een hogere uitstoot van het broeikasgas CO2! Wind is zo grillig dat fluctuaties in de windelektriciteit moeten worden opgevangen door gasturbines, die een veel lager rendement hebben dan gewone elektriciteitscentrales.
Naast overlast van geluid, verspreiding van fijnstof etc, vinden ook vele vleermuizen de dood bij deze windmolens.


Meer info is makkelijk te achterhalen via Elsevier, NRC etc.
Denk even na, trap niet in alle schone schijn van 'groene windmolens' en stop de verspreiding van deze subsidievretende turbine
s. kun je zodoende niet afstraffen.

Meer info over deze al dagen durende klucht:

De kakelende meutte weet het niet meer en wijkt dan weer uit naar de op deze site geplugde:

Meerderheid Nederlanders wil zonnepanelen verplicht stellen bij nieuwbouw.

"Hetkanwel" hapte gretig toe: AMSTERDAM - Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat bij nieuwbouw zonnepanelen geplaatst moeten worden. De PvdA in de Tweede Kamer wil nu dat het kabinet zijn schouders er onder zet. Nuzakelijk.

Dan is deze info wellicht een streep door de rekening van HKW (en de PvdA natuurlijk): Een reaguurder op Nujij.nl schreef:

Helemaal waar! Een pak sneeuw reduceert de output van het paneel op een zonnige dag met een factor 10-100 (maar er komt nog steeds een beetje licht doorheen!). In januari zo anderhalve week verloren opbrengst.

Ten eerste WIL men helemaal geen gratis energie (zonwering in de winter) en ten tweede: De rechter woning (ook weer van een professor, deze keer aan de Wageningse Universiteit) is volledig bedekt met zonnepanelen die........ En nog wat: Ben je ook gevraagd? Dat kan dan nog leuk worden:

Nuttige info levert het weerstation van Buienradar. Hier wordt de opbrengst van de zon weergegeven. Op een dag in februari (bewolking) WEL 100 watt/m2. Reken zelf uit wat dat is jouw situatie betekent. En mochten het elektrische auto's worden, later, dan zou een infrastructuur met wisselakku's bij stations langs snelwegen misschien een oplossing zijn. Wat dat betreft zou het dan weer zijn als in de tijd van de postkoets. Alleen moesten er toen paarden gewisseld worden, en nu de akku's.

En nog een lacher op Nuzakelijk.

De roetuitstoot van schepen op stookolie is wereldwijd een groot probleem voor het milieu. Binnenkort kunnen vrachtschepen op 'diesel uit bioafval' varen. TU/e-onderzoeker dr. ir. Michael Boot ontdekte een methode om lignine, een reststof van biomassa, om te zetten in de milieuvriendelijke biodiesel CyclOx. De grote Deense containerrederij Maersk gaat er containers mee vervoeren. Docwerk
Twee of drie schepen? Miljoenen jaren die olie nodig had om te ontstaan, Maersk negeert dat.


De jojo schakelt weer over op windenergie. Een leuke reaktie van deze digitale ramp: ogham:

Aimee, je begrijpt dat je MINDER hoeft te stoken MET windmolens, toch?
Dat er gestookt moet worden wanneer er geen wind staat is geen tegenargument wanneer de huidig situatie eist dat er CONSTANT gestookt moet worden.
Wat jij in je laatste zin lijkt voor te stellen is helemaal niets doen en wachten tot er een beter (lees: cosmetisch aantrekkelijker en meer energy producerende) oplossing wordt bedacht.
Wachten is een slecht idee.
Lees de hele digitale zooi:

Zie ook deze montages. Het komt zelden voor dat de wieken op drie foto's in de zelfde stand staan. Gemonteerd, verlakkerij.

Deze foto's staan op de site van HKW. Kijk maar naar de afbeeldingslocatie. Rechts klikken.

Prachtig die reakties. Op deze site gaat men in op de slagschaduw die te verwachten zou zijn. Let wel 20 minuten (vermoedelijk in de winter) gedurende 17 dagen per jaar. Als er dan zon is.

Volgende lachwekkende reaktie komt van andere zwak geïnformeerden. Zonnepanelen. Dit nieuwe virus is niet uit te roeien en wordt vooral door "Hetkanwel" verspreid. Men heeft kennelijk grote belangen.

Technische feiten van zonnepanelen en andere vormen van duurzaam opgewekte stroom:

Eigen ervaring? Als je 60 jaar in de Rijnmond hebt gewoond, praat je wel anders. A15 om de hoek. Da's pas leuk. De laatste jaren tegen vier van deze joekels aangekeken. Tenminste als je je de hele dag zit te vervelen. Neem dus een hobby. Daarnaast ligt er nog binnen 300 m de spoorlijn (4 sporen). De jojo valt dus weer terug op de zonnepanelen.


Voetballen op zonnepanelen wordt een "revolutie"

Hoezo is een gevel een plat vlak? Of een voetbalveld, vangrail of plat dak? Zo ‘in the box’ gedacht. Al die platte vlakken zijn gewoon 4D, volgens Cablean wel te verstaan, het Nederlandse het bedrijf dat het uitgevonden heeft. Die vierde D staat voor duurzaamheid. Lees en geniet:


Energievraagstuk wordt door "Hetkanwel" nog maar eens gebagatelliseerd: De volgende lacher die je een vracht energie kost. Eet je supergezond in februari.

We willen allemaal lekker en gezond eten, dus letten steeds meer mensen op typische seizoensgroenten. We helpen je een handje en noemen 6 superfoods van februari.

Kiwi
Vooral in de winter is de kiwi een welkom stukje fruit: het is een echte vitaminebom. De kiwi is rijk aan vitamine C, E en kalium. Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels. Snij ze in stukjes en doe ze in een fruitsalade of doe het eens helemaal anders: in een spinaziesalade.
Meer lezen:

Iets wat je zelf bij Miljeu-Centraal (ook zo'n oplichter) kunt opzoeken. Kiwi, Italiaanse import, Spinazie, komt in februari uit Spanje.

Pure chocolade
Chocolade willen we altijd wel, dus ook in deze maand. Donkere chocola is rijk aan antioxidanten, helpt ontstekingen verminderen en doen wonderen voor de winterblues. Cacao, groeit pakweg 7000 km hier vandaan.


Bloemkool
Bloemkool heeft weinig calorien, vetten en natrium. Het is een goede bron van vitamine C en foliumzuur. Lekker met gekookte aardappels en een beetje jus, maar past ook goed in een salade.

Jus van..... ? Bloemkool, februari, Frankrijk, Spanje. Feiten nogmaals opgediept bij die andere oplichter: Deze is een beetje doorgeschoten, net als het artikel van de: Huffington Post klakkeloos door HKW overgenomen en deze onzin wordt je gepresenteerd door je eigen oplichter:

Nieuw is de oplichtstroom is quinoa, een gewas uit de Andes. Ook HKW heeft het hierover, maar dan op een totaal andere manier.

Een columnist van de krant toont de donkere kant van quinoa, een graan uit Bolivia dat populair is bij vegetariërs en veganisten omdat het veel proteïne bevat en dus geschikt is als vleesvervanger. De groeiende vraag naar quinoa heeft echter als gevolg dat arme Peruanen het graan zelf niet meer kunnen kopen, en junkfood importeren om aan eten te komen. Lees meer:

De milieuproblemen kunnen bijvoorbeeld opgelost worden door verantwoordelijke teelt van het product op verschillende plekken in de wereld, waardoor de prijs lager kan worden, zonder dat de oorspronkelijke boeren in de Andes weer op een houtje moeten bijten omdat ze te weinig verdienen. Lees meer:

Alsof er in Europa geen glutenvrije gewassen, want daar gaat het de handel om,  kunnen groeien. Uit Glutenvrij.nl

Gewassen die goed bruikbaar zijn in een glutenvrij dieet zijn amaranth, boekweit, cassave, gierst, haver, maïs (ook maïzena en polenta), quinoa, sorghum, teff, tapioca/maniok. Ook (gemodificeerd) zetmeel van deze gewassen is glutenvrij. Een risico bij deze producten is dat ze op het land, bij transport, opslag of in de molen, in aanraking komen met gluten. Vooral in haver en boekweit zitten vaak ook sporen van gluten. Gebruik daarom bij voorkeur producten met op het etiket de claim 'glutenvrij' en/of het glutenvrij symbool (doorgestreepte aar). Lees meer:

Maar ook hier geldt, je bijt niet in de hand die je voedt. Men wordt kwaad als je erover begint en flutargumenten over de 3% die je vertegenwoordigt.

Dat zullen we nog wel es zien.
Peakoil gaat hier een eind aan maken.


En daar is de godsdienstmaniak nog een keer.

Het nieuwe vasten: 40 dagen zonder vlees. 40 dagen vegetarier. De HKW doctrine.

Vandaag begint officieel de Vastentijd, de periode van 40 dagen voor Pasen waarin christenen het lijden van Jezus Christus herdenken.
Conclusie, als je maar flink schreeuwt krijg je je zin. Maar erg slim is het nog steeds niet, de opgewekte stroom wordt niet gebruikt voor elektrisch railtransport en dus blijven de groengasbommen en vrachtwaggels elkaar gewoon in de weg zitten. Misschien kunnen deze professoren eens hun licht opsteken bij de gebroeders Das. Ook daar kan gelachen worden. In een boek uit de bieb druipt het van de fantastische hitech. En op een paar uitzonderingen na allemaal afhankelijk van fossiele brandstoffen. Of zouden deze jochies biobrandstof bedoelen voor hun onzin.

Kijk zelf op deze speciaal voor hen gecreëerde pagina.

De effekten van dit beleid zullen nog jarenlang sensatie en humor opleveren. Dit is dan ook de laatste door sommigen genoemde "verzuurde" klaagzang. Vanaf nu wordt de humor benadrukt. Op dit moment gaat er op de radio een commercial over zonnepanelen van "Natuur&miljeu" in samenwerking met "Zonzoektdak". Dat initiatief verdient navolging.


Voor diegenen die minimaal € 3000.- willen steken in deze oplichting. Daar profiteren ook de slimmerds in beperkte mate van. Maar denk niet dat het bijdraagt aan de duurzame energie. Vertienvoudig het aantal  zonnepanelen en je hebt nog maar 30% van het stroomverbuik dat op zijn beurt niet meer dan 10% is van het totale energievebruik. Warmte en transport zijn een veel groter deel in het energiespectrum.

En nog wat...
Meer profijt heb je dus van woningen die volgens het principe van het aardenhuis gebouwd worden. En het huishoudelijk stroomverbruik? Dat kan omlaag.

Koop een fluitketel ipv waterkoker, eet lokale groenten van het seizoen en de diepvriezer kan ook de deur uit. Je hebt dan niet eens meer een backup van een kolencentrale nodig.

Handig is ook deze site met feiten over energie.

Maar zoals gezegd, er wordt niet meer gewaarschuwd. De lol kan beginnen. Er volgt vast nog meer leuks van "Hetkanwel".


De ene koe tegen de andere; "Ik ben niet gek, ik ben een paard".


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren, waaronder Facebook. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail