Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie.

Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

13-2-2013. Afwijkende meningen (zoals op deze site) worden niet getolereerd. Er zijn grote economische belangen. Een voorbeeld daarvan is "Hetkanwel", de site voor "salongroenen". Sinds enige tijd worden reakties op lachwekkende items zoals de PV-panelen niet meer geplaatst. Kritiek op smerige reklame heeft tot dit beleid geleid. Zoiets heet censuur. Censuur is maar zelden slim. Zo presenteerde "Hetkanwel" een modereklame die zelfs na een klik op het kruisje niet verdween.

De link eronder werkte ook niet, evenmin als de link naar de "hoefafdruk" die zou moeten leiden naar de site van milieudefensie.

Uit "Hetkanwel":

Meer weten over de actie? Hier legt Milieudefensie uit wat een écht duurzaam kaasje is en waar je deze kunt bestellen.

Klik en zie:
Advertorial

Veel geschreeuw, weinig wol. Een website maken kan "Hetkanwel" ook al niet. Wel diskuzeurt men verder over zonnepanelen en windmolens die men niet wil, zonder de alternatieven te kennen, want die publiceert "Hetkanwel" niet uit zichzelf omdat men met handen en voeten gebonden is aan de sponsors.
En dan raakt het hele kippenhok van de leg.

Overigens, de juiste link die de vinger op de zere plek legt is HIER. Maar langzaam aan begint het kwartje toch te vallen. Lowtechmagazine voerde een soortgelijk beleid en daar verscheen in februari dit bericht:

Duurzaam bosbeheer: Hakhout en knotbomen.

Dat betekent: Weg die maisvelden en in plaats daarvan bos, dat in de zomer schaduw en in de winter warmte levert. De insektenetertjes daar houden dan ook nog de muggenpopulatie in toom. Lees meer:

Maar ook daar worden slechts lovende reakties geplaatst. Even iets verder denken en combineren (de vraag naar stroom neemt toe), dat is voor de beheerder van een website, toch afhankelijk van stroom, teveel gevraagd. Komt allemaal goed.

Veel Nederlandse kaas heeft een flinke ecologische voetafdruk, of om in koeientermen te spreken: hoefprint. Dat komt ondermeer omdat er Zuid-Amerikaanse soja gebruikt wordt om Nederlandse koeien te voeren. Deze soja zorgt voor kap van het regenwoud, en ook extra CO2 uitstoot. Milieudefensie legt het probleem uit in deze handige en overzichtelijke infographic.

De soja veroorzaakt ook nog eens een verhoogde methaanuitstoot van de koeien. Dat kun je dus ook voorkomen door biologische kaas uit de regio te kopen. Bv van Veld & Beek. Of je lokale biologische boer. Daar wordt geen mais of soja gebruikt.

Ook de Zwitsers tonen aan dat de bliklawine uit de hand loopt. De Zwitsers zijn samen met de Duitsers en Oostenrijkers expert in spoor en duurzaam opgewekte stroom en warmte. En dat gecombineerd. Niet voor niets zijn "Kombikraftwerk" en "Blockheizkraftwerk" Duitse termen.Want de aanvoer van Braziliaans veevoer veroorzaakt mede deze verkeersproblemen. En die los je niet op met "zonnepanelen". Al denkt Ballast Nedam dat wel. Maar ook deze club heeft grote economische belangen. Denk maar aan
de elektrische auto. Is toch ook weer verkeer. En dat betekent wegenaanleg. Het spoor vervult een ondergeschikte rol.

Maar daar zijn de Duitstalige landen weer goed in. Is dat de oorzaak van de groeiende penetratie van Duitse lokomotieven  en de ICE op het Nederlandse spoor? Hier Raillion BR 189 te Arnhem.

Dan nog een prangende vraag. Zodra er een publikatie van artikelen van deze site op andere moderne media plaats vindt, haasten sommigen lieden zich te bemoeien met kleur en layout.

Laten we er eens vanuit gaan dat de inhoud van deze site niet deugt. Waarom zijn er dan nog steeds problemen met bv het verkeer, met het aardgas, met de olie?


Eén pagina dwaalleer vergt 10 pagina's weerlegging,


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.