Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

13-2-2013. Afwijkende meningen (zoals op deze site) worden niet getolereerd. Er zijn grote economische belangen. Een voorbeeld daarvan is "Hetkanwel", de site voor "salongroenen". Sinds enige tijd worden reakties op lachwekkende items zoals de PV-panelen niet meer geplaatst. Kritiek op smerige reklame heeft tot dit beleid geleid. Zoiets heet censuur. Censuur is maar zelden slim. Zo presenteerde "Hetkanwel" een modereklame die zelfs na een klik op het kruisje niet verdween.

De link eronder werkte ook niet, evenmin als de link naar de "hoefafdruk" die zou moeten leiden naar de site van milieudefensie.

Uit "Hetkanwel":

Meer weten over de actie? Hier legt Milieudefensie uit wat een écht duurzaam kaasje is en waar je deze kunt bestellen.

Klik en zie:
Advertorial

Veel geschreeuw, weinig wol. Een website maken kan "Hetkanwel" ook al niet. Wel diskuzeurt men verder over zonnepanelen en windmolens die men niet wil, zonder de alternatieven te kennen, want die publiceert "Hetkanwel" niet uit zichzelf omdat men met handen en voeten gebonden is aan de sponsors.
En dan raakt het hele kippenhok van de leg.

Overigens, de juiste link die de vinger op de zere plek legt is HIER. Maar langzaam aan begint het kwartje toch te vallen. Lowtechmagazine voerde een soortgelijk beleid en daar verscheen in februari dit bericht:

Duurzaam bosbeheer: Hakhout en knotbomen.

Dat betekent: Weg die maisvelden en in plaats daarvan bos, dat in de zomer schaduw en in de winter warmte levert. De insektenetertjes daar houden dan ook nog de muggenpopulatie in toom. Lees meer:

Maar ook daar worden slechts lovende reakties geplaatst. Even iets verder denken en combineren (de vraag naar stroom neemt toe), dat is voor de beheerder van een website, toch afhankelijk van stroom, teveel gevraagd. Komt allemaal goed.

Veel Nederlandse kaas heeft een flinke ecologische voetafdruk, of om in koeientermen te spreken: hoefprint. Dat komt ondermeer omdat er Zuid-Amerikaanse soja gebruikt wordt om Nederlandse koeien te voeren. Deze soja zorgt voor kap van het regenwoud, en ook extra CO2 uitstoot. Milieudefensie legt het probleem uit in deze handige en overzichtelijke infographic.

De soja veroorzaakt ook nog eens een verhoogde methaanuitstoot van de koeien. Dat kun je dus ook voorkomen door biologische kaas uit de regio te kopen. Bv van Veld & Beek. Of je lokale biologische boer. Daar wordt geen mais of soja gebruikt.

Ook de Zwitsers tonen aan dat de bliklawine uit de hand loopt. De Zwitsers zijn samen met de Duitsers en Oostenrijkers expert in spoor en duurzaam opgewekte stroom en warmte. En dat gecombineerd. Niet voor niets zijn "Kombikraftwerk" en "Blockheizkraftwerk" Duitse termen.

Want de aanvoer van Braziliaans veevoer veroorzaakt mede deze verkeersproblemen. En die los je niet op met "zonnepanelen". Al denkt Ballast Nedam dat wel. Maar ook deze club heeft grote economische belangen. Denk maar aan
de elektrische auto. Is toch ook weer verkeer. En dat betekent wegenaanleg. Het spoor vervult een ondergeschikte rol.

Maar daar zijn de Duitstalige landen weer goed in. Is dat de oorzaak van de groeiende penetratie van Duitse lokomotieven  en de ICE op het Nederlandse spoor? Hier Raillion BR 189 te Arnhem.

Dan nog een prangende vraag. Zodra er een publikatie van artikelen van deze site op andere moderne media plaats vindt, haasten sommigen lieden zich te bemoeien met kleur en layout.

Laten we er eens vanuit gaan dat de inhoud van deze site niet deugt. Waarom zijn er dan nog steeds problemen met bv het verkeer, met het aardgas, met de olie?

De laatste lacher komt van....

Diabetesfonds begint 'Suikerterugroepactie'

Nederlanders krijgen elke dag gemiddeld dertig suikerklontjes binnen, waar de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om een hoeveelheid van niet meer dan 12,5 (vrouwen) en 15 (mannen) klontjes te eten. Dat concludeert het Diabetesfonds na onderzoek. De stichting houdt een zogenoemde 'suikerterugroepactie' en spreekt van "alarmerende" onderzoeksresultaten.

Tijdens de actie kunnen consumenten op de site van het fonds producten aanklikken waarin onnodig veel suikers zitten. Zo krijgt de voedingsindustrie een signaal, zegt het Diabetesfonds.

In opdracht van het fonds werden duizend mensen gevraagd naar hun suikerinname. De deelnemers dachten dat ze dagelijks zo'n tien suikerklontjes (veertig gram) consumeren, maar dat blijkt volgens het Diabetesfonds gemiddeld dus 30 klontjes (120 gram). Lees meer:

Als je de troep van de supermarkt laat liggen en zelf in je keuken aan de slag gaat kun je dit voorkomen. Ook fruit kan suiker grotendeels vervangen. Wat voor suiker geldt, geldt ook voor vlees, Fipronil, salmonella enz.

Muffins

Ingrediëntem: 50 g. boter, 250 g. meel, 60 g. suiker, snufje zout, 2 eieren, 1½ dl. (karne)melk, 2 eetl. meel, scheutje bessendixap, bosbessen, 3½ tl bakpoeder

Bereiding: De boter laten smelten. Het meel, suiker en zout door elkaar mengen. Maak in het midden een kuiltje. De eieren loskloppen en met de melk, bosbessen, dixap en 2 eetl.meel in het kuiltje gieten.

 Roer alles snel door elkaar. Vul kleine vormpjes met het deeg en bak de muffins in het midden van een oven van 200° C in 25 min. gaar.

Gebruik i.p.v. bramen geraspte kaas, verse kruiden of geraspte appel en wortel.


Eén pagina dwaalleer vergt 10 pagina's weerlegging,


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.