Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Vandaag 22-4-2012 twee maal oplichting.

Allereerst kan domroep VARA in z'n programma het niet laten de bevolking "alternatieven" voor te schotelen die nauwelijks zoden aan de dijk zetten. Te beginnen bij het eten van insekten, iets wat de salongroenen wel vaker doen. Ook twitteraar @Food4you wordt hier opgewonden van.

Uit Vroegevogels: Sprinkhanenspiesjes, meelwormenravioli, gebarbecuede palmkeverlarven en bug balls. Op het eerste gezicht moet je er misschien niet aan denken. Maar volgens de schrijvers van het insectenkookboek, dat deze week verscheen, is dit het voedsel van de toekomst. Lees meer:

Ook het Renkumse MEC probeerde kinderen hiertoe te verleiden. De kinderen griezelden al bij de aanblik.

Erg veel kennis van deze materie heeft men (zoals te verwachten was) NIET. Bekijk even de insekteneters uit de natuur. Zoals hier de grootste, de egel (700 gram). En dan zou de mens (gemiddeld 70 kg) en intussen met z'n 7 miljarden dit voorbeeld moeten volgen?

Nog even afgezien van het rendement van deze hype in een koude winter. Insekten piekeren er dan niet over om in beweging te komen. Ze kunnen dat niet eens. Laat staan groeien. Overgewaaid uit de tropen, waar koude winters nagenoeg niet voorkomen. Kortom, een koloniale hype met het verstand op NUL.
Ook op twitter is zo'n club (gelukkig niet al te) aktief.

Van hun website: Benodigdheden: Sprinkhanen, tempurabloem, ijskoud water, peper en zout Chocoladesaus of chilisaus.

De herkomst van één van hun ingrediënten: Chocoladesaus, ook Verweggistan.


Eveneens afkomstig van de salongroenen. Gebrek aan Neodymium, nodig voor permanente magneten in windturbines en elektormotoren voor het elektrisch rijblik.

Uit Wikipedia: Er is geen directe milieubelasting van elektrische auto's. Er komen bij het rijden geen schadelijke uitlaatgassen vrij, hetgeen in de directe omgeving waar de auto rijdt schonere lucht oplevert.......

........... De milieubelasting die optreedt bij de productie en afschrijving van elektrische auto's is identiek aan traditionele auto's. Elektrische auto's hebben echter zwaardere accu's en de productie van accu's vormt daardoor een grotere potentiële milieubelasting dan conventionele auto's. Lithium-ion batterijen gaan 5 jaar mee. Een ander aspect is het grotere gebruik van zeldzame metalen, zoals lithium, neodymium, yttrium en lanthanum. Dat zijn eindige grondstoffen. Meer lezen:

De Nederlandse wikipedia is kennelijk ook afhankelijk van de salongroenen, want men vergeet dat de opwekking van groene stroom bij lange na niet voldoende is om de blikmassa zoals de salongroenen dat voor ogen hebben te voeden. Men is en blijft afhankelijk van kolen of kernenergie en dat willen de salongroenen ook weer niet.

Nemen we even voor het gemak een motor zoals die al 100 jaar bij de spoorwegen in het gebruik is. Permanente magneten zijn daar totaal onbekend. Hier maakt men gebruik van elektromagnetisme. Dat is dan meteen ook goed te regelen. De Duitse wikipedia:

Eine Drehstrom-Synchronmaschine ist eine rotierende elektrische Maschine. Vom Prinzip her kann jede Drehstrom-Synchronmaschine als Motor und Generator betrieben werden. Drehstrom-Synchrongeneratoren dienen in der Energiewirtschaft in einem weiten Leistungsbereich zur Erzeugung von Elektrizität und sind dort unentbehrlich. Drehstrom-Synchronmotoren finden vielseitigen Einsatz als Antriebsmaschinen in der Industrie, aber zum Beispiel auch als Antriebe für Fahrzeuge, Schiffe und Züge.
Voor de Hollanders:


2 koeien (voor het slachthuis) tegen elkaar: "Hou je taai meid".


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail