Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

20-2-2013. Het beste vermaak is leedvermaak. Al jaren is er op deze site gewaarschuwd voor:

De gemeenten Renkum en Wageningen organiseerden deze meelopers. Maar men WIL helemaal geen warmte. Dan moet je het zelf maar weten.


Dan volgt de lol van de verkeerschaos. Zowel Renkum als Wageningen, maar ook tal van andere gemeenten maakten zich druk over de congestie en organiseerden bijeenkomsten voor de automobiele meutte. Plannen als elektrische auto´s, laadpalen, "band op spanning", de heilige koe moest blijven rijden. Maar het mocht niet baten, de optochten bleven. De vrachtwaggels die de winkels bevoorraden bleven dit doen en zie het resultaat.

Er is zelfs een site die een boek over de toekomst van energie volgens de gebroeders Das aanbeveelt.

"Prikkelende ideeën en briljante oplossingen". Lees meer:

En zie de gevolgen.

In de Alpen heeft men ook een probleem met het verkeer. Daar doet men het totaal anders. Bekend is de "Rollende landstrasse" op de Gotthardroute. Vrachtwaggels gaan daar per spoor. Meer info:

Daar heeft men wel de gevolgen van de verkeersoverlast aangepakt, maar niet de oorzaken. Vlees uit Verweggistan, aktueel melk uit Servië, wordt de volgende lacher.

Waarschuwingen zijn overal gegeven, maar de geschiedenis met Lasagne en "rundvlees" laten zien dat men van die geschiedenis niks geleerd heeft.


Noem BSE en antibiotica en je weet genoeg. Als vegetarier lig je hier dubbel van. De volgende lacher.

Dat zijn de laadpalen. Uit "Energieondernemer":

Grafiek van de Week: Meer laadpalen dan elektrische auto’s in Nederland

door Wessel Simons op 17 augustus 2012 3 reacties

in Algemeen, Mobiliteit

In Nederland zijn er meer laadpalen dan dat er elektrische auto’s op de weg zijn. Dit blijkt uit het rapport “Elektrisch vervoer in Nederland in internationaal perspectief” van ECN en AgentschapNL. Lees meer:
Ik mis Tom de Ridder.


Volgende stap is de hervorming van de landbouw. Permacultuur en combinatieteelt zijn daar de toverwoorden. Maar voorlopig willen zelfs de biologische tuinders hier (nog) niets van weten. Samenwerking? Welnee, concurrentie. Het volgende probleem worden de bijen die door landbouwgif de pijp uit gaan. Intratuin verkoopt doodleuk bijengif.

Geen bijen, geen bestuiving. Deze apothekers gaan de grassprieten van onderen bekijken. Permacultuur kan een oplossing zijn en zodra de traditionele clubs instorten hebben de transitiontowns weer iets om te lachen.

'Volop alternatieven voor bijengif en fipronil in landbouw'

De landbouw kan winstgevend produceren zonder bestrijdingsmiddelen die aantoonbaar meer insecten doden dan waarvoor ze zijn bedoeld. Dat stellen negen wetenschappers in een overzichtsstudie die vandaag verschijnt, meldt Trouw.

Ze betogen dat er voldoende milieuvriendelijke alternatieven zijn voor zogenoemde neonicotinoïden, het 'bijengif'. Ook voor fipronil, het luizenbestrijdingsmiddel dat vorig jaar in Nederland en in België in eieren werd gevonden, zijn naar de mening van de wetenschappers genoeg alternatieven. Verder zeggen ze dat het gebruik van landbouwgif niet per definitie tot betere oogsten en meer winst leidt. Lees meer:

Meer over permacultuur en combinatieteelt.


De wereld zal niet worden vernietigd door de mensen die kwaad doen, maar door de degenen die werkeloos toekijken.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren, oa op Facebook. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail