Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Het is 8-4-2012, Pasen. Een leuk bericht uit RNW wereldkrant: Velletje bijna duurder dan knakworst zelf. De fabrikanten van knakworstjes beginnen zich grote zorgen te maken. Het velletje van de zogeheten Weense worstjes is bijna duurder geworden dan de inhoud, klagen Oostenrijkse producenten in de krant Kronen Zeitung. De makers van de worstjes, ook wel Frankfurters geheten, kampen met een wereldwijd tekort aan schaapsdarmen. Die zijn de basis voor de worstenvelletjes. ‘Alleen met die schapendarmen krijg je een echte knak’, zegt de voorman van de Oostenrijkse darmhandelaren. De handelsprijs is de laatste tijd explosief gestegen. Het tekort komt door sancties tegen Iran, een grote leverancier van schapendarmen en door stijgende vraag uit China en Rusland.
Sancties tegen Iran, kwam daar ook niet de olie vandaan?

Dat spul haalt men dus uit Verweggistan. Dat is tophumor, schapen lopen hier om de hoek. Maar de voedingsmaffia loopt dus aan het handje van de oliemaffia en die heeft de wind behoorlijk tegen. Maar daar hebben sommigen wat op gevonden, elektrisch rijblik en biodiesel.

De waarheid, die ook de site "Wattnu" met een link naar http://energietransitiemodel.nl/ onder de tafel veegt. De makers van deze echt wel intelligente site hebben een chronische infobeperking. Een keuze tussen vrachtwaggel en de trein is daar domweg onmogelijk. Beweeg je de "dieselschuif" naar links omdat je het verbruik van olie wilt minderen, dan gaat de "biodieselschuif" onmiddelijk naar rechts. Het woordje trein is sowieso onbekend op deze sites.

De Duitse zender 3sat over biobrandstoffen: Der Anbau von Mais für Ethanol in den USA sorge dafür, dass weniger Nahrungs- und Futtermittel angebaut werden, die dann aus anderen Regionen importiert werden müssten, so Zah von der Eidgenössischen Materialprüfungsanstalt (Empa). Der Klimagewinn sei gering, die Umweltbelastung aber doppelt so hoch. Meer info:

Weer mais. Vervang maisvelden door bos, dat in de zomer schaduw, in de winter warmte levert en waar de insekteneters de muggenpopulatie binnen de perken houden. Meer:

De worst gaat het nog moeilijk krijgen, want ook de worst is eerst vee en dat vee moet ook eten. Waarvan? Het is dus zaak dat de hypocrieten als "Fairtrade" en de "Milieu Educatie Centra" het roer omgooien ofwel gewoon verdwijnen.

Bij het Renkumse "Milieu Educatie Centrum" is dat al gelukt. De gemeente Renkum heeft de stekker er uit getrokken.

Het MEC hield zich voornamelijk bezig met natuur en hoe je daar dan naar toe gaat oxideerde het MEC aan z'n anus. Vrijwilligers? Minstens twee rijblikken (die bepaald niet fris genoemd kunnen worden) voor de deur.

De Doorwerthse kinderen die meededen aan de excursie in de Renkumse Jufferswaard ontsnapten ter nauwernood aan een verkeersongeval omdat één van de moeders plotseling het startpunt ontdekte en het stuur omgooide. Er stopt een bus pal voor de deur van de school en het startpunt. En als de Renkumse hypocriete politiek zich even schrap zet rijdt er een tram die simpel een extra wagen aankoppelt in zo'n geval.

Het Renkumse MEC zal het nieuws dus niet meer halen zoals in deze "oproep" uit de Gelderlander van 2011: RENKUM - Gebruik de tien kabouters langs ons pad niet als plaspaal voor uw viervoeter. Die oproep doet het Renkumse Milieu Educatie Centrum dat eens per twee jaar een kabouterpad opzet op Landgoed De Keijenberg bij Renkum. Dit jaar gebeurt dat van 12 tot en met 29 september. Meer lezen:

Ook de strontmachientjes eten vlees en waar begon dit artikel over? De koek, of liever de worst is bijna op.


De natuur kan men alleen overwinnen door zich er naar te schikken. (Francis Bacon)


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail