Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

18-12-2014 Voor 2015 staat olie op de rol. Er zijn nog slechts 2 soorten olie, Piekolie (Peakoil) en schalieolie. De VARA maakte zich er weer druk om en lapte de zaak tegelijkertijd aan z'n/haar laars. Piekolie (Peakoil) en het gebrek aan schalieolie gaan dat redden. Beiden zijn namelijk een aflopende zaak. Biomassa, daar weet de VARA ook al geen raad mee. Een huurling heeft het over bijstook in kolencentrales. Warmtekrachtkoppeling? Tegenstroomkachel?

Nooit van gehoord, laat staan op kleine schaal.

Idee des Gegenstromprinzips ist es, einen möglichst großen Teil der Wärmeenergie zu nutzen, die in konventionellen Öfen mit den heißen Rauchgasen in die Außenluft entweichen. Aus dem Verbrennungsraum werden die Flammen in den oberen Brennraum geleitet, von wo sie - immer noch brennend, abwärts in die Sturzzüge strömen. Die Verbrennungswärme wird von den Ofensteinen absorbiert. Außerdem erhitzen die zurück nach unten strömenden Rauchgase von innen die Außenwand des Ofens, und der größte Teil der Wärme wird in Form angenehmer Strahlungswärme an den Raum abgegeben. Lees meer:

Piekolie dus.

Over het eerste fenomeen kunnen we kort zijn. Het wordt te duur. Schaliegas  en -olie? Valt wel tegen.

In de Verenigde Staten bestond in 2011 34% van de gaswinning uit schaliegas. Naar verwachting zal dit percentage in 2040 tot 50% zijn gestegen.[2] Ook in Europa wordt onderzoek gedaan naar mogelijke wingebieden.[3] In veel gevallen zijn reserves van nieuw ontdekte velden winbaar schaliegas door de industrie stelselmatig te hoog ingeschat. In de Verenigde Staten is de voorraad door de United States Geological Survey zelfs met 80% naar beneden bijgesteld. Ook in Polen, waar de grootste Europese velden werden verwacht, hebben de meeste ondernemingen zich teruggetrokken nadat boringen niet rendabel bleken.[4] Lees meer:
Maar toch.... De autodenkers. De geluidsfragmenten.

Autoruit krabben, 1e keer erop uit met strooiauto; is de winter in aantocht? De nieuwe column van @weermanreinier http://t.co/tVrO1XXkdK

"De auto waar de koning in reed, verbruikt 3 keer meer energie dan de centrale die hij gisteren opende oplevert", zegt @RuudvanTendris @BNR

En meer voorbeelden van autodenken.

Gratis massage! http://t.co/keRcm36802

Nog een leuk geluidsfragment

Even vergeten de reizen mee te rekenen op de lijst met de meest groene vakantiebestemmingen. http://t.co/WSykUhhv3W http://t.co/zIdaLTVseM

En aansluitend daarop....

Wrak MH17 over de weg naar Nederland http://t.co/qd38FPjL1d Dan ben je pas echt de weg kwijt.


En dan volgen de problemen.


" Of every three barrels of new production, two are needed to make up the decline of existing oilfields.” Fatih Birol, IEA.

The road to nowhere #PeakOil #energy #transport. See the @IEA #EnergySnapshotOfTheWeek http://t.co/7c2gnyEbjN @OECD http://t.co/fQYHTw5amw"

Since 1990, the domestic transport sector has accounted for the largest share of total final energy consumption, at more than 30%, in the 24 OECD countries for which data are available. Within the sector, road transport dominates energy consumption, at 90% in 2011, as shown in this chart based on the IEA energy efficiency indicators database.  Further disaggregated data by segment and vehicle type indicate that consumption by passenger cars is a key driver (64%) for road transport, and thus for global energy consumption trends. 

The IEA started collecting annual energy efficiency indicators data from its member countries in 2010 and this year released two manuals on energy efficiency indicatorsEnergy Efficiency Indicators: Fundamentals on Statistics and Energy Efficiency Indicators: Essentials for Policy Making, for free download.

Fossiele industrie steeds meer in het nauw gedreven. #divestment http://t.co/ufaAk2XUzd

Why oil prices will bounce back … eventually http://t.co/9GX6MzGwyl via @JonChevreau #OilPrice #PeakOil

Maar ook de toekomstige generatie weet het niet meer, dit is de achterbankgeneratie... Ook zij weten niet beter en moeten echt naar een heropvoedingskamp. Daar zijn er nog veel te weinig van.

Maar eerst even iets wat er duidelijk mee te maken heeft. Kinderen, de achterbank generatie dus, maar vooral pubers zijn het slachtoffer van de commercie. En die commercie wil niets anders dan veel verkopen, de toekomst zal hen worst zijn. Zij moeten NU verdienen, wat er later gebeurt is in hun ogen onbelangrijk.


Er werd een modelbaanproject georganiseerd, foto's gemaakt en gepubliceerd. Tevreden kinderen. De kinderen die toen tevreden waren zijn dat nog steeds, anders zouden ze niet steeds weer langs komen en zwaaien. Leer deze kinderen hoe het anders kan en uiteindelijk zal moeten. Leren gebeurt altijd en overal. Onderstaande tweet levert uiteindelijk niets op. Men zal weer dichter bij het werk moeten gaan wonen, zodat men fietsend naar het werk kan.

Nieuws: Hoe kinderen de files op de A1 zouden oplossen http://t.co/YiDRmpXeZ0 #verkeerskunde

Voornamelijk domme ideëen. Maar vroeger kon men het ook....

Leidseveer - 1938 | Met kermiswagens van het Vredenburg. Op de Leidseweg een tram. Links gebouw ‘De Utrecht

....en nu.

Stadler opens Belarusian factory

Kennelijk een groot succes, want ook NS gaat materieel bij Stadler bestellen, wellicht een idee om het oude Werkspoor nieuw leven in te blazen? Een filiaal van Stadler in Nederland?

Nieuwe werkgelegenheid, dichtbij de woongebieden zelfs. Want wil je een woonomgeving leefbaar houden, zul je het verkeer drastisch moeten beperken. Dat is alleen mogelijk als bedrijven aan het (lokale) spoor liggen, dat het geluid van de trein dempt. De werknemers wonen daarachter en kunnen op de fiets naar het werk,

En wat is er dan mooier als je dan ook nog spoorwegmaterieel kunt bouwen?

CBS: Kabinet moet minder bezig met 2020 en meer met 2050 t.co/2ZTfsYfUsC Meer innovatie nodig

Maar niet zo. Standaard onzin. Men denkt elektrisch en vooral in voorbeelden uit de (sub)tropen. Dat werkt misschien daar, maar hier is het huilen met de pet op.

En dit is de oplossing. Tekort buschauffeurs? Onnodig. met het GmP-systeem. Bedrijven langs spoor, depots, DHL in elektrische auto's. Behalve hulpverleners rijdt er NIEMAND auto!

8 miljoen oliejunks leveren hun blik in en besparen zo elke maand minimaal € 125. Totaal 1 miljard. Gebruiken voor herstel railinfra. En zie de mogelijkheden.

HOUT, HET alternatief. Hout groeit overal. Hout is ook constructiemateriaal in de bouw, voor meubels. Hierbij onstaat afval dat samengeperst tot korrels, pellets, gebruikt kan worden als brandstof. Lees meer:

Geweldig grappig!! "@ovnieuwsinfo: Denk je alles in de trein wel eens gezien te hebben, @vincerr http://t.co/yp9Dr7uW5l”"

Dit is echt niet het enige voorbeeld, koelkast gekocht? Naar huis, met tram, trein of metro.

En de oplossing is simpel. Zeker in de trein is plaats voor fietsen, meestal ingenomen door lui volk dat te beroerd is om verder te lopen waar plaats zat is.

Zo spaar je autoverkeer uit. Sterker nog, je spaart de maandelijkse € 300.- uit voor aanschaf, onderhoud, belasting, verzekering en afschrijving.

Waarom willen mensen een koophut? Dat is vrij simpel. Dat heet groepsterreur, aanzien en macht. Ben je een arme sloeber, dan woon je in een armzalig flatje. Dat is iets voor werklozen of gewoon werkvolk. En juist dat laatste draait het om. Men wil ook een baan die voldoende "schuift" om een koophut te kunnen betalen. En die banen liggen niet voor het opscheppen. Daar gaat ook de politiek terecht iets aan doen: Er is nl personeelsgebrek in bv technische beroepen. Men leidt hiervoor niet meer op. Dit is al aangegeven in een artikel over kinderen, die, omdat ze opgeleid worden tot hotemetoot, thuis niet mogen knutselen. En dus geen kennis maken met techniek. Dan wordt het namelijk werkvolk en werkvolk kan geen koophut kopen en moet in een armzalig flatje wonen. Paupers dus. Daar heeft men in Den Haag het volgende op gevonden: 

Aantal mbo- opleidingen afgeslankt

Nieuwsbericht | 02- 04-2012

Er komt op landelijk niveau sturing op het aanbod van mbo-opleidingen: kleine specialistische opleidingen worden beschermd en het aanbod van populaire opleidingen waar weinig werk in is, wordt beperkt via een licentiesysteem. Het kabinet neemt deze en andere maatregelen om een arbeidsmarktrelevant, doelmatig en toegankelijk aanbod van mbo-opleidingen te versterken. Dit heeft minister Van Bijsterveldt de Tweede Kamer vandaag in een brief gemeld. Meer lezen:

Bedrijven horen daarom aan het spoor: Zij dempen het geluid van de trein en maken wegtransport grotendeels overbodig. Zo was het vroeger, zo zal het weer moeten.

Het spoor (staal op staal) gebruikt 75% minder energie, die allemaal duurzaam op te wekken is, geen elektrisch wegvervoer, dat nauwelijks de vracht aan kan. Oud nieuws. Die berekening is snel gemaakt.


Je leert weinig van mensen die het altijd met je eens zijn.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail