Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

14-12-2014. Windmolens draaien op subsidie wordt er vaak door de rechtse ballen gemopperd. Een kijkje in de fossiele energie? De VVD is de weg kwijt, ook waar het een nieuw systeem afvalinzameling betreft.  De VVD, die niet kan combineren, heeft ze niet allemaal op een rijtje.

Meer van deze leuke uitspraken levert Maarten Steinbuch, die het ook allemaal niet meer aankan.

Twitter is daar een prima bron voor. De kak in de knel. Hartelijk dank weer heer Steinbuch, elektrische vrachtwaggel in puin gedraaid? 't was toch al niet veel bizonders.

Cijfers Elektrisch Rijden NL t/m nov 2014 via
En daar gaat ie weer, flink publiciteitsgeil.

morgenochtend ben ik op @BNR vanaf 0700, over de olieprijzen en elektrisch rijden. Zelf uitrekenen? Zie http://t.co/MPuuFZh5A6 

Ook bij hem komt de bevoorrading van de firma Hein niet boven drijven. Het inmiddels tot 46 geslonken aantal vrachtwaggels wellicht? De rest van de miljoen gaat gewoon fossiel verder en dat gaat echt leuk worden.

Ook afval heeft met olie te maken, hier een probleem dat zichzelf oplost. Dit is wat NS met afval doet.

Dat iemand zo af en toe een das of paraplu vergeet is begrijpelijk. Maar complete fietsen en die ook niet afhalen? Dan heb je toch een gezondheidsprobleem. E.e.a is vermoedelijk een ziekte die bij de over het paard getilde generatie veel voorkomt. Een gevolg van de gesubsidieerde welvaart.

Draait duurzame energie alleen op subsidie? Onzin. De feiten op een rij t.co/WFZBup87pV

Leaked Internal Presentation Details the Oil Industry's Campaign to Stop Clean Energy t.co/B77pLhiqxf

ist mehr als nur eine Stromwende - Einsparpotentiale auch in den Bereichen Gebäude, Wärme und Verkehr heben.

Die Bereiche und hat in seiner -Euphorie jahrelang vernachlässigt t.co/yM4pmmOx0N

Speciale dank aan alle automobilisten die met dit weer extra hoffelijk zijn naar fietsers en voetgangers! #pluim #complimenttweet

De automaffia slaat wild om zich heen, 12-12-2014. Het stormt en plenst. Fietsers hebben problemen en volgens "weervrouw" Helga van Leur mogen fietsers dankbaar zijn dat ze niet van de sokken gereden worden. De arrogantie van de automaffia, die nog aan de beurt komt....

Hoffelijk. Een volger met taalproblemen bemoeit zich er tegen aan.

Ik heb het over voorrang geven aan fietsers of voetgangers op plekken waar ze dat niet hebben. Dat is gevaarlijk.

Uhm.. nee. Iemand die zich niet aan de verkeersregels houdt. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld.

Heeft ook nog nooit van Peakoil gehoord. Trekt daarna de stekker er uit: Maar ook de politiek kan er wat van: Wethouder duurzaamheid Wageningen:

Inleiding van afgelopen woensdag debat klimaatneutraal in @bblthk. Goede avond @jelledegruyter @simonvink @WinkelWag https://t.co/15ecMzJc46

Een stukje uit de door haar geschreven inleiding. Taal is niet haar sterkste kant: "Barack Obama heeft dat wellicht wel het meest treffend verwoordt,"

De rest van haar kennis reikt ook niet verder dan wat de commercie voorschotelt, energieleverend asfalt om je mobiel op te laden. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Van deze "wereldleiders" valt echt niets te verwachten, de ene nog corrupter dan de andere.

Volgende aub.

“@arashaaz: Oh Nederland! “@JimHarris: Taxpayers Money Subsidizing Fossil Fuel Exploration & #Climate Change. #COP20 http://t.co/VVjyL6XUyU

University of Texas: Der Fracking-Boom ist eine Illusion, Vorkommen sind weitaus geringer als angenommen - Nature - http://t.co/TTV0tmL61I

Öl, Gas und Kohle - Rohstoffe reichen noch für viele Jahrzehnte http://t.co/mB0gcQeGn8

"Der Ölpreis kann schnell wieder steigen", sagt der #Energieexperte Werner Zittel http://t.co/5f6sCiMdPr
Er zijn erger dingen!

"Van tanken naar laden" Ook doet mee aan de verkeerschaos. t.co/KIBjPSsX2d Maar ook zonder het zelf te willen 1/2

2/2 aan weet dat wel?

Eneco en alle andere duurzame leveranciers leveren aan een Europees netwerk. De fossiele sektor krijgt het steeds moeilijker en zal uiteindelijk het loodje leggen. Zolang kun je nog genieten van... nog een malloot die het zwarte garen heeft uitgevonden, de subliberaal D66 aan de leiband van de automaffia.
De file blijft als het aan D66 ligt.

Dalende olieprijzen zijn van korte duur. Maak werk van waterstof  http://t.co/IFLYMLoW7f @MatthijsSienot

Wat vinden jullie van deze #limousine die ook nog #duurzaam is? #cartoon http://t.co/bKX42I2fld

De beste manier om te overleven, de humor.

Dan de serieuze zaken. Hergebruik van materialen en onderdelen. Hier heeft een bedrijf van de nood een deugd gemaakt, een draaistel van een Amerikaanse diesellok SD-40 levert de aandrijving van een rangeerlok.

Dat er ook hier weer een diesellokje van gemaakt is, doet niets af aan het principe. UIteindelijk bevat het draaistel elektromotoren en met een stroomafnemer is ook dat probleem opgelost. Zoals de Zwitsers al jaren doen.

Tractive Power Corp sells its first locomotive

Fantasie inschakelen. Ook NS kan van afgeschreven materieel nog iets leuks maken. Zo leveren 2 draaistellen van de koplopers nog een slordige 1200 pk.

Dat is uiteindelijk voldoende voor een flink aantal elektrische rangeerloks. Om bv hun "eigen" kiosken op de stations te bevoorraden. Dat wordt nu nog per olie zuipende vrachtwaggel gedaan. Heer Steinbuch, kijk je even mee? Onderstaande is niet ook voor de elite bedoeld.

Ook toekomstige inzet van een bagagemotorwagen in bestaande getrokken treinen kan een grote bijdrage leveren aan de vermindering van congestie op de weg. De bagagemotorwagens kunnen overigens ook ingezet worden in korte stoptreinen. Hierin is plaats voor de hier links getoonde rolcontainers, die snel gelost kunnen worden. Zoals de van vroeger post vervoerende PEC's die ook in bestaande reizigerstreinen meereden.

Hier rechts een produkt van het Zwitserse Stadler, dat bij de produktie van deze elektrische rangeerlok ongetwijfeld dezelfde techniek gebruikt als die van de GTW-zwerm die de hele wereld verovert.

Ook bij de Duitse spoorwegen haalt men tweedehandsjes vandaan. Waar zijn de rijtuigen van Plan-W? Staan op Arnhem-Oost te verrroesten. Hadden standaard koppelingen en werden ooit gebruikt in de Beneluxtrein, maar dat vond NS niet goed genoeg en er werd de Fyra uit Italië aangeschaft die binnen 2 jaar weer terug naar Italie ging,

De nieuwe Beneluxtrein is terug bij af. Lok moet in Brussel en Amsterdam omlopen, wat weer tijd en dus ergernis bij het personeel en reizigers oplevert. Het resultaat is bekend, agressie. De forens, gevlucht uit de file, heeft dit alles op z'n geweten. De forens eist meer en meer.

De nieuwe IC-direct kan de stuurstandrijtuigen niet aan. Voor de Belgen geen probleem.

Er zijn twee loks nodig om te voorkomen dat er "omgelopen" moet worden.

Hergebruik van technieken en materialen. Daar gaat het in de toekomst om. Tegenstroom van de Zwiterse SBB één van de weinigen die nog zelf treinen in elkaar breit. Aangepast aan de behoefte die steeds weer verandert. Nederland koopt dan nieuwe treinstellen, die een paar jaar later alweer verouderd zijn.

En er dan (na de SLT) weer nieuw materieel aangeschaft moet worden.

- Mit einer kleinen LED zur großen grünen Welle:

De fiets is in Europa een grotere banenmotor dan de autoindustrie dat in de VS is: http://t.co/OS4MtDZ97M

Bahn-Insider packen über pikante Hintergründe der Strecken-Stilllegung aus http://t.co/jrw9cx6L4g http://t.co/BPqLYfSoIP

Vandaag was de 'NS Lost & Found Recycle Atelier'-trein in 's-Hertogenbosch. Deze bestaat uit drie rijtuigen,...

NS toonde (zonder het zelf te willen) weer eens één van de talloze mogelijkheden van de trein. Een rijdende tentoonstelling annex werkplaats, gemaakt van oud materieel dat ook nog eens toegelaten is voor 200 km/u, de politie in de bebouwde kom rechts kan inhalen en toch geen bekeuring krijgt.

Een complete werkplaats bevatte de uit 3 rijtuigen bestaande trein die modulair opgebouwd was en ook internationaal ingezet kan worden. De Belgische spoorwegen van wie de rijtuigen gehuurd waren, besloten in de jaren 80 van de vorige eeuw wel mee te doen aan de Eurofimaclub, die rijtuigen leverde aan de DB, ÖBB, SBB, FS en dus ook de NMBS. Zij hadden geen last van hun overdreven gevoel voor eigen waarde.

Zij hebben dan ook geen materieeltekort, dat bij NS in 2002 tot exotische combinaties leidde.

Een bijzonder creatieve oplossing kwam in 2002 de baan op. Vier rijtuigen ICR, voorzien van een stuurstroomkabel, werden tussen een DD-AR stuurstand (Bvk) en een loc 1700 ingezet. Er werden vier van deze combinaties gemaakt, en deze gingen rijden tussen Eindhoven, Utrecht en Amsterdam (serie 3500). Op deze manier spaarde de NS een aantal locomotieven uit om treinen op de IJssellijn mee te kunnen rijden. Lees meer:

En NS kan zo in de jaren 2015-2018 piekolie het hoofd bieden.

Denk ook zoals de Zwitsers internationaal, hier de tram uit Basel die de Duitse buurgemeente aandoet. De SBB rijdt overigens ook stoptreinen naar Duitsland en Frankrijk.

Sechs RBDe 560 (136–141) wurden bereits ein knappes Jahr nach Ablieferung, Anfang 1997, für den grenzüberschreitenden Verkehr auf der «Grünen Line» der Regio-S-Bahn Basel, zwischen Basel SBB und Mülhausen zu Zweifrequenzfahrzeugen umgebaut. Diese frankreichtauglichen Fahrzeuge erhielten die Bezeichnung RBDe 562 (000–005) und können ausser unter 15'000 V / 16.7 Hz (SBB) auch unter 25'000 V / 50 Hz (SNCF) betrieben werden. Des Weiteren sind aus Profilgründen die Einstiegstüren den französischen Perronhöhen angepasst worden.

Angepasst wurden zudem sechs zugehörige NPZ-Steuerwagen Bt 29-35 950–955 sowie 21 Personenwagen (sieben AB, zwölf B), woraus abzüglich eines AB-Reservewagens sechs fünfteilige Garnituren gebildet wurden. Lees meer:

Bijgewerkt 5-3-2018. Een mooi voorbeeld van hergebruik levert Marktplaats, samen met flink veel humor.

Een paar leuke voorbeelden waar op twitter @Taalvoutjes van zal smullen. Marktplaats is voornamelijk bedoeld voor tweedehands auto's en die worden dan overal tussen geplaatst. Rubriek hobby en vrijetijd, zoekterm "Lok", als afkorting voor lokomotief. "In originale verpakking"

De term "Lok" is erg rekbaar, hier een treinstel in de rubriek "Lok". Hier linksboven een voorbeeld van hoe de Zwitsers een treinstel in elkaar flansen. Over kringloop gesproken. Hierboven, rijtuigen uit de jaren 70 verbouwd. Hier kan men nog een punt aan zuigen.

Het aantal Nederlandse gemeenten dat het initiatief steunt om statiegeld uit te breiden, is toegenomen tot bijna tweehonderd. De zogeheten statiegeldalliantie is een Belgisch-Nederlands plan om statiegeld ook in te voeren voor blikjes en kleine petflesjes.

Het initiatief, waarmee gemeenten worden opgeroepen om het probleem van zwerfafval serieus aan te pakken, begon in november met 21 partners, waaronder de gemeente Weert en het Milieucentrum. In januari stond de teller van deelnemers op 29.

Het beste is en blijft de doodgewone thermosfles.


Heb je vijanden? Mooi zo. Dat betekent dat je ooit in je leven echt ergens voor gestaan hebt.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail