Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

10-12-2014 Wageningen, de klucht houdt niet op. 8 nieuwe laadpalen, er zijn er nu 16. Voor vrachtwaggels?
Er zijn niet eens 16 elektrische vrachtwaggels in Wageningen.

Er zijn in heel Nederland op dit moment slechts 47 elektrische eenlingen. die de pest hebben aan samenwerken. Er komen rook en knallen uit deze laadpalen als je er een vrachtwaggel aan hangt.

O, tis niet voor vrachtwaggels? Voor wie dan wel? Hints, iets met fiscaal voordeel. Iets met de duivel die op de grote hoop schijt.

Er is een schermafdruk van dit bericht gemaakt (klik er op voor een vergroting) omdat het lokale sufferdje dit soort humor nogal snel verwijdert.

Deze melding wordt ook weer getwitterd, voor reakties.

De avond bleek net als 3 jaar geleden (met Diederik Samsom) verspilde tijd, maar weer geleerd dat de groen gedreven politiek niet verder denkt dan elektrische, zelfsturende autootjes en mobieltjes opladen. Je kunt dat ook niet in modieuze kleding en stilettohakken. Dat gaat niet op de fiets.

Ook de waardevolle kreet "Tram moet terug" komt niet aan. Zo'n debat is wel  interessant voor de politieke roeptoeteraars die hun snavel niet kunnen houden als de kreet spoorlijn valt.

Hetzelfde geldt voor de regisseurs van dit debat die alternatieven en feiten de kop in drukken. Vrachtverkeer kwam niet aan bod, dat blijft met slechts 47 elektrische vrachtwaggeltjes overgeleverd aan Peakoil.

Kennis van de alternatieven ontbreekt ook meestal volledig. Oa de Duitstalige landen stookten eeuwen hout, maar de oliemaffia had slechts 200 jaar nodig om het broeikaseffect te veroorzaken. Hout komt gewoon weer terug, al was het maar in de open haard van de kak met hun in de winter waardeloze zonnepanelen. Hoe dan wel?

Voor wie niet zo'n was vanochtend hier mijn column over BiomassaMisbruik:


Miljeuvriendelijk. In je elektrische Outlander stappen om een spaarlamp te kopen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail