Deze site probeert de lachwekkende misstanden rond energie en verkeer aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier.

16-11-2011, Uit RNW Wereldkrant: Onverwachte krimp in derde kwartaal. De Nederlandse economie is in het afgelopen derde kwartaal gekrompen. Volgens de eerste voorlopige cijfers van het CBS is de krimp 0,3 procent.

Welke economie? De groene economie loopt als een trein. Er is alleen iets anders nodig dan de oplichting waarmee politici de bevolking bestoken. Duurzame educatie is noodzakelijk. Meer lezen: 

En daar houdt de politiek zich vooral niet mee bezig. Politici hebben stemvee nodig. En die bereik je slechts als je een worst voor houdt. Dat is vaak niets anders dan de koophut en het rijblik. Vooral dat laatste moet blijven rijden. En dat is wat ALLE politici doen. Op bijeenkomsten zoals gisteravond (15-11-2011) in de Wageningse bibliotheek. Diederik Samsom (hier nog met haar) in dit geval. Samsom was aanvankelijk een uur verlaat door een "spoedoverleg".

De avond bleek uiteindelijk tijdverspilling.

Wel of geen kernenergie was zijn thema. Samsom gaf daarom aan dat er voor een overschakeling naar een duurzame economie tijdelijk toch kernenergie nodig is. En ja, daar kwam ie, de geruststelling dat het elektrische rijblik gewoon kon blijven rijden.

Zoals bekend levert kernenergie slechts stroom en daar weten de omvallende vrachtwaggeltjes, evenals Samsom, geen raad mee. Uit het publiek een sneer over de Betuwelijn. Verder komt het dom gehouden publiek niet. Samsom opperde als elke politicus biobrandstof, maar gaf onmiddelijk toe dat het rendement van een dieselmotor niet meer dan 18% is. Neem daarbij de kennis dat de huidige voorraad fossiele brandstof in miljoenen jaren ontstaan is en je kunt het verhaal van Samsom als oplichting naar de prullenbak verwijzen.

Dat is waar deze site over gaat. Eén van de oorzaken van het gigantische verbruik van deze fossiele brandstoffen is de afstand tussen woon- en werkplek. Die is veel te groot.
En dat gaat men in de komende "recessiejaren" merken.

En....Hypotheken gaan voor flinke problemen zorgen. Honderdduizenden Nederlandse gezinnen dreigen de komende jaren in de problemen te komen, wanneer hun huidige gunstige hypotheekrente afloopt en ze tegelijkertijd de gevolgen van allerlei bezuinigingen moeten ondergaan.

Dat heb je dus als je de propaganda van de politiek zonder kritiek volgt. In de jaren '60 van de vorige eeuw propageerde de toenmalige regeringen om buiten de stad te gaan wonen. Een koophut. En zie de problemen, want de toen nog aanwezige spoor- en tramlijnen werden afgebroken. De Rotterdamse RTM reed voor het laatst in 1965. Files en dus toenemend (fossiel) brandstofverbruik.

Dit was een PvdA-maatregel, Samsom is kamerlid van de PvdA

Gevolg was dat iedereen een rijblik nodig had en het begrip "autootje pesten" ontstond. "Kwartje van Kok" (PvdA) was één van de maatregelen. En dat is voorlopig niet voorbij. Maar de wal gaat het schip nu keren. Drastische maatregelen zijn nu nodig:

De politiek maakt een likkende beweging naar boven en een trappende beweging naar onderen. Diverse agogen zijn hier al het slachtoffer van geworden en zij reageren identiek.

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
Mail