Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Vrijdag de 13e, een dag dus om binnen te blijven. Vorig voorjaar waren er vergelijkbare problemen met de benzineprijs.


April 2011: PvdA en VVD roeren zich weer. Van god's eigen site: Voor wie regelmatig tankt is het steeds weer een verrassing: hoeveel zou een litertje benzine vandaag kosten? Met een benzineprijs die opnieuw recordhoogtes  haalt is de discussie over benzineprijzen actueler dan ooit. En niet onbelangrijk voor de consument: hoe weet ik waar ik voor de laagste prijs tank?  Meer lezen:
Je kunt toch elektrisch gaan rijden?


De groeten van Sharon Dijksma. Hier te zien tijdens de lancering Europese Mobiliteitsweek 2010. Afke Schaart (VVD) was ook bij de EO te horen, maar deze klaagzang is vaker te horen bij de VVD.

En hier heb je beeldvullende Dijksma
weer.


Ook april 2011: Was het niet taart Dijksma die problemen had met de benzineprijzen? Samen met een VVD-taart? Was het taart Dijksma al duidelijk, dat als je 130 gaat jakkeren het brandstofverbruik sterk toeneemt? En dat autorijden dan nog duurder wordt? Kennelijk kan men in Den Haag nog steeds niet rekenen.

Op deze website wordt de Veluwepost soms genoemd. Een gratis huis aan huisblad dat door sommige verspreiders misbruikt wordt om reklame te verspreiden. Accepteer je die niet, dan kreeg je in het verleden ook geen Veluwepost meer.

Maar ook zonder ingevouwen reklame is de Veluwepost gewoon voor de helft reklame.

UIt de Veluwepost: Ford Focus is verslavend. Met Ford-dealer Jan van der Kolk (ook dealer te Wageningen) op pad voor een testrit met de nieuwe Ford Focus...... blabla..... Niet meer lezen:

Ford Focus is verslavend. Onthou die uitspraak. Zo verslavend zelfs dat je 'm het liefst naast je bed zou parkeren.

Volgend probleem is dan de ruimte die de mobiele wegversmallingen innemen. Het worden vaak wegversperringen. Hier in de straat wordt regelmatig slalom gereden. Als dat nog mogelijk is. Deze foutparkeerder blokkeert een kwartier lang de straat. Blijf dus de rijblikken kopen. Bij een nieuwe woning wordt wettelijk 1.5 parkeerplaats gereserveerd.
 
En dan de prijzen, die rijzen de pan uit. En het eind is nog niet in zicht. Jaren geleden schakelden de benzinerijders over op diesel. Dat was goedkoper. De regering streeft nu naar gelijktrekking van prijzen voor diesel en benzine. En de "Truckerjoeps" exploderen. Meer lezen:
Is dat humor of niet?

Neem de fiets en de trein voor langere afstanden. De fiets kan dan zelfs mee.

De Veluwepost publiceerde ook wat nostalgie. De tram tussen Arnhem en Amersfoort via Wageningen. Daarover gaat het hieronder. De toekomstige mogelijkheden staan hier, want de noodzaak komt met rasse schreden dichterbij.

Gemeente Renkum is hierover oorverdovend stil. Parkeerproblemen zoals hierboven aangetoond zullen daar aan de orde van de dag zijn. Meer lezen:


Arnhem's buiten, KEMA!

Januari 2011: Nogmaals de Gelderlander: OOSTERBEEK/ARNHEM - Renkum stelt binnekort een bestemmingsplan vast voor de nieuwbouw van de Kema op Arnhems Buiten op de grens van Oosterbeek en Arnhem. De nieuwbouw levert 4,300 arbeidsplaatsen op en komt op Renkums grondgebied. Zowel Renkum als Arnhem maakt zich grote zorgen over de toename van het verkeer. Meer lezen:

De Kema op de grens van Arnhem en Oosterbeek (gem. Renkum). Gelegen op een kruispunt van wegen en spoorlijnen. Dichtbij de Schelmseweg waar bewoners de herrie zat zijn, maar waar deze zelfde bewoners ook soms drie rijblikken op de oprijlaan hebben staan. En toch een bordje 30 km in hun tuin.

Alsof men zodra men Oosterbeek verlaten heeft overal 30 km/u rijdt.

De Schelmseweg waar dit monumentje staat nadat Arthur er jaren geleden werd dood gereden.


Dit Oosterbeek barst van de kak, kinderen worden er per PC-Hoofttraktor naar school gebracht en dan nog raar opkijken dat de Utrechtseweg regelmatig muurvast staat. Ook één van de oorzaken: Truckerjoep met z'n lading voor Albert Hein en andere grootgrutters. Waar dezelfde kak in de winter broccoli, sperziebonen en tomaten uit Verweggistan koopt. Worden per paard en wagen aangevoerd?


Blijf vooral veel rijblik kopen, dit is een fantastische bron van humor waar deze website op drijft. En ook een jaar later weer problemen met de benzineprijs en nog steeds zijn de problemen NIET aangepakt. En ook nu is de klaagzang van de domroep niet van de lucht. Opnieuw staat de site van de NOS weer vol over de benzineprijs. Van dit monumentje zijn er nog veel meer, allemaal met dezelfde oorzaak, de hoge benzineprijs.

De benzine- en dieselprijzen aan de pomp blijven stijgen. De landelijke adviesprijs voor een liter Euro95 is nu 1,80 euro. De laatste keer dat de benzineprijs zo hoog was, is vijf jaar geleden. Voor een liter diesel is de adviesprijs nu 1,46 euro. NOS

Nederland is hét fietsland van de wereld. Er is geen enkel land ter wereld waar er zoveel mensen een fiets hebben als in ons kikkerlandje. Toch kiezen veel mensen ook voor kleine afstanden voor de auto. Terwijl je op de fiets vaak net zo snel én een stuk goedkoper uit bent! Lees meer:


De vluchtelingenstroom begint vaak al bij de benzinepomp.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over Klimaatkombi.
ShoutboxMail