Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

Verkeer dus, 6-2-2012, de trein (of wat daar voor door moet gaan) heeft problemen, iedereen is "Verwegwoner", het rijblik dus maar weer. Nedcar, Mitsufietsie, of liever Mitsufoetsie. Aan het eind van dit bericht komen zoals gewoonlijk de alternatieven aan bod. Eerst even nog wat laatste stuiptrekkingen van de vastgelopen verwegwoners.
Het is tenslotte amusant:

Allereerst, het zielige gezicht van Melanie Schultz, belast met de erfenis van vroegere, niet door enige kennis gehinderde voorgangers.

Dan een hotemetoot van ROVER, opperhoofd van de verwegwoners.

Het station van Utrecht waar de funshoppers klem liepen.

En dan de wisseltjes, hopeloos zonder stroom, foute systeemkeuze.

Uit RNW wereldkrant: Productie Mitsubishi bij Nedcar stopt. De Japanse onderneming Mitsubishi Motors stopt voor 2013 de productie van auto’s in Europa, inclusief de productie van wagens (Mitsubishi Colt) bij Nedcar in Born waar ongeveer 1.500 mensen werkzaam zijn.

Maar eerst even iets wat er duidelijk mee te maken heeft. Kinderen, de achterbank generatie dus, maar vooral pubers zijn het slachtoffer van de commercie. Dat begint al in de supermarkt waar snoepgoed op ooghoogte van kleine kinderen ligt. De volgende stap zijn de alcopops, om de jeugd voor te bereiden op alcoholconsumptie. Ook dat is verslavend. Daarna volgen roken en softdrugs. In dit alles speelt de groepsdruk of beter groepsterreur een beslissende rol. Doe je niet mee met de meutte, (roken, een scooter onder je kont en later een rijblik) hoor je er niet bij.

Ouders willen hun kinderen een betere toekomst geven dan ze zelf nu hebben, maar wat de gevolgen echt zijn snapt niemand.

Kans op afwijking door dikke, rokende moeder. Te dikke en rokende zwangere vrouwen hebben een grotere kans dat hun kind een aangeboren hartafwijking heeft. De kans is maar liefst twee tot drie keer groter dan bij andere vrouwen, zo is vastgesteld door onderzoekers het Universitair Medisch Centrum Groningen. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Heart. Meer lezen:

Vooral kinderen, wier ouders pas om 18:00 uur 's avonds of later thuis komen van het werk, er dan nog gekookt moet worden en de ze hun belevenissen van de dag kwijt moeten, krijgen problemen. Deze kinderen gaan experimenteren en zijn dan een makkelijk slachtoffer van bovengenoemde praktijken. Lees verder...

Ook uit RNW wereldkrant (december 2010): Wietpas niet strijdig met Europese regels De ‘wietpas’ van de gemeente Maastricht is niet in strijd met het EU-recht. Het Europees Hof van Justitie heeft dat bepaald. De wietpas is bedoeld om te verhinderen dat buitenlanders in Maastricht softdrugs komen kopen.


De gevolgen zijn bekend in Limburg en Brabant waar het domhouden van de bevolking vroeger door de kerk gedaan werd. Als er maar geld aan verdiend kan worden. Zo ook de exploderende automobiliteit, die nu na een paar centimeter sneeuw voor volledige chaos zorgt.

Een voorbeeld van de toekomst:

Uit RNW wereldkrant van december 2010: Opnieuw onzekerheid voor NedCar in Born. Mitsubishi gaat geen opvolger van de Mitsubishi Colt maken bij NedCar in Born. NedCar kan tot eind 2012 de Colt blijven produceren. Het Zuid-Limburgse bedrijf gaat samen met Mitsubishi bekijken of het Japanse bedrijf na die tijd bij NedCar auto’s in elkaar kan gaan zetten op basis van merendeels uit Japan geïmporteerde onderdelen. Voorwaarde is dan onder meer dat NedCar kan aantonen concurrerend te zijn met andere producenten.

Men heeft dus geen bal geleerd van het verleden, winstbejag blijft motivatie en dat zal ze nog duur komen te staan.

Misschien kan NedCar net als VW zich in gaan zetten voor de microwkk, zodat de op te richten lokale tramlijnen hun stroom krijgen en woningen en gebouwen verwarmd kunnen worden. Meer lezen:

Een stuk beter dan:

Rijblik veroorzaakt hoge bloeddruk.

De Auto

Autogebruikers ervaren meer stress dan fietsers, met name bij drukte op de weg of files. Ook agressief rijgedrag van andere weggebruikers is een belangrijke stressfactor. Vooral bumperkleven en systematisch links rijden worden veel genoemd. Maar ook andere weggebruikers die onnodig langzaam rijden en zondagsrijders verhogen de bloeddruk van de automobilist. Lees verder...

Dit artikel begon met te roepen dat het OV de meeste stress oplevert. Dat is niet zo verwonderlijk als de bliklawine de trein in vlucht. De conclusie is overduidelijk: Ga dus in de buurt van je werk wonen, dan kun je op de fiets naar je werk. Zelfs met werk onder je opleidingsnivo hou je dan meer over. Neem de trein voor familiebezoek en zo. Dat hebben hele volksstammen jarenlang zo gedaan.

Nederland autovrij? Als dat zou kunnen. Het noodzakelijke goederenvervoer gecombineerd met personenvervoer zoals dat al een paar jaar hier gepropageerd wordt. Energievoorziening echt duurzaam met regionaal beschikbare brandstof.


Te koop: 18 karaats goudvis.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.