Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

12-3-2012. Uit RNW wereldkrant: ‘Schreeuwend tekort aan techneuten’. Nederland heeft onvoldoende interesse in de eigen maakindustrie en leidt mede daardoor veel te weinig technici op. Dat zegt financieel directeur Peter Wennink van chipmachinefabrikant ASML. ‘Er is een schreeuwend tekort aan techneuten’’, stelde Wennink. ‘Het aantal mensen dat een technische opleiding afrondt, is maar de helft van wat we nodig hebben’.

Dat komt bekend voor, zomer 2011:

Cynisch, dat ben je in de ogen van anderen als je zelf geen argumenten meer hebt. Als je je eigen overdreven luxe met hand en tand wilt verdedigen.

De toekomst, dat is wat komen gaat en dat ziet er niet best uit. Een paar kreten van toen:

Ironisch genoeg zijn dit de landen die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw begonnen te kwijlen bij het zien van de westerse luxe en ook nog een kans kregen om er aan mee te werken. Natuurlijk om de westerse luxe wat uit te breiden. Voor niks gaat de zon op. De gastarbeiders.

Die toekomst dus, daarover gaat het ook op het Renkumse kinderdorp. Vorige jaren was er al iets van de westerse luxe te merken. In 2010 was het thema "Het plein" en er onstond een wildgroei van "Gameshops". Gevolg van de desinformatie van de kinderen, maar toch al een vleugje techniek dus, die op het kinderdorp maar nauwelijks van de grond komt en de kinderen slechts kunnen kopen. Handel dus.

Een paar beelden van voorgaande kinderdorpen, waar kinderen van oude pallets uit de transportsektor hutten bouwden. Dit hier lijkt een chaos, maar hier wordt samengewerkt door kinderen uit vier verschillende dorpen, van verschillende afkomst. De pallets, ook al noodzakelijk voor de westerse luxe.  Het geheel gesponsord door de bouwsektor die met een chronisch gebrek aan personeel kampt.

Niet zo verwonderlijk, een Renkumse school kent één techniekdag per JAAR! Hoog tijd dat dat gaat veranderen.


De kans daarop is bizonder klein, de organisatie van dat kinderdorp kent GEEN demokratie. Vrijwilligers en stagieres hebben NIETS te vertellen over het programma, dat ze wel mogen realiseren. Een soort huurlingen dus. Of beter slaaf, want betaling is er nauwelijks. Dat hoeft ook niet, niemand dwingt je je aan te melden als vrijwilliger of stagiere. Als stagiere ligt dat nog moeilijker, je zou wel eens je "papiertje" voor de toekomst mis kunnen lopen.

De "junta",  hier wijdbeens om te laten zien dat ze de zaak onder controle heeft, bepaalt wat er gebeurt en hoe het gebeurt. In feite is deze tank met zonnebril als een Zuid-Amerikaanse diktator zeer onzeker. Ze staat er alleen voor. Hier probeert ze 160 kinderen in te lichten over het "programma" dat een paar "juntaleden" in elkaar gespijkerd hebben.

Wordt de vrijwilliger tijdens dat "programma" te amikaal met de kinderen, krijgt ie met de "junta" te maken. Dat hebben meerdere vrijwilligers aan den lijve ondervonden. Ze worden buiten gesloten, hoewel de kinderen zelf vaak bizonder op deze vrijwilligers gesteld zijn. Deze kinderen hebben dus ook pech gehad. Zoals deze "drie gratiën". Maar tank met zonnebril kent geen pardon.


"Je moet je nou eenmaal aan de regels houden".

Over die "regels" heb je als moderne slaaf vervolgens NIETS te vertellen. En ook dat is niets bizonders, de berichten over deze website hebben meermalen aangetoond dat je over je eigen toekomst ook niets te vertellen hebt. Het broeikaseffekt genegeerd en ontkend en als men het broeikaseffekt op één of andere manier toch weer niet ontkent, zoals Atoomstroom dat doet, loopt je toekomst groot gevaar, zie Fukushima.

Drie dagen worden deze kinderen voor het lapje gehouden. Het uiterlijk dat ze op hun gezichtjes geschilderd krijgen is een masker. Ze vinden het op dat moment mooi, ze willen beroemd worden en de "volwassenen" geven ze voor drie dagen de kans daartoe. De rest van het jaar zijn ze overgeleverd aan de grillen van de welvaartsmaatschappij. Ze zijn de "achterbankgeneratie" waarmee de volwassenen ook nog mee spotten als ze ergens heen gesleept worden.


En dan het risico lopen door toedoen van een huismoedertje met rijblik in het ziekenhuis of erger te belanden.

Toch is er hoop, enkele kinderen hebben ouders die wel ideëen over een haalbare  toekomst hebben. Hier heeft één van hen een praktisch hamerrek gemaakt en deze kinderen hebben het naar hun zin in hun zelf gebouwde huis. Hier rechts zelfs met een ekodak.


Niks compenseren zoals Fairclimatefund dat voor ogen heeft. Gewoon ellende voorkomen. Overigens heeft ook Fairclimatefund  de deur dichtgeslagen. Men houdt daar niet van vernieuwing.

Voor de informatie van de "junta", de band met deze kinderen bestaat nog steeds. De kinderen kiezen daar zelf voor. Geen "volwassene" met last van hormoontjes (ook op de kinderdorpen aanwezig) die dat tegenhoudt. Opvallend is ook dat kinderen met belangstelling voor techniek daar steeds weer naar toe trekken. En ze verzinnen allerlei truukjes om dat te bereiken. Gisteren weer twee 10-jarige jongens die onder het mom "Heitje voor een karweitje" de techniek opzoeken.

Deze kinderen krijgen zodoende toch inzicht in techniek.

Als de overheid dat verdomt, doen partikulieren dat wel.


Ooit een normaal mens ontmoet? En beviel het?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail