Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

12-3-2012. Uit RNW wereldkrant: ‘Schreeuwend tekort aan techneuten’. Nederland heeft onvoldoende interesse in de eigen maakindustrie en leidt mede daardoor veel te weinig technici op. Dat zegt financieel directeur Peter Wennink van chipmachinefabrikant ASML. ‘Er is een schreeuwend tekort aan techneuten’’, stelde Wennink. ‘Het aantal mensen dat een technische opleiding afrondt, is maar de helft van wat we nodig hebben’.

Dat komt bekend voor, zomer 2011:

Cynisch, dat ben je in de ogen van anderen als je zelf geen argumenten meer hebt. Als je je eigen overdreven luxe met hand en tand wilt verdedigen.

De toekomst, dat is wat komen gaat en dat ziet er niet best uit. Een paar kreten van toen:

Ironisch genoeg zijn dit de landen die in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw begonnen te kwijlen bij het zien van de westerse luxe en ook nog een kans kregen om er aan mee te werken. Natuurlijk om de westerse luxe wat uit te breiden. Voor niks gaat de zon op. De gastarbeiders.

Die toekomst dus, daarover gaat het ook op het Renkumse kinderdorp. Vorige jaren was er al iets van de westerse luxe te merken. In 2010 was het thema "Het plein" en er onstond een wildgroei van "Gameshops". Gevolg van de desinformatie van de kinderen, maar toch al een vleugje techniek dus, die op het kinderdorp maar nauwelijks van de grond komt en de kinderen slechts kunnen kopen. Handel dus.

Een paar beelden van voorgaande kinderdorpen, waar kinderen van oude pallets uit de transportsektor hutten bouwden. Dit hier lijkt een chaos, maar hier wordt samengewerkt door kinderen uit vier verschillende dorpen, van verschillende afkomst. De pallets, ook al noodzakelijk voor de westerse luxe.  Het geheel gesponsord door de bouwsektor die met een chronisch gebrek aan personeel kampt.

Die gastarbeiders brengen nu problemen. En de politiek reageert heftig.

Zodat we NL kunnen bevrijden van de: vernietigende massaimmigratie, kwaadaardige islamitische ideologie  #PVV #Wilders https://t.co/ahwZLZ0Qkk

Bedenk wel waarom er hier gastarbeiders kwamen. Zij kwamen hier omdat NL de vrachtwaggels de ruimte gaf. Olie was goedkoop. Fijn dat U opruimt, gastarbeider.

Met techniek weet geen enkel kind nog raad. Ieder kind kan een ketting die er afgelopen is weer omleggen en de ketting spannen. "Jij hebt mijn fiets gerepareerd."

Niet zo verwonderlijk, een Renkumse school kent één techniekdag per JAAR! Hoog tijd dat dat gaat veranderen.

De kans daarop is bizonder klein, de organisatie van dat kinderdorp kent GEEN demokratie. Vrijwilligers en stagieres hebben NIETS te vertellen over het programma, dat ze wel mogen realiseren. Een soort huurlingen dus. Of beter slaaf, want betaling is er nauwelijks. Dat hoeft ook niet, niemand dwingt je je aan te melden als vrijwilliger of stagiere. Als stagiere ligt dat nog moeilijker, je zou wel eens je "papiertje" voor de toekomst mis kunnen lopen.

De "junta",  hier wijdbeens om te laten zien dat ze de zaak onder controle heeft, bepaalt wat er gebeurt en hoe het gebeurt. In feite is deze tank met zonnebril als een Zuid-Amerikaanse diktator zeer onzeker. Ze staat er alleen voor. Hier probeert ze 160 kinderen in te lichten over het "programma" dat een paar "juntaleden" in elkaar gespijkerd hebben.

Wordt de vrijwilliger tijdens dat "programma" te amikaal met de kinderen, krijgt ie met de "junta" te maken. Dat hebben meerdere vrijwilligers aan den lijve ondervonden. Ze worden buiten gesloten, hoewel de kinderen zelf vaak bizonder op deze vrijwilligers gesteld zijn. Deze kinderen hebben dus ook pech gehad. Zoals deze "drie gratiën". Maar tank met zonnebril kent geen pardon.


Het thema was olympische spelen, daarom hebben de 3 gratien de Italiaanse vlag op hun voorhoofd.

Over die "regels" heb je als moderne slaaf vervolgens NIETS te vertellen. En ook dat is niets bizonders, de berichten over deze website hebben meermalen aangetoond dat je over je eigen toekomst ook niets te vertellen hebt. Het broeikaseffekt genegeerd en ontkend en als men het broeikaseffekt op één of andere manier toch weer niet ontkent, zoals Atoomstroom dat doet, loopt je toekomst groot gevaar, zie Fukushima.

Drie dagen worden deze kinderen voor het lapje gehouden. Het uiterlijk dat ze op hun gezichtjes geschilderd krijgen is een masker. Ze vinden het op dat moment mooi, ze willen beroemd worden en de "volwassenen" geven ze voor drie dagen de kans daartoe. De rest van het jaar zijn ze overgeleverd aan de grillen van de welvaartsmaatschappij. Ze zijn de "achterbankgeneratie" waarmee de volwassenen ook nog mee spotten als ze ergens heen gesleept worden.

Kinderen kunnen ook zelf initiativen nemen. Zo zijn er in ons dorp scholieren die een "ruilaktie" opzetten. Ze gaan langs de huizen en nemen bij voorbeeld een potje jam of iets anders mee en ruilen dat om. Zo kun je ook een schminkaktie houden. Je kunt zover gaan als je zelf wilt. Schmink zelf maken is simpel. Ecologisch verantwoord.

Met Oekonorm vingerverf kan iedereen uren plezier hebben. Geef je kindje de potjes verf en een groot papier en zie hem of haar lekker rommelen. Trek je baby zijn of haar kleertjes uit en zet hem op een groot papier op de grond en hij of zij maakt de mooiste kunstwerken.

Deze pagina is aangepast omdat twitter alergisch is voor blote kinderen.

Maar het web staat vol over deze kunst. Bron:

Je kan de handjes en voetjes van je kind(eren) insmeren met de verf en zo de kleine handjes en voetjes vereeuwigen. Natuurlijk kan je zelf ook de mooiste creaties met de vingerverf van Oekonorm maken.

En alleen kinderen? Zie hier: En laat ze dit vooral buiten doen. Kinderen die opgroeien op een boerderij zijn inderdaad het allergezondst Bron:

New Study Shows Garden Areas Improved the Immune Systems of Daycare Children in Only a Month

Zo is bewezen dat babies die buiten hun middagsslaapje doen ook veel gezonder zijn. Een babyhuisje of lutjepotje is een houten huisje waar jonge kinderen overdag buiten in kunnen slapen. Het bouwsel heeft in zijn oorspronkelijke vorm wel wat weg van een konijnenhok waarvan de tralies zijn vervangen door horregaas Bron:

De vingerverf kun je natuurlijk ook verdunnen. Je kunt  zoeken naar de simpelste eetbare vingerverf recepten en dan kom je al snel op yoghurt! Het is goed dik, de kleuren werken goed en blijft goed op het papier zitten. Ook droogt het goed op, heel belangrijk!

De laatste tijd kwam je steeds meer verhalen tegen over verf die niet veilig is voor kinderen. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat ze het gaan eten, maar zeker met baby’s en dreumesen loop je kans dat ze het in de mond stoppen. Nu kun je echter ook prima zelf verf maken; met voedingsmiddelen zodat als je kind iets in zijn mond stopt dat geen enkel probleem is. Misschien heb je nog wel een pak yoghurt in de koelkast staan, een pak waarvan de houdbaarheidsdatum al meer dan drie dagen is verstreken en dus echt niet meer gegeten kan worden. Maar vind je weggooien ook zonde? Lees meer:

Dan volgt er via het Zwitserse programma "Puls" een uitzending over vervroegde puberteit als gevolg van cosmetica: Zie hier

Waar is de Nederlandse domroep? Die houdt zich bezig met sport, reclame en rioolmuzeik.

Bodypainting ('lichaamsbeschildering') is het verven van het lichaam ter versiering. Er bestaan vele stijlen en technieken maar in essentie komt het erop neer het lichaam en zijn vormen te gebruiken als ondergrond voor een schilderij, om de vormen door licht en schaduw andere dimensies te geven, of het lichaam weg te werken in een achtergrond, of als dier te 'vermommen'.

Ken je de Noah's trein? Zo kan er veel meer moois op het spoor.

Het langste rijdende en transformerende kunstwerk ter wereld, Noah’s Train, is bijna op zijn eindbestemming: Schaarbeek Station in Brussel. Daar komt de klimaattrein, die op 14 december in Katowice vertrok, op 20 februari aan.

De Trein van Noach is een initiatief van Rail Freight Forward, een coalitie van Europese spoorvrachtoperatoren en -verenigingen die de negatieve impact van het vrachtvervoer op onze planeet drastisch willen verminderen. De coalitie wil het goederenvervoer per spoor van 18 procent nu naar 30 procent verhogentegen 2030, omdat dit macro-economisch gezien de beste oplossing voor Europese groei is.

Tegen 2030 zal het globale goederenvervoer bovendien met 30 procent stijgen. Het goederenvervoer op het spoor stoot negen keer minder CO2 uit en daarom vestigt Rail Freight Forward er de aandacht op dat een modaliteitsverschuiving een cruciale stap is voor het behalen van de klimaatdoelen van het akkoord van Parijs. Lees meer:

Zo doe je meteen iets voor het klimaat, ipv de huismoedertjes met rijblik in het ziekenhuis of erger te belanden.

Toch is er hoop, enkele kinderen hebben ouders die wel ideëen over een haalbare  toekomst hebben. Hier heeft één van hen een praktisch hamerrek gemaakt en deze kinderen hebben het naar hun zin in hun zelf gebouwde huis.

Hier rechts zelfs met een ekodak. En zo hebben kinderen toch speelplezier, zonder reclame van de media en toekomstgericht. Met name waar het energie betreft. Aardenhuis (Earthship}. Dat heet Biotecture.

Niks compenseren zoals Fairclimatefund dat voor ogen heeft. Gewoon ellende voorkomen. Overigens heeft ook Fairclimatefund  de deur dichtgeslagen. Men houdt daar niet van vernieuwing.

Voor de informatie van de "junta", de band met deze kinderen bestaat nog steeds. De kinderen kiezen daar zelf voor. Geen "volwassene" met last van hormoontjes (ook op de kinderdorpen aanwezig) die dat tegenhoudt. Opvallend is ook dat kinderen met belangstelling voor techniek daar steeds weer naar toe trekken. En ze verzinnen allerlei truukjes om dat te bereiken. Gisteren weer twee 10-jarige jongens die onder het mom "Heitje voor een karweitje" de techniek opzoeken.

Deze kinderen krijgen zodoende toch inzicht in techniek.

Als de overheid dat verdomt, doen partikulieren dat zelf wel.

Van de domroep valt niets te verwachten. Wel van de oosterburen. En ook hier op kleine schaal: Combinatieteelt.

Mischkulturen gegen Schädlinge: So vertreibst du Plagegeister

Gegen gefräßige Schnecken oder lästigen Mehltau muss nicht immer gleich Chemie eingesetzt werden. Das gefährdet auf Dauer deine Gesundheit und die natürlich-frischen Aromen von Obst und Gemüse leiden darunter.

So vertreibst du Schädlinge und beugst Krankheiten auf natürlichem Wege vor: Mischkultur. Dabei entnehmen einige Pflanzen dem Boden Nährstoffe und geben andererseits nützliche Nährstoffe wieder zurück. Oder sie sondern Duftstoffe aus – eine perfekte Symbiose zur Schädlingsabwehr. Lees meer:

Mitten in der Stadt Obst und Gemüse ernten - ist das möglich? Imke und Miriam bauen ein Hochbeet, in dem Radieschen, Erdbeeren und viele andere Leckereien wachsen können. Wie das geht und was man dafür braucht, kannst du dir hier ansehen.


Ooit een normaal mens ontmoet? En beviel het?


Klimaatkombi zal overal te zien zijn. Antwoorden langer dan 280 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail