Deze site probeert de lachwekkende misstanden rond energie en verkeer aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

8-12-2011, Het MEC (miljeu Educatie Centrum) kreeg enkele jaren geleden te horen dat er bezuinigd moet worden. Hoe e.e.a. in het vat gegoten zou worden was nog niet bekend. Op 8-12-2011 was in de Gelderlander te lezen dat de eerste overlevingspoging gestrand was. De Gelderlander: OOSTERBEEK - De gemeente Renkum overweegt de onderhandelingen met Staatsbosbeheer te staken. Het gaat om gesprekken over de verhuizing van het Milieu Educatie Centrum  (MEC) naar infocentrum De Beken van die organisatie. Meer lezen:

Men zocht hulp bij een ander "Educatiecentrum". Deze club is ook niet helemaal zuiver op de graad, het is dankzij de onwil van de gemeente Renkum nauwelijks bereikbaar met het openbaar vervoer, laat staan een spoorlijntje. Een flinke parkeerplaats behoort dus tot de uitrusting van Staatsbos(wan)beheer. Het MEC zelf is ook niet helemaal fris, hier één van de zes transportmiddelen om de excursies die er georganiseerd worden van materiaal te voorzien. Een fiets en aanhanger staan het MEC ter beschikking, maar deze hebben de openbare weg nog nooit gezien. Verder vindt het MEC-personeel op een enkele uittzondering na, de fiets maar niks. De woon-werkafstand van hen is op z'n hoogst 10 km, verhuizing niet problematisch.

Dat het MEC wegbezuinigd wordt is dus helemaal niet zo erg. Iedere boerenkinkel kan dit werk zo overnemen, je moet alleen ECHT met kinderen kunnen omgaan. Daar heeft het MEC op z'n zachts gezegd wat moeite mee. Een begeleider met "je" aanspreken was aanvankelijk zelfs ondenkbaar. Zo dwingt het MEC respect af. Een paar wapenfeiten:

Kinderen uit Doorwerth ter nauwernood ontkomen aan ongeval.

Verklaring van een strekdam (krib) door MEC als "Denk maar aan Jezus (kribbe)" uitgelegd.

Boomfeestdag 2009, kinderen uit Renkum en Doorwerth nemen de fiets naar Oosterbeek.

De school waar het MEC tot nu in gevestigd is, kent één techniekdag per jaar.

Het MEC is ook betrokken bij de jaarlijkse kinderdorpen die tot voor kort door de gemeente Renkum georganiseerd werden. Nu is hier de stichting "Solidez" verantwoordelijk voor. Ook deze club heeft meer verstand van verzekeren. Daar had men in 2011 het miljeu (de toekomst) als thema en ook daar heeft men last van paranoia waar het kinderen betreft. Verder dan wat plak en knipwerk komt de jeugd niet. Meer lezen:

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail