Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

13-11-2012. Bij het horen van het woord interlokale tram beginnen de meeste mensen nostalgisch te kwijlen. En nu 1-12-2015, COP21 is begonnnen, staat men weer voor aap.

De praktische waarde ontgaat ook de bestuurders, de hotemetoten. Noem het woord "Peakoil" en de meesten staan met hun oren te klapperen en stappen weer in hun oliejunk.

Soms denkt er iemand aan een kermisattraktie, zoals deze "Solartrain". Je hoeft in de winter maar naar buiten te kijken om in een lachstuip te raken.

Er zit zelfs een vlag op, de bekende vlag op de modderschuit. Deze kinderlijke constructie kan niet eens achteruit rijden zonder dat er delen omvallen. Over ruimtegebruik denkt ook al niemand na.

Zo ook het regionale sufferdje "De Veluwepost": Viseum Veenendaal kreeg enige tijd geleden een replica van motorwagen 71, een tram gebouwd bij Werkspoor in Utrecht die van 1924 tot 1949 dienst heeft gedaan op de lijn in Rhenen. Hij was gemaakt door een oudwerknemer van de NBM die altijd op de lijn Zeist-Arnhem heeft gereden. Lees meer:

En kijk wat de NBM, maar ook de talloze andere gesloopte smalspoorlijnen presteerden. RTM, NZH en de talloze stoom- en diesellijntjes die na 1945 domweg gesloopt werden:

De tram werd eveneens veel gebruikt voor goederenvervoer, van zand tot graan tot pakketten. Een aantal bedrijven takten aan met eigen laad- en lossporen, o.a. de kalkzandsteenfabriek in Rhenen en steenfabriek Klinkenberg in Elst. Soortgelijke voorzieningen kregen Heelsum en Driebergen in 1907. Lees meer:

Maar zoals gezegd, het blijft nostalgie, of toch tenminste ernstige overlast veroorzaken. Dit is dagelijkse praktijk. En de domroep blijft egoisme uitbraken. COP21 is nu al mislukt.

MAASBRACHT - In het zuiden van het land zijn maandagmiddag na een aanrijding tussen een vrachtwagen en twee personenauto’s alle rijstroken van de A73 vanuit Maasbracht afgesloten geweest. De rijstroken gingen rond 16:20 uur dicht ter hoogte van Linne.... Lees meer:

Dat het ook anders kan bewijzen beide motorwagens (boven die van de NBM en daaronder die van de Furka-Oberalpbahn op 1900 m boven de zeespiegel, die langs een simpel laadperronnetje lading meeneemt. Gewoon midden in het veld. Exact dezelfde funktionaliteit.

Hierbij blijft het niet, ook anno 2012 is dit nog steeds dagelijkse praktijk. Goederenwagens worden gewoon in de buurt van de ontvanger op het station neergezet, zodat er gelost kan worden.

Geen chauffeurtje dat zich in het zweet moet werken om op tijd z'n lading te lossen. De goederenwagens worden gewoon op het station afgeleverd en de klant lost (binnen bepaalde grenzen) z'n bestelling op een tijd dat het hem uitkomt.

Bij pech komt een collega te hulp en omdat er met standaard koppelingen gewerkt wordt kan de collega de pechvogel compleet met lading meenemen en wordt de dienst hervat.

Het geheel wordt natuurlijk zonder vrees voor Peakoil schoon elektrisch vervoerd, want als 5500 mensen 2 windturbines kunnen kopen, dan kunnen toch ook  3 miljoen mensen 2000 megawatt opwekken?

En ook in de winter stroom opwekken. Lees meer:

De rest komt van het Kombikraftwerk. en wat je`met z'n 3 miljoenen zelf kunt maken.
Dat werkt! De vrachtwaggel wordt gestraft!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maak bang en versimpel.


Klimaatkombi zal op diverse media interveniëren. Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail