Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. 21-4-2012 gaat het over "het recht op mobiliteit". Die is iets uit de hand gelopen.

Zo zijn daar in slinkse kringen mensen die menen naar de VS te moeten kunnen vliegen en staan op hun achterste benen als na een akkfietje met twee vliegtuigjes en twee torentjes de VS vraagt wat je wilt eten. Dat dit reisje naar de VS flink wat litertjes kerosine kost, tonnen CO2 oplevert en flink wat geluidsoverlast veroorzaakt, honderden doden in een paar oorlogjes kost, zal de slinkse jongens en meisjes worst zijn. Zij willen de vrijheid van mobiliteit.

Iets dichter bij huis. Het begrip file. Nog dichter bij huis. De "maatregelen" om iets aan die files te gaan doen. In de gemeente Renkum beter bekend als de "Taskforce verkeer", om dat recht op mobiliteit te waarborgen. De slinkse politiek heeft door gebrek aan voorlichting over techniek geen ander alternatief dan "elektrisch rijden". Met het rijblik wel te verstaan. Wat natuurlijk de "Taskforce verkeer" letterlijk in de wielen rijdt. Het volume verandert namelijk niet. Nog even het geheugen opfrissen middels het lokale suffertje:

De Veluwepost: In mei besluit over maatregelen verkeer. Doorgaand verkeer op Utrechtseweg ontmoedigingen. Doorgaand verkeer op de Utrechtseweg in Oosterbeek centrum ontmoedigen met doseerpunten en de aanleg van een nieuwe Schelmseweg overwegen. Dat zijn belangrijke adviezen van Taskforce Verkeer Utrechtseweg-Schelmseweg aan de gemeenteraad. Meer lezen:

Er zijn meer adviezen aan de totale politiek gedaan, maar zo langzamerhand is er genoeg over gekakeld. Men zoekt het zelf maar uit. Nog een paar oorzaken van die politiek:

Helemaal geen last van. Heb dan ook geen rijblik. ;-) ;-) ;-) !Tweet:

Je zou eens moeten weten wat je allemaal mist. Geniet eens van het leven.Tweet:

Na telefoongesprek met vragen gesteld aan Schultz: vervang verouderde vangrails door motorvriendelijke - Tweet:
Let wel, dit is de SP, de socialistenclub.

Dit alles gerealiseerd door "zonnepanelen" één van de makken van decennia slinkse politiek, die denkt de fossiele brandstof met wat blauwe plaatjes te kunnen opvangen. Ook genoeg behandeld. Inmiddels komen ook anderen eindelijk tot de conclusie dat de blauwe plaatjes het alleen niet redden. Peer de Rijk, aktief in de anti-kernenergiebeweging:

Nu fors gesprek met zon-mensen. Vind veel projecten te zelfgenoegzaam, alsof we klimaat redden met overal  panelen. Tweet:

En er zijn meer lieden die twijfelen: Uit Energieportal: Zonne-energie is niet betrouwbaar; 's nachts en bij bewolking keldert de productie De markt voor windenergie is (nu nog) groter dan voor zonne-energie, terwijl de zon een betrouwbaarder bron is dan de beschikbaarheid van wind. De markt voor zonne-energie zal de markt voor windenergie zelfs gaan inhalen, omdat zonnepanelen op veel meer plaatsen en modulair toepasbaar zijn. De combinatie van zon- en windenergie is een mooie oplossing, maar de combinatie met energie-opslag (lokaal en centraal) wordt de toekomst. Zeker als elektrisch vervoer verder gaat groeien. Meer lezen:

Je ziet, elektrisch (egoïstisch) vervoer. Trein en tram rijden al 100 jaar elektrisch. Wordt echter afgedaan als iets nostalgisch, maar intussen kunnen weing olieslaven nog zonder.

Nogmaals, terugkeer van de smalspoorlijn Amersfoort - Arnhem is noodzakelijk. Een werkelijk sociaal vervoermiddel kan goederen- en personenvervoer combineren en zo de verkeersinfarkt voorkomen.

De Zwitsers doen dit al tientallen jaren zo en zo zal het ook gaan in de gemeente Renkum en wijde omgeving, want ook Wageningen en de regio KAN (Arnhem - Nijmegen) zit in de knel, kwestie van tijd.

De politiek kan kiezen: (links) gecombineerd elektrisch rijden of egoïstisch stilstaan (rechts)


Als belachelijkheid dodelijk was geweest, zou Den Haag vol gelegen hebben met lijken.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
MailMail