Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

8-2-2015. Een nieuwe rubriek op deze site is dringend noodzakelijk. Techniek beheerst de mensen, maar de gevolgen worden genegeerd. De automaffia komt steeds verder in de knel. Files beheersen het leven van de ver weg wonende forens. Dit zijn bijna zonder uitzondering kantoorpipeltjes die van techniek geen grammetje kaas gegeten hebben. Terwijl techniek hun leven beheerst.

En men verzint vanalles om hun leefstijl voort te zetten. Elektrische, zelfs zelfrijdende auto, tot zelfs zelfrijdende vrachtwaggels. Terwijl de trein dat al 175 jaar doet, waarvan de laatste 100 jaar elektrisch en zelfs gecombineerd.

En de technische beroepen worden genegeerd, alsof men daar zonder kan...

De bouwvvakker? Draaiers, bankwerkers of lassers elektronici? Zijn dat ook hoppers? Nemen zij hun werk mee naar huis?

Leuk is ook de tweetbrei, waaruit het technisch onbenul elke dag weer blijkt. Het ministerie, kantoorpipo's. Tegenwoordig ook wel bekend als hoppers. En de klucht is internationaal. Duitse ministerie van Verkeer en Waterstaat wil 6.000 vrachtwagenparkeerplaatsen erbij. Lees meer:

En ook dit zijn hoppers. Kapitein neemt z'n schuit mee naar huis. Parkeren voor de deur in Lunteren, Barneveld of Nijkerk?

Van Peakoil nog nooit gehoord, gesprek afgelopen.
Deze doet het ook altijd goed.

Binnenvaartschip vaart dankzij Flipper. Voorpublicatie uit boek Natuur&innovatie van @tikkerrdetik en

ja. O-foil wil liefst overstappen op elektrisch varen of waterstof, is alleen nogal duur naar het schijnt..

hoogenlaag.nl - Mobile - BPD beloont energiebesparing Wageningen met weekendje Parijs http://t.co/HebrF6tRkk
De wal gaat het schip keren.

Interview: Mit Kooperationen den Fachkräftemangel der Bahnbranche bekämpfen. t.co/9ly2wof955 /Im

6 Reasons You Should Be Terrified About the Future of Transportation http://t.co/xXIM8oFBAV http://t.co/qZdrbqZiiu

“@bbcweather: #Villablino, northern Spain today where they've had #snow depths of around 127cm. http://t.co/ZdeMa3S0xJ

Fietspaden maar vast verbreden RT “@BOVAG: '20% van de Nederlanders denkt over 10 jaar geen auto meer te hebben'  http://t.co/jlQlVbi3GW

Auto de deur uit scheelt honderden euro's per maand. Alternatieven voor auto. https://t.co/cwoTBmeTpj @NatuurenMilieu @ANWB #Finfit ^Arjen

Gebrek aan laadpalen, tja, niet iedereen heeft een oprijlaan, daarom alleen voor de kak, die al eeuwen schraapt. t.co/9wEVOOMgpF :D

Mooie rake uitspraak van @BramvanOjikGL: 'We zijn allemaal Charlie behalve als er wat te verdienen valt' #wijzijngroenlinks #GLcongres
Voor zelfrijdende auto's bv?

Zou het bijvoorbeeld niet mooi zijn als de zelfrijdende auto’s die op de Mansholtlaan gaan rijden over energie leverend asfalt kunnen rijden. Een uitspraak van een Groenlinks wethouder. Dit is de elite, die de deur dicht smijt bij kritiek. Je kunt dus zeggen;

Techniek beheerst de mensen,
maar mensen beheersen de techniek niet.

De oorzaak, de tweeverdieners die het allemaal boven de pet gaat. Werken, werken en nog es werken. Vaak wordt het werk ook mee naar huis genomen. Verder mag er thuis geen rommel gemaakt worden. Iedereen kent wel de verhalen van vroeger, waarbij mensen een mooie kamer hadden, die alleen op zondag toegankelijk was. Maar ook nu mogen kinderen thuis geen rommel maken.

Kinderen kunnen dan ook niets meer, Voor een lekke band of een afgelopen ketting gaat men naar de fietsenmaker.

Op school wordt niets aan techniek gedaan, een Renkumse school heeft één techniekdag per jaar. Vreemd dat het bedrijfsleven geen vakkrachten meer kan vinden? Vreemd dat kinderen de benen nemen en in verkeerde handen komen?

Iemand start een simpel projekt met een microcontroller. Daarvoor wordt een jongen uit groep 7 (11 jaar) uitgenodigd als proefkonijn. "Thuis wordt NIET geknutseld", laat de moeder nadrukkelijk weten.

Het joch (nog nooit gesoldeerd of geprogrammeerd), neemt nadat ie het projekt in elkaar gesoldeerd heeft en geprogrammeerd mee naar school. De klas en de juf gaan uit hun dak. In het nieuwe schooljaar wordt het projekt met de groepen 7 en 8 op school opgestart. Kinderen die nog nooit verder kwamen dan papier, schaar verf en lijm.

Bijna ieder kind vanaf 10 jaar heeft een mobiele telefoon, barstens vol elektronika. Het joch gaat na z'n succes dan ook op zoek naar oude mobieltjes, die "onderzocht" worden. Zo'n kind moet je begeleiden. Om te voorkomen dat ie ook afglijdt naar de straat en het daar zelf gaat uitzoeken.

Eén techniekdag per jaar.

Over techniek gesproken.... Ook over de veel linkere zaken. Hier praten kinderen echt over, want als ouders de techniek al niet beheersen of er door werk (beiden) geen tijd voor hebben omdat ze ook thuis werken, hoe zit het dan met veel gecompliceerder zaken?

Ook daarmee wordt geëxperimenteerd. Begeleiding van kinderen is op alle gebied noodzakelijk.

Dat de politiek wel nadenkt, behalve over techniek, blijkt wel uit dit artikel.

Herhalen van klimaatsceptische argumenten maakt ze nog niet waar

Geplaatst op door | 21 reacties

De discussie naar aanleiding van de column van Thierry Baudet in NRC duurt nog voort. Op 4 februari stond er een drietal reacties in het NRC waarin Baudet werd ondersteund (pdf hier ), door Salomon Kroonenberg, Marco Visscher, en Harry Priem.

Onderstaande brief van een viertal Nederlandse klimaatwetenschappers is een reactie daarop (pdf): Lees meer:


BSO belt net: "Uw dochter is vandaag 12 geworden. Komt u haar nu eindelijk eens afhalen."


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail