Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

20-3-2015. Dat gaan we veranderen. In navolging van het succesvolle projekt met een Atmel AVR-controller is een nieuw projekt gestart, Arduino, die ook gebaseerd op de Atmel AVR-controller die zo'n succes was bij kinderen. Nu een opensource ontwikkelomgeving die ook door kinderen gebruikt kan worden en ook niet duur is.

Veel is hier verkrijgbaar en het hoeft echt geen hitec te zijn. Maar na wat googlen komen wellicht nog goedkopere webwinkels boven drijven.

Schema's zijn dan onmisbaar.

http://nl.wikibooks.org/wiki/Arduino

http://nl.wikipedia.org/wiki/Arduino_%28computerplatform%29

http://hackerstore.nl/Artikel/99

Om het zoals gezegd goedkoop en vooral simpel te houden is er echt geen wifi noodzakelijk. Dat vreet stroom en programma-geheugen. KISS, keep it simpel and stupid.

Ieder kind vanaf 9 jaar heeft tegenwoordig en mobiele telefoon. een smartphone heb je al vanaf € 85. Ouders gebruiken dit om in contact met hun kinderen te blijven. Een computer is meestal ook in huis. Android biedt dan talloze mogelijkheden.  Hackerstore heeft een breed scala aan modulaire  onderdelen. Waaronder bluetooth en samen met rfo basic kun je dan aan de gang. Samen met een experimenteer shield en een breadboard is al veel mogelijk. Kijk es rond op: http://hackerstore.nl/Producten/Boards

http://hackerstore.nl/Artikel/142

Twitter en andere sociale media, een bron van kennis. Wereldwijd zeer populair, die dan ook voor iets nuttigs gebruikt worden. Via slechts één account kom je dan op talloze andere Arduinogebruikers.

Een shield voor de Arduino Nano. Nieuw artikel. http://t.co/azWrjFKwwn

Een interessant projekt om mee te beginnen toont de veelzijdigheid van de combinatie van Arduino en Android. Er is bv simpel een deurbel te maken met een aanraaksensor achter glas. Bekijk dit eens Klik op het plaatje voor een vergroting.

Arduino betreedt ook het internet, maar dat wordt een dure grap en kan niet zonder andere sites. Dat is een risico als de site er op een dag niet meer is. Niet aan beginnen.

Voor het treinendomino-projekt is een snelheidsregelaar nodig. Hackerstore levert daarvoor de spullen. Allereerst de controller en voor het heftige werk de kracht.

Voor een Ardumoto en een Arduino Uno € 30.15 (incl. verzendkosten) ben je klaar. De ontwikkelomgeving haal je gratis van het web. Ook de sketch voor de controller is daar te vinden. Omdat het web elke dag kan veranderen, is e.e.a. hier te vinden. Bestudeer het van te voren zorgvuldig.

Klik op het plaatje voor een duidelijke vergroting.


Je kunt wel een kind uit de oorlog halen, maar hoe haal je de oorlog uit een kind?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail