Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

13-8-2013. Het autodenken beheerst deze bananenrepubliek totaal. Allereerst was daar Verwegwoonprofessor Lars Boelen, die op twitter de inflatie probeerde te bagatelliseren.

Lars Boelen @larsboelen Huur 4,5% omhoog, auto's even duur, dus gemiddeld gaat u er maar 3% op achteruit #ministerievanwaarheid #inflatie

Mensen zonder rijblik gaan er dus wel 4.5% op achteruit. Maar zij hebben zich daar op ingesteld en "laten 'm niet zo ver uit hun broek hangen". Zij hebben een lage huur en als ze niet meer verhuizen is er weinig aan de hand.

Zij hebben bovendien de lol van anderen die door eigen schuld regelmatig in de puree zitten.

Veel meer ergernis levert ook veel meer lol op:

Uit Nu.nl: Wie met een ov-chipkaart reist, betaalt bij het inchecken een instaptarief bij wijze van borg; 4 euro in de bus, metro en tram en 10 tot 20 euro in de trein. Bij het uitchecken wordt dat verrekend met de feitelijke reiskosten. Wie vergeet uit te checken of dat door een storing niet kan, is de borg kwijt. Lees meer:

En de oorzaak is bekend:

Onder-moeders-vleugels schreef: Voeding uit plastic verpakkingen is mogelijk dodelijk voor de hersenen en de oorzaak van ernstige psychische problemen. Canadese onderzoekers ontdekten dat Bisphenol A (BPA), de chemische stof die gebruikt wordt voor plastic flesjes en andere verpakkingen, mogelijk de oorzaak is voor het beschadigen van talloze hersenfuncties zoals leren en geheugen. Bisphenol A vergroot ook de kans op suikerziekte en hartziekte. BPA kan kanker, overgewicht en onvruchtbaarheid veroorzaken. Lees meer:

En omdat men daartnaast ook in stroom denkt, weigert men consequent de voordelen van de trein die dat alles kan combineren. File, parkeerproblemen en lage rendementen blijven. Nog een professor die probeert het wiel opnieuw uit te vinden:

CO2 Energieprofessor: “Maak groen gas van wind”

Catrinus Jepma: In mijn vorige column scheef ik dat we CO2 meer als een mogelijke grondstof en ‘groeistof’ zouden moeten zien dan alleen als vervuiler. In dat kader is het goed om het ook te hebben over methanisering: het maken van aardgas uit waterstof, waarbij die waterstof weer ingeblikte wind- of zonne-energie is.

Knip 8<

Wat doe je met het overige waterstof?

Maar dan: wat doe je met het overige waterstof? Het is bijvoorbeeld in principe mogelijk om auto’s, bussen en vrachtwagens te laten rijden op waterstof. Maar die toepassing lijkt vooralsnog weinig veelbelovend. Er zijn ook in ons land experimenten geweest met bussen die reden op waterstof, maar dat liep op niets uit. Het probleem is dat het waterstofmolecuul heel klein en reactief is en kleinschalige mobiele opslag dus riskant. Het is zeer licht ontvlambaar en gaat met verschillende elementen snel een reactie aan. Er is dus een kans dat je met het waterstof blijft zitten. Lees meer:
En ook dat is al eerder aangekaart:


Wie bang is om te vragen, schaamt zich om te leren.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.