Deze site probeert de lachwekkende misstanden in de samenleving aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

22-11-2011: Automaffia opnieuw in de knel. Zojuist heeft domroep staatssecretaris van verkeer en miljeu over de vloer gehad, die even wat wil schreeuwen:

De files zijn met 30% "verminderd".

Dat gaat zolang goed tot het fout gaat. @SchultzvanHagen heeft nog nooit van aanzuigende werking gehoord. Ook Liesbeth van Tongeren (Groenslinks) is van de partij. @SchultzvanHagen zou er om 8:30 zijn, maar stond natuurlijk in de optocht.

Liesbeth van Tongeren

Daarnaast is er nog een verslaggever onderweg met het item "Zijvleugels voor vrachtwaggels", die als ze niet omvallen natuurlijk gewoon ruimte innemen en dus chaos veroorzaken. Ook de rest van de wereld blijft gewoon tobben met z'n "American way of life". De Zwitsers hebben er bv een probleem bij. In 2020 moet de Gotthard Strassentunnel gesaneerd worden. Daar was al een flinke brand waardoor de trein weer moest inspringen. Of 1000 meter omhoog over de pas. De trein deed het weer prima.

Problemen voor olieslaven: Sanierung des Gotthard-Strassentunnels: Bericht van Schweiz Aktuell 26-1-2011:

Schweiz aktuell vom 26.01.2011

Olieslaven hebben de keus uit de pas met vele haarspeldbochten of de trein zoals in vroeger jaren. Hier de "autoverlad" van de Lötschbergtunnel in Kandersteg, waar gelukkig de trein het alleenrecht heeft. Toch gaan de Zwitsers, maar vooral de "Truckerjoeps" die regelmatig de Gotthardtunnel gebruiken een zware pijp roken. De inmiddels 30 jaar oude tunnel wordt gesaneerd en gaat meer dan 3 jaar buiten dienst.

Dat betekent als vroeger weer de trein of de pas (meer dan 2000 meter boven NAP en sneeuw in de winter). Mag je toch een stukje elektrisch rijden. Tagesschau 21-11-2011:

Tagesschau vom 21.11.2011

De olieslaven hebben het moeilijk. Men negeert massaal de rode kruisen boven de snelweg. De VVD probeert zelfs het KNMI onderuit te halen. Renee Leegte, de naam zegt het al, braakte een tweet.

Grappig weetje van @GerritHiemstra bij #journaal , door schone luncht neemt het aantal mistdagen sterk af. Minder fijnstof & schonere auto's

Tweet:


Een (VVD)-olieslaafje in de knel. Wikipedia, waar Leeghoofd ook naar kan schrijven, over smog, want dat bedoelde Hiemstra. Leegte moet er dan wel rekening mee houden dat z'n dom gekakel streng beoordeeld wordt door wetenschappers. En niet alleen van het KNMI. Weer een andere, inmiddels naar de trein verbannen twitteraar twitterde: SP: 'Schrap toeslag voor Fyra' via

Tweet:

 Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail