Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

5-2-2015 Renkum e.o wil nog steeds niet aan de tram en gisteren werd er gestraft. Een bus reed perongeluk een stuk weg op die al maanden opgebroken is wegens werkzaamheden aan de riolering. Riolering? Voor een (smal)spoorlijntje totaal overbodig. Kortom, de bus moest weer achteruit. Iets wat voor railverkeer een eitje is.

Al 100 jaar.

Verdere mogelijkheden die bij de bus ook totaal onbekend zijn.

De energievoorziening en de mogelijkheid om vracht mee te nemen. Dat laatste kan ook de trolleybus niet aan, om over sneeuw en achteruitrijden met een dubbele trolleybus maar te zwijgen.

Bijkomend voordeel, er kan zoals in het filmpje linksonder en de afbeelding rechtsboven al aangetoond is, een stirlingmotor geïntegreerd worden die wel in de winter stroom levert als de storm om het huis giert. Dit in tegenstelling tot de door de twittergemeenschap aanbeden zonnepanelen.

De stirlingmotor ingezet i.c.m. een houtvuur is al eerder opgestart, maar de lage olieprijzen maakten grootschalige inzet oninteressant. Bij zelfbouw ligt dit natuurlijk anders. Het is niet persé noodzakelijk dat er 1 kilowatt opgewekt wordt. Wat LED-lampjes reduceren het stroomverbruik tot niet meer dan 20 watt. 100 of hooguit 250 watt is dan voldoende om ook nog wat aan het net te leveren.

En juist in de winter. En als iedereen dan meedoet.... Misschien moet er ook hier aan crowdfunding gedaan worden om de politiek een hak te zetten. Het waren in het verleden ook particuliere initiatieven die de talloze verdwenen smalspoorlijnen hier en bij de Zwitsers deden ontstaan.

We doen het dus wel zelf.


In de politiek is een hersenbeschadiging geen handycap!


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail