Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

14-2-2012, Valentijnsdag, goed nieuws voor de ex-olieslaven. Een nieuwe intercity. Met buffers, zodat ie bij panne direkt weggesleept kan worden. Door elke andere lok met standaard-koppelingen. Zo nieuw dat zelfs de Nederlandse wikipedia er slechts beperkte informatie over heeft.

Hier uitgebreidere documentatie:

En die trein heeft kortgeleden proefritten gemaakt. En zie de mogelijkheden onderaan. Volgend bericht KAN dan tot het verleden kan gaan behoren. Nou alleen de reizigers nog. Dat is nog niet zo simpel. Een verslaggever van de NOS in station Utrecht CS. De dagelijkse trajekten van een paar reizigers:

Zwolle - Hilversum, Amsterdam - Hilversum, Amersfoort - Zaltbommel, Heer Hugowaard - Den Haag. Zo komt het dus.


Uit RNW werelkrant van ongeveer een jaar geleden: Een bomvolle trein heeft tussen Zaandam en Purmerend urenlang stilgestaan door een kapotte bovenleiding. De verwarming in de trein was uit, waardoor het erg koud werd. Na enige tijd kon de brandweer ter plekke komen om koffie en broodjes uit te delen. De trein kon na vier uur naar Zaandam worden gesleept.

De oorzaak, VIRM materieel met afwijkende koppelingen, diesellok van Raillion. De simpele oplossing, gewoon een rangeerlok op de grotere stations als Zaandam en Alkmaar, die dan even van een klus afgehaald moet worden.

En dit is 'm dan, waar de Raillion 6512 vandaan moest komen, het duurde in ieder geval 4 uur voor het stuk ongeluk weggesleept kon worden. Dat zal de Zwitsers niet overkomen. Zij hebben op de grotere stations één of meer rangeerloks staan, die de klus kunnen klaren. En hier rechts de SLT (Sprinter Light Train), ook wel de Slet genaamd, die regelmatig weggesleept moet worden omdat ie de perronsporen verspert. Hetgeen onmogelijk is, bij gebrek aan een rangeerlok (of welke lok dan ook). Lees verder...


Echter, NS heeft niet de primeur, bij de Zwitsers is modulair opgebouwd materieel nooit anders geweest.


Milieu Centraal blijft een olieslavenclub.
Optocht!!


Bored? Hunt a car!


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.