Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

16-3-2012. Onvermijdelijk weer over het busongeluk in Wallis (CH). De oorzaak, het geblunder van de aan olie verslaafde volwassenen die er ook in jouw regio een bende van maken. Zoals hier in Oosterbeek:

Heel anders gaat het in Oosterbeek zelf met de volwassenen die deze jeugd moeten opvoeden. Bekend was al de Utrechtseweg, waar het verkeer regelmatig vast staat en dat wordt nog veel erger als Arnhem's Buiten zijn voltooiing nadert. Meer lezen:

Een voorproefje daarvan krijgt de Weverstraat naar beneden, daar wil men het liefst IN de winkel parkeren. Voor elke scheet neemt men daar het rijblik. En bekijk het alternatief hier rechts op de linkerfoto.

Uit Hoog en Laag, een half jaar geleden: OOSTERBEEK - Op een een doordeweekse dag op een willekeurig tijdstip is het al snel duidelijk: het verkeer en parkeren rond de Weverstraat en Cornelis Koningstraat is een serieus probleem......
Joh, toch!

Shoutbox.....Soms is het insteken van de auto's vlakbij de winkels van Timmer en van de Weerd een hachelijke zaak. ,,Soms raken ze bijna een kinderwagen, lantaarnpaal of een andere auto,'' legt Jantien Timmer uit. ,,Vaak geven we de boodschappen zelf maar even aan, terwijl ze de auto 'startklaar' op de Weverstraat hebben staan." Meer lezen:

Organisatoren van excursies zijn regelmatig de weg kwijt. Hier een bijna-tram in Oosterbeek bij het oorlogsmuseum Hartenstein. Ook hier stopt de bus voor de deur. Ook hier is het regelmatig een chaos. Ook hier zou zomaar de Rijnlijn kunnen rijden. De Zwitsers hangen in zo'n geval één of twee extra bakken bij en dan klinkt uit de stationsluidspreker: "Für Gruppen ist am Zugschluss Platz reserviert". Zie de afsluitende trein onderaan. In dit geval voor 60 personen en hun bagage. En zoals je ziet wordt het probleem, dat eigenlijk helemaal geen probleem is, gebagatelliseerd.

Men verwijdert het bericht gewoon.

Dit "huis-aan-huis-suffertje" zorgt ook voor ongewenste reklamezooi in je brievenbus en lanceerde afgelopen zomer ook het bericht "Koken op zonnecellen". En ook dat bericht is verwijderd, maar Klimaatkombi heeft een reservecopie.
En die staat hier:


Het zijn dus niet de kinderen die opgevoed moeten worden, maar de volwassenen met hun arrogantie. Kortgeleden vond een bijna-ongeluk met kinderen uit Doorwerth plaats, die op weg waren naar de Jufferswaard in Renkum. Meer lezen:

Staatbosbeheer, of liever Staatboswanbeheer zond een "boswachter", je weet wel met een PC-Hoofttraktor en hoed, naar de Jufferswaard om de kinderen, soms niet ouder dan 9 jaar, te vertellen over de bloempjes en de bijtjes. Deze man was gewend z'n verhaal voor diezelfde volwassenen te houden en stond min of meer met z'n mond vol tanden. Het interesseerde de kinderen geen bal of een strekdam nou krib of Kees heet en wilden gewoon zelf ervaren wat er in Rijn en Heelsumse beek leeft.

Zie hem hier neerkijken op het kroost.


Een vrouw van het Miljeu Educatie Centrum die wel graag collega van deze "boswachter" zou willen zijn, maakte het nog bonter, zij verbond de krib (strekdam) met de kribbe, "je weet wel waar Jezus in gelegen heeft". Ook een hoed natuurlijk, anders hebben de kinderen geen respekt voor je. Ook nog fan van de "Fair Trade"-bananen uit Verweggistan en compleet met aftandse 1 op 10 VW-bus voor een paar schepnetjes en een kist. Niet gehinderd door enige kennis dus, want het MEC beschikt over een heuse fietskar, met spinrag omdat ie nooit gebruikt wordt.

Over respekt gesproken, haar collega, hier ijverig aan het bollen planten (een karwei bedoeld voor de kinderen) dacht ooit ook respekt af te dwingen door van de kinderen te eisen dat de vrijwilligers met U zouden worden aangesproken. Zo dwing je natuurlijk geen respekt af. De vrijwilliger die daar tegenin ging kreeg later te maken met verdachtmakingen en verdween van het toneel.

Het doel van het MEC: "De basisschoolleerling van nu is immers straks verantwoordelijk voor onze groene gemeente. "

Beiden wonen nog geen 10 km van het werk, maar doen dagelijks gretig mee met bovengenoemde optocht. De gevolgen zijn inmiddels bekend en het eind is zoals nu dus weer duidelijk is geworden nog lang niet in zicht.
Want de heilige koe wordt met hand en tand verdedigd, niet in het laatst door de (elektrische) automaffia. Zoals uit deze twee tweets overduidelijk blijkt

Sorry, maar zo'n ernstig ongeluk gebruiken om jouw standpunt te verdedigen gaat echt te ver. Triest... (1/2)

Succes verder met je ideeën en projecten. Wij reageren hier niet meer op. (2/2)

Doodzwijgen dus! De kinderen betalen een onevenredig hoge prijs voor het egoisme van hun ouders.

Vuilnisman, kunnen deze zakken ook mee?


De kinderen zelf hebben wel degelijk werkende oplossingen voor de chaos die de volwassenen veroorzaken, maar af en toe hebben ze op z'n zachts gezegd flinke tegenwind, zoals 14-3-2012 in de busreis, door volwassenen georganiseerd. Deze kinderen kunnen wel wat succes gebruiken en dat krijgen ze ook: De kinderen van de Renkumse J.P. Thijsseschool negeerden het aanbod met de bus te gaan en pakten de fiets (12 km, heuvel op, heuvel af) naar Mariendaal op de grens van Oosterbeek en Arnhem.

De kinderen van de Doorwerthse Dorendal (7 km en de Beatrixschool uit Wolfheze, heuvel op, heuvel af) deden hetzelfde. Petje af voor de kinderen van de toekomst!

En.... UIt Hoog en Laag: OOSTERBEEK - De kranten stonden er vol van: op 9 juni hebben meer dan 4300 Nederlanders de Alpe d'Huez beklommen.....

Dat kunnen wij ook, dachten de leerlingen van groep 5 van de openbare basisschool de Marlijn in Oosterbeek en besloten daarom hun eigen 'Alp d'Huez' sponsorfietstocht te houden..... Meer lezen:

En fietsten even de Italiaanseweg in Doorwerth naar boven en reken er op, dat is geen kattepies (8%) over klinkers met diverse gaten in de weg, 50 meter omhoog en dat voor kinderen van 9 jaar oud. En ook dat bericht is verwijderd door "Hoog en Laag".


Zomer 2011 kwamen twee jochies op de braamstruik in de tuin af. Ze hadden een leeg colablikje bij zich, opgevist van de straat. "Om de bramen tot sap te stampen." Een schoon leeg blikje van de appelstroop met deksel vonden ze toch een beter idee. De braamstruik trekt in augustus veel kinderen. Verderop in de buurt staat een boom. Daaruit komen regelmatig kindergeluiden. Dat zijn dus de objekten die kinderen waarderen. Deze objekten zijn goedkoop en ook nog leerzaam en zorgen voor een gezonde lichaamsbeweging en in geval van de bramen ook nog voor iets lekkers.

Tijdens een buurtwandeling in Renkum liep één jongen mee. En precies dit idee kwam van hem. De "volwassenen" zanikten slechts over parkeerproblemen.
Ook daar hebben kinderen een antwoord op:

Een koppel verkocht de familie-auto, want volgens de kinderen was een auto 'echt niet meer van de tijd, mama'.

Dat koppel met de milieubewuste kinderen rooit het nu met de bakfiets en met de trein.


Vloeken lucht niet echt op, bidden ook niet.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.