Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

27-7-2014 Wordt 23-7 de nationale bezinningsdag? Gaan we door met het volpompen van de oceanen met plastic soep? Gaan deze symptoombestrijdingen het redden? Niet dus.

Gaan we nog door met het eindeloos verspillen van fossiele brandstof, het veroorzaken van ziek makende geluidsoverlast en ruimtegebruik? Deze vragen naar aanleiding van het naar de kelder gaan van 3 kisten binnen een week wordt het tijd de krokodillentranen te drogen en te stoppen met feest vieren in een tropisch land.
Maar ook veel lachwekkende tweets, altijd leerzaam.

Werklui testen het spoor bij de locatie waar over 2,5 uur de trein met slachtoffers aankomt. Was lang niet gebruikt. http://t.co/JMb3EBYHVQ

@Klimaatcombi @HarrietTiemens  @AltijdN1 @DeGelderlander @Power2Nijmegen @rtvgelderland bij 11stedentocht nemen we 4x zo veel pv mee :-)

A car moving at typical city speeds uses 75x more space than someone walking, reports @thehappycity @spacing: http://t.co/yvNPdeALc6

Elektrisch rijden populair, ook met minder belastingvoordeel: In januari en februari van dit jaar leek de groe... http://t.co/vF8tVAUiBy

VK4: Micaela dos Ramos, directeur KIVI, is spraakmaker. ‘Veel grote projecten mislukken omdat de kennis ontbreekt.’ http://t.co/L8oV1u5fec

RT @DuurzaamEten: Max Havelaar-Fairtrade staat niet alleen voor eelijke handel,maar ook voor terugdringen broeikasgas http://t.co/cchIwgw1cm

Die Arabische Welt ist in Aufruhr. Ein Blick auf die Wurzeln der Konflikte. http://t.co/MHUdLhtpsR http://t.co/DwnKJD9j6s ^vb

Religie, vooral de religie uit het midden-oosten, zowel de Joods-Christelijke als de Arabische, de voormalige Sovjetunie zag de bui hangen en bestreed religie die elke ontwikkeling eeuwenlang tegenhield. Religie, opium voor het volk.

Echter toen na de kernramp in Tsjernobyl (Oekraine) het zaakje in elkaar donderde raakten landen als Oekraine, Kirgizie, Oezbekistan, Armenie, Azerbaidjan, allen in oorlog of verval. Wikpedia hierover. Religie (Soenieten en Sjiieten bestrijden elkaar en ontwikkeling stopt).

Kijk wat de Sovjets allemaal realiseerden, gratis gezondheidszorg, technische hoogstandjes op het spoor, het rot allemaal weg. De trein waarmee de MH-17-"slachtoffers" vervoerd werden moest over nauwelijks gebruikt spoor. Verwaarloosd onder Oekrains regime. Intussen maken wel de vrachtwaggels uit Oekraine de olie op en de weg onveilig. Onder de Sovjets is de Transsiberische spoorlijn geëlektrificeerd. Ruim 9000 km elektrisch rijden. En nu blazen de Godsdienstmaniakken zelfs één van de spoorlijnen op die nog niet verwaarloosd waren. Op de weg is dit al dagelijkse praktijk.


In Europa is het binnen niet al te lange tijd afgelopen met het ruimtevreten
.
 

De Russen pakken nu ook eindelijk de Amerikaanse rommel aan. De Volkskrant: De Russische consumentenautoriteit heeft een aanklacht ingediend tegen sommige producten van fastfoodketen McDonald's. Vanwege de te hoge waarden van bepaalde stoffen in het voedsel wil de autoriteit de producten laten verbieden. Lees meer:
Ander nieuws uit nieuwsbrieven, ook zeker de moeite waard.

Het autodenken van de groene courant.

De wegen.

en de onuitroeibare pooierbak van Tesla:

En dan natuurlijk die raket. Ook zonder onbedoelde beschieting heeft de luchtvaart problemen. Daarom gaat Peakoil het redden. Het enige dat de groene leuteraars kunnen bedenken zijn zonnepanelen, elektrische auto's en elektrische bussen. Liters van deze pulp worden er via de (sociale) media over je heen gegoten. De ANWB voorop. Lever je argumenten, trekt men de stekker er uit. Een paar voorbeelden die overigens geen grammetje vracht aan kunnen. Zet je maar schrap:

Vandaag de allerlaatste kans de elektrische auto te huren met 35% + kans op prijs: weekend rijden in de Nissan Leaf. http://ow.ly/xb1H8 

Vandaag de allerlaatste kans de elektrische auto te huren met 35% + kans op prijs: weekend rijden in de Nissan Leaf. http://ow.ly/xb1Gr 

En nog 13 van gelijke strekking. Klik ze maar één voor één aan.    

En dan nog....

Wie helpt Het Monster van Colmschate van Boer Jopie Duijnhouwer naar elektrisch? Kun je helpen ?

Bedrijven in elektrisch vervoer zijn van harte welkom om gebruik te maken van onze expertise !

Proeftuinen elektrisch rijden lopen stroef

: In Utrecht gaan 3 IPT-bussen rijden. Ervaringen in Brabant krijgen daarmee een goed vervolg!

E-Drive Breda: ‘Niets houdt elektrisch rijden nog tegen’ | BredaVandaag.nl via

Elektrisch rijden voor ondernemers in de kijker tijdens Breda E-drive - Nieuws.nl Breda

Jammer dat het geen NL-bussen zijn. Wel een goede impuls voor elektrisch vervoer!

En het was er allemaal. Al het gesloopte elektrische OV kon vracht vervoeren. Maar zoals gezegd. GESLOOPT. Om plaats te maken voor de heilige koeien. Een klein voorbeeld hoe de Zwitsers de zaak wel moderniseerden en in feite het zelfde doen als de tram van de NBM links. De NBM die ook tussen Wageningen en Arnhem reed. Een moderne variant wordt door de gemeenten aldaar geweerd omdat het teveel ruimte inneemt. De ruimte die nu door....

Eén voordeel is er, de Zwitsers kunnen het nog steeds. De Russen kunnen het nog steeds. Nederland? Hier verspilt men een hernieuwbare energiebron die zowel de Zwitsers als de Russen prima weten te benutten.

Elektrisch rijden? Nog 7.800.000 elektrische voertuigen te gaan.

Bovenstaande installaties (pakweg 100.000) kunnen de robuuste Russische treinen van spanning voorzien. Rivieren en hout in ruime mate aanwezig. Merk op dat men zelfs de West-Europese spoorwegen al tientallen jaren voorbij gestreefd is. Men hangt er doodleuk 3 of meer loks achter elkaar, die via een simpel draadje tussen de loks elektrisch met elkaar verbonden zijn. Dat is pas modulair spoor.

Zelfs de Amerikanen met hun stinkende diesels kunnen hier nog een dikke punt aan zuigen.


Steeds meer oliejunks denken beter dan het spoor te zijn. Tot het fout gaat.Ga het zelf ervaren en boek één van de Ruslandreizen via de Treinreiswinkel. Dan zie je met welke problemen de Russen te maken hadden. - 40° C in de winter, + 40° C in de zomer. Zie dan maar es een dienst draaiende te houden.

Uit Wikipedia: De Trans-Siberische spoorlijn (Russisch: Transsibirskaja magistral), kortweg Transsib, is de langste spoorlijn ter wereld en de belangrijkste lijn van Rusland. Deze transcontinentale spoorlijn is 9288 kilometer lang en strekt zich uit van Moskou dwars door Siberië naar Vladivostok. De Russische naam is Transsibirskaja magistral, ofwel 'Trans-Siberische hoofdroute'. De bekendste trein die via deze route rijdt is de Rossija.

De meeste info biedt zoals gewoonlijk de Duitstalige wikipedia. De trein is hier (niet zo kinderachtig) Russisch.


De meesten worden liever door lof geruineerd, als door kritiek gered.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMailMailMailMailMailMailMailMail