Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

1-3-2012. Ook uit het buitenland komen reakties. Met name uit de Oekraine en Duitsland, waar men "im Sachen Transport die Nase vorn hat". Spasiba Ukraine, vielen Dank Karlsruhe voor een link naar het slimste OV-systeem voor regionaal railtransport. En de bewijzen voor positieve ontwikkelingen zetten door.

Uit Noord-Hollands dagblad: Trein is sneller in Den Helder dan vliegtuig.

DEN HELDER - Laat niemand nog klagen over de treinverbinding naar Den Helder. Daar kan geen defensievliegtuig tegenop.

Vandaag (woensdag) vertrokken twee ploegen Belgische politici namelijk naar de Nederlandse marinestad. Een deel per vliegtuig, de 'groene' fracties kozen de trein milieuoverweging. En kwamen nog eerder aan ook. Lees meer:

Uit het Reformatorisch dagblad: Arnhem stelt voorwaarden aan goederenspoor. ARNHEM (ANP) – Arnhem gaat nog niet zomaar akkoord met de aanleg van een nieuw goederenspoor dwars door woonwijken in de stad. De gemeente wil garanties over voorzieningen voor veiligheid en tegen stank, trillingen en lawaai. Er moet een tunnel komen op de plaats waar de nieuwe spoorlijn bestaand spoor kruist en de wachttijden bij spoorwegovergangen mogen niet oplopen. Meer lezen:
En dat is hoogst noodzakelijk om "Truckerjoep" uit zijn omvallende vrachtwaggel te krijgen. Dat zijn degenen die voor vertraging zorgen.

En e.e.a. kan gekombineerd worden. Zoals bij de KVV in Karlsruhe, zowel tram als trein. En men is daar voorlopig niet klaar. Er zijn grote plannen om de uit de hand gelopen mobiliteit weer terug in de hand te krijgen.

De biomassa, stro en snoeiafval, wordt samen met mest uit de veehouderij in een biogasinstallatie vergist. Dat levert biogas op dat via het aardgasnet in Blockheizkraftwerken gestookt wordt en stroom en warmte in één klap oplevert.

Het rendement is dan twee keer zo hoog, totaal rendement 80%, gebouwen en kassen verwarmd,

Verder leveren wind en water ook stroom.

Weg dat rijblik!

Weg die vrachtwaggel!


De stroom gaat naar het elektrisch railtransport, boetes ontlopen. Dat levert ook werkgelegenheid op in de buurt van woonkernen. Woon/werkverkeer wordt per fiets gedaan. Verkeerslichten (uiteindelijk ontstaan door het "snel"-verkeer) vervallen. Het aantal doden en gewonden vermindert drastisch, de regering houdt nog geld over.


2 koeien (voor het slachthuis) tegen elkaar: "Hou je taai meid".


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail