Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

Kinderen zijn in vijf jaar aanzienlijk minder buiten gaan spelen  - Lees meer:

Bijgewerkt 17-4-2018 Volwassenen des te meer. Het is lente en dan wordt de fiets weer zomerklaar gemaakt. Aandoenlijke taferelen, de fiets kan namelijk nooit zonder z'n natuurlijke vijand. Vooral kinderen zijn dan het slachtoffer:

Fakt: Kinder lernen auf dem Weg zur Schule grundlegende Dinge für das Leben und haben nach Bewegung eine bessere Aufnahme- und Lernfähigkeit in der Schule.
Vision: Den Schulweg sollten Kinder alleine zu Fuß oder mit dem Rad bewältigen können. https://t.co/qSq43OmP2k

23-3-2012, het is lente en dan mogen de salonfietsers weer buiten. Zie er hier één bezig de "sport" voor te bereiden. Maar echt onafhankelijk van het rijblik is ie toch niet. Net als SP-politicus Farshad Bashir, die zich zorgen maakt om de naderende kilometerheffing. Zoals alle echte olieslaven.

*Schrikken* Begrijp ik nou goed dat Samsom bij #PenW pleit voor kilometerheffing? Deze #filebelasting lost de files echt niet op.
Maar zoals het een echt "slinks" politicus betaamt:

En ook de gemeentepolitiek heeft nog maar zelden iets goeds gebracht. Dat komt omdat er in de politiek ook lieden zitten met grote financiele belangen. VVD en CDA zijn hier voorbeelden van, zeker waar het om energie gaat. Groen is doorgaans een lachertje, zie de fratsen van de NOS in hun poging elektrisch rijden te bevorderen. Hier zit gewoon de automaffia in de knel achter.

Oproep @wol over #NSenProRail terecht: politiek is aan zet&moet nu laten zien reizigers serieus te nemen. Minister moet nu echt aan de slag!

Die automaffia slaat wild om zich heen, nu de Utrechtseweg in de gemeente Renkum op de schop gaat. Fietsers, van oudsher de miljeuvriendelijkste manier van personenvervoer delven dankzij die gemeentepolitiek het onderspit. Dat dacht je maar. Fietsers zijn zeer inventief. Een bericht uit gratis huis-aanhuisblad Hoog en Laag waar iemand zich beklaagt over het door rood rijden van fietsende scholieren.

Bedenk wel dat het woud van verkeerslichten ontstaan is als gevolg van de vele verkeersdoden veroorzaakt door de automaffia, door die politiek zo bevoordeeld. Die fietsers, en heus niet alleen die scholieren hebben dus de naam door rood te rijden, geen hand uit te steken enz. enz. Dat gaan we dus waarmaken, we hebben nou eenmaal die naam. Maar we zijn niet gek, we houden de automaffia scherp in de smiezen. Een voorbeeld van die automaffia in z'n houding tegenover fietsers, die met 30 kilo achter hun fiets pas sport bedrijven.


Voorrang? Wat nou voorrang?

Zie het bestelautootje van DPD en de twee geblokkeerde fietsers.

Het gejammer uit Hoog en Laag: RENKUM - Naar aanleiding van een informatieavond half mei over de aanpak van de N225, kreeg de provincie 22 reacties. Deze waren heel divers. Van auto's die door de berm rijden, wateroverlast tot zwerfafval langs de weg. ,,Dat waren nog relatief kleine punten. Over het kruispunt Wolfhezerweg met de Utrechtseweg kregen we ook veel reacties'', legt Ben van Ginkel van de provincie uit. Meer lezen:


Dat DPD-autootje was vroeger een Van Gend&Loos-bestelwagen, die door het hele land depots had, die door de trein aangedaan werden en alleen voor het laatste stuk naar de klant zorgden.

Is dat DPD-ding al elektrisch?

En die aanhangwagen voor een kind kan ook een mogelijkheid zijn om een pallet achter je fiets mee te nemen.

Hier had de Rijnlijn kunnen rijden, maar de Renkumse gemeentepolitiek bedondert de bevolking met snelbussen en "fietspendelboten". Meer lezen:

En ook de bevolking loopt gevaar, het ambtenaartje van de gemeente Renkum, werkzaam bij het MEC, regelde geen openbaar vervoer voor de kinderen uit Doorwerth die op struintocht in de Jufferswaard gingen. Het gevolg, bijna een ongeluk omdat een moedertje er plotseling achter kwam dat ze het startpunt bereikt had en het stuur omgooide. Meer lezen:

Dit jeugdwerk, nu in handen van de gemeente Renkum zal daar weggehaald moeten worden. Het beleid van genoemd MEC (Milieu Educatie Centrum) verbetert geen bal aan dat miljeu. Men blijft gewoon energie verslinden, terwijl de kinderen regelmatig initiatieven ontwikkelen de vraatzucht van de automaffia aan te pakken.

En dat gaat ook gebeuren, gemeente Renkum komt acht ton tekort en het MEC staat op de tocht. De inhoud van de "leskisten" zal moeten veranderen van observeren in innoveren.

Scholen (met name de leerlingen) nemen hierin momenteel het voortouw. De Thijsseschool uit Renkum en de Dorendal uit Doorwerth besloten in 2010 naar de boomfeestdag te fietsen, motief, het miljeu. En ook de Marlijn uit Oosterbeek beklom kortgeleden de steile Italiaanseweg.


Domweg iets als waarheid accepteren, de grootste domheid. Valt onder de domme uitspraak: "Ze zijn tegenwoordig zo knap hé."

De laatste tijd staat de vleesproduktie onder een zekere druk. Broeikasgassen, legbatterijen, varkensflats. Daar denkt men in Wageningen "City of science" iets op gevonden te hebben. Het kweken van insekten als eiwitbron. Men toont er zelfs een grafiek bij.

Insecten stoten per kilogram insectenvlees in beginsel veel minder broeikasgassen uit dan runderen en varkens.  Meer lezen:

Dat mag dan waar zijn voor de insekten zelf, maar niet voor de kweekwijze.

Op de boomfeestdag van 23 maart 2011 griezelden de kinderen bij het zien van meelwormen en hun "ouders", de meeltorren. Ze kregen ze zelfs te eten.

De insekten zelf waren door de lage temperatuur van hooguit 12°C niet erg aktief. "Ze zijn dood" was de reaktie van de kinderen. Als de insekten bij 12°C al weinig zin hebben in bewegen, hoe zit dat dan met sex of opgroeien bij deze temperatuur?

Uit Wikipedia: Meelwormen zijn gemakkelijk zelf te kweken b.v. in een mengsel van meel en brinta. Als men zo snel mogelijk poppen wil verkrijgen, moeten ze in een temperatuur van ongeveer 25 °C worden opgekweekt.  Meer lezen:

Er zal dus warmte (en dus energie) toegevoegd moeten worden om deze "eiwitbron" op gang te brengen. Dat zal bij een eventuele kweker stroom zijn.

Duurzaam opgewekte stroom? Zonnepanelen, dat is het virus dat de laatste tijd bij veel "salongroenen" rondwaart.

Insekten worden inderdaad gegeten. In de (sub)tropen. Daar is de zon die er voor zorgt dat de insekten (sexueel) aktief zijn. En dat weet men in de tropen maar al te goed. Sprinkhanenplagen. Cicaden die de oogst opvreten. Ga naar het Middelandse zeegebied en je wordt er gek van hun geknetter. De insekten zelf moeten overigens ook eten. Dat moet gekweekt en aangevoerd worden. Vraagje: Kun je dat dan niet beter zelf opeten? Gelukkig griezelen de meesten nog bij het idee "insekten eten". Eet groenten van het seizoen en uit je eigen regio. Dan heb je niet te maken met problemen van transport en energie.

Dat de transportsektor al behoorlijk in de knel zit blijkt wel uit een bericht in de Gelderlander: TIEL - Het 'natte' bedrijventerrein in Rivierenland wordt definitief voorbereid: à raison van 142.600 euro worden een businessplan en een masterplan opgesteld. Doel is overslag van water naar weg of spoor ergens in de Regio Rivierenland mogelijk te maken. Meer lezen:


Het antwoord is simpel. Tiel ligt aan de Betuwelijn.

Gaat er al een lampje branden? Boomfeestdag 2012 gaat voor kinderen uit de gemeente Renkum niet door, het geld is op. Hopelijk mogen kinderen in de tuin van hun ouders wel kreatief zijn.


Als U niet rookt, laat ik geen wind.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail