Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.
21-6-2012. Rover heeft weer es wat.

De lijnnummers zijn afgeleid van treinserienummers die NS en ProRail achter de schermen gebruiken op de diverse trajecten. Iedereen kent lijnnummers wel van trams en bussen, waarbij het niet vreemd is dat er op een bepaald traject verschillende bussen rijden die net even een andere route rijden. Geen probleem, want door de lijnnummers zijn deze bussen goed uit elkaar te houden. Rover denkt dat een dergelijk nummersysteem bij treinen de communicatie van reisinformatie veel eenvoudiger zou maken. Lees meer:

Rover drukt zich wat primitief uit. Rover moet ook even naar de opticiën. In elk station hangen koeien van kasten met reisinfo. Maar ook NS is wat beperkt wat info betreft. Men bedoelt dit:

Het buitenland heeft dit al veel langer. En zeker met de elektronische lijnfilms is dit een eitje. En het wordt eentonig, dit Zwitsers treinstel kent dit al sinds de jaren '70 vorige eeuw.

Met nog wat andere voordelen. Vergelijk het treinstel hieronder met het afsluitende treinstel. Onder de slimmerds die de multifunktionaliteit ervan ontdekken wordt een gratis voetreis naar Rome verloot (excl. zakgeld).


Zorg ervoor dat hun probleem niet het jouwe wordt.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.