Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

5-10-2017 Een protest in Den Haag op het malieveld waar men z'n onkunde demonstreert. Zie hoe de dierenwereld demonstreert hoe met energie om te gaan.

Voor de meeste mensen verloopt die stap nog relatief soepel bij dieren met een hoog knuffeldiergehalte: de olifant, de aap, de dolfijn. Maar bij insecten worden opnieuw de wenkbrauwen gefronst. Een slimme mier? Een kakkerlak met gevoel? Toch krijgt ook het onderzoek naar intelligentie van minder aaibare dieren, zoals insecten, steeds meer aandacht. Daarbij gaat het vooral om collectieve vormen van intelligentie. Hoe kan het dat termieten heuvels bouwen die honderden malen groter zijn dan zijzelf, zonder dat er een leider is die instructies geeft? Hoe komt het dat mieren nooit in de file staan? Hoe weten bijen welke baan ze hebben gekregen?

30-3-2012: Een bericht uit de weblog van juni 2008, wie wat bewaart heeft wat:

Een bericht van de RNW Wereldomroep: Shell trekt zich terug uit Engels windmolenplan. Shell wil zich terugtrekken uit een groot windmolenproject voor de kust van Engeland. In plaats daarvan wil de Brits- Nederlandse oliemaatschappij meer investeren in windenergieprojecten in de Verenigde Staten. De Britse regering en de milieubeweging hebben met ongeloof op het afhaken van Shell gereageerd. Volgens Shell maakt de financiële steun van de Amerikaanse regering het steeds interessanter te investeren in Amerikáánse alternatieve energieprojecten.

Shell wil deels af van belang in windprojecten op de Noordzee: https://t.co/VTm24IQHCn

Lees hier hoe @Shell een voormalig tabakslobbyist inschakelde die dé ultieme PR-campagne bedacht: GenerationDiscover https://t.co/EiZrFVaCFZ

Wat zitten die rooie rakkers dan eigenlijk te doen?

En die hoogopgeleiden, "Wie zijn kop in het zand steekt zal morgen met z'n tanden knarsen."

Nou en.... vertel eens iets nieuws. Shell gaat nog altijd voor het grote geld. Shell maakte ook PV-panelen (de blauwe platen met 15% rendement).

En wat doet de VARA? Het 'vroege vogelsnieuwsoverzicht' maakt melding van een tabaksplant die zonnecellen aanmaakt,

Bomen leveren ook schaduw in de zomer en laten de zon vrij spel in de winter. Daarom stonden er voor boerderijen altijd deze leilinden die in de zomer verkoelende schaduw brachten en in de winter de zon een kans gaven een bijdrage in de verwarming te leveren.

Veel mensen met nostalgisch gevoel planten nu weer leilinden, maar precies op een plek waar dat totaal zinloos is. En op de plaats waar je in de winter geen schaduw kunt gebruiken plaatst men wintergroene coniferen. En zelfs de zonwering gaat in februari naar beneden.

Wow, een gesnoeide heg of park levert veel meer energie en wel als er vraag naar is. Kom daar eens om bij een paar zielige PV-panelen. Een boom is van nature al voorzien van eigen 'zonnepanelen'.

De "zonnepanelen" waar Nederland een harde plasser van krijgt, nemen bovendien een hoop ruimte in.

Dat komt omdat het rendement van de zielige blauwe platen niet meer dan een slordige 15% is. Een zonneboiler die van de infrarode stralen warmte maakt haalt met gemak een rendement van 75%. De benodigde oppervlakte kan dus vijf maal kleiner zijn. Dit is goed te zien op dit dak in Wageningen waar beide zonvangers geplaatst zijn.

Duurzaam landschap.

Dit is het landschap dat zowel energie als voeding levert. In de heggen leven insekteneters, zodat Shell geen gif hoeft te leveren. Na een paar zomers worden oude bomen gekapt en er worden nieuwe geplant om het bos te vernieuwen. Heggen worden gesnoeid en dit snoeimateriaal kan samen met de gekapte bomen als brandstof gebruikt worden. CO2-neutraal!

Ook voor de kinderen, voor wie de Haagse oproer toch bedoeld was.

Modelspoorwegbouw is een verzamelterm voor een aantal totaal verschillende hobby's, variërend van het op een regenachtige zondagmiddag uitleggen van een treinbaantje op de vloer tot het (soms jarenlang) bouwen aan een uitgebreide modelspoorweg, het daarbij behorende landschap en de inrichting daarvan. Een andere mogelijkheid is b.v. het bouwen aan een z.g. modulebaan, waarbij op gezette tijden de door verschillende mensen gebouwde delen tijdelijk tot één grote baan worden samengevoegd.

Deze vorm van samenbouw van kleine stukjes modelspoor waarvan alleen de kopeinden aan een norm moeten voldoen om aan elkaar te kunnen koppelen in een willekeurige volgorde opent voor iedereen mogelijkheden om deze hobby te kunnen beoefenen.

Dit kan zowel in een gehuurde ruimte, een sportlokaal, school of anderszins. Maar ook buiten op een schoolplein, grasveld of elke buitenruimte. En zie hoe het er uit kan zien als e.e.a. aangekleed is.

Ook materieel moet nog aangepast worden. Zo rijdt de ICE van Märklin Myworld nog veel te hard voor de wissels die door de kinderen vaak in de afgebogen stand bereden werden. Dat leidde natuurlijk tot ontsporingen. Dat moet men leren.

Hier is geen Märklin-materiaal gebruikt dat vrij duur is en niet in elke gewenste vorm gebogen kan worden. Gebruik ook niet de door Faller of Noch aangeboden basis voor je module. Simpel een paar plankjes en papiermaché, de waarde hebben deze dames al aangetoond. Het handigste is ook als ouders enig inzicht hebben.

Zie ook:

Domroep, elektrisch rijden is stoer.


Mieren staan nooit in de file.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail