Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

9-3-2012, Uit RNW wereldkrant, een jaar geleden: Grote ontuchtzaak kinderdagverblijf. Tientallen kinderen van twee kinderdagverblijven in Amsterdam zijn mogelijk het slachtoffergeworden van ernstig seksueel misbruik door een invalkracht.

Dit bericht zet Nederland weer eens goed op de kaart. Het Nederland waar alles gesubsidieerd is. Met name de kinderdagverblijven. Daar waar ouders hun kinderen brengen omdat ze geen tijd hebben hun kinderen zelf op te voeden, zoals ouders dat vroeger wel deden. Zij hebben geen tijd omdat ze moeten buffelen voor de groeiende vraag naar luxe. Zoals het rijblik en de daaraan onlosmakelijk verbonden koophut.

Zowel de kinderdagverblijven, rijblikken als de koophutten worden dik gesubsidieerd. Te beginnen met het rijblik. Sommigen denken zelfs "miljeuvriendelijk" bezig te zijn met een rijblik. "Ik gebruik toch spaarlampen?"

Er blijft geld over voor rijblik en koophut. Het gevolg zoals gezegd, ouders besteden hun kind uit. Kinderen worden per rijblik naar school en kinderopvang gebracht. Daarna heeft men er geen zicht meer op. Zodra dit systeem van subsidies in elkaar dondert komen de problemen. De bankencrisis en de daarop instortende huizenmarkt en de afbouw van subsidies zijn de eerste scheuren in dit systeem. Er zal nog heel wat "ellende" volgen.

Te denken valt aan meer kosten in de gezondheidszorg. Direkt vallen jaarlijks 700 doden. De kosten als gevolg van fijnstof, lawaai en stress zijn hier een veelvoud van. Er is maar één oplossing;

Denk globaal, koop lokaal!!

Transportkosten nemen af evenals de nadelige gevolgen hiervan. En voed je kinderen zelf op, neem ze mee als je op de fiets boodschappen gaat doen, kinderen genieten daarvan en die kosten heb je het eerste verdiend!

Uit RNW wereldkrant, een jaar geleden: De olieprijzen zijn gedaald nu de Verenigde Staten en een aantal andere westerse landen, waaronder Nederland, hun strategische oliereserves op de markt hebben gebracht. De stap volgt na kritiek op de OPEC, de olieproducerende en exporterende landen omdat die niet genoeg olie op de markt brengt nu door de onrust in het Midden-Oosten de productie uit Libië en Jemen tegenvalt.

Inmiddels is de daling van de olieprijzen hopeloos achterhaald, er breekt zelfs lichte paniek uit. Dat heb je van afhankelijheid. De overgemobiliseerde samenleving loopt overigens verder uit de hand en de volgende waarschuwingen en maatregelen zijn dan ook niet van de lucht. Eén ervan is deze: Uit "Het kan wel": Minder werken is de beste oplossing voor de crisis. Het lijkt niet op te houden met de economische recessie en werkeloosheid. De oplossing is simpel: minder werken. Meer lezen:

Wat nou crisis? Het werk is domweg verkeerd verdeeld door tweeverdieners met twee rijblikken en kinderen opgeborgen in de kinderopvang. Voorgaande berichten tonen aan dat er helemaal geen crisis is zolang verkeer in straten nog vast loopt. En ook de kinderopvang brokkelt nu af.

En het probleem is wereldwijd, de Duitsers en de Zwitse
rs:

Tagesschau vom 24.06.2011

De Zwitsers hadden een degelijk transportsysteem, maar ook daar woont men liever ver van z'n werk.

Dat gaat afgestraft worden, reken daar op.


Hoe meer kinderen in de creche, hoe meer mensen er werken, hoe meer kinderen.....


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.