Deze site probeert de lachwekkende misstanden rond energie en verkeer aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

9-12-2011, "Truckerjoep" komt steeds weer en steeds spectaculairder in de problemen. UIt 112Fryslan: UITWELLINGERGA - De hulpdiensten zijn woensdagmiddag groots uitgerukt naar de A7 voor een ongeval met een tankauto. Meer lezen:

Maar niet alleen in Nederland rijden vrachtwaggels een scheve schaats. En het kan nog spektaculairder, maar deze welvaart vraagt toch om transport, hetzij over de weg, hetzij per spoor. Aan raadplegen van de statistieken over de gevaren schijnt men nog niet begonnen: RTV Utrecht meldt: AMERSFOORT - Het vervoer van gevaarlijke stoffen over de Veluwelijn moet nu echt stoppen. Dat vinden zes gemeenten langs het traject Amersfoort, Hardewijk en Zwolle. Meer lezen:

En uit een Zwitsers spoorforum: 11-4-2011:  Men zat op het goede spoor:

Hat darum Coop Railcare gekauft?

Vor ein paar Jahren hat man das Verteilzenter in Kriens LU mit Bahnanschluss aufgegeben und karrt nun mit dem LKW die Waren in die Innerschweiz. Viel günstiger, leiser, schneller.... Als Autofahrer wäre man allerdings dankbar, wenn die Strassen wieder mehr Platz für PKW hätten.
De ene oliejunk over de ander.


En zo kan het ook. Een smalspoorlijn heeft een stelletje "Sprinters" gekocht, maar dan wel met standaard koppelingen

Zodat dit mogelijk blijft.

Twee Coop-containers achter de "Sprinter".


Dat kon al, maar op een dag zijn de trekkende voertuigen toch echt aan het eind van hun levensduur. Verstandige beleidskeuze van deze smalspoorlijn in een prachtig landschap. Dat wil men graag zo houden.


De bewuste keuze werd destijds door Coop zeer op prijs gesteld en dus werd het logo van Coop op deze moderne smalspoorlok geplakt.

En als die trein dan toch rijdt, kunnen er toch meteen de supermarkten mee bevoorraad worden? Was de Hollander maar zo slim.


De Coop-container van dichtbij in het wild.

Het gebeuren door "Schweiz Aktuell" vastge
legd.


Schweiz aktuell vom 25.03.2011

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
MailMailMail