Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

11-6-2015 Opnieuw laat NS kansen onbenut liggen. De zoveelste seinstoring die de concurrent in de kaart speelt. In dit geval de "Valleilijn" die met een simpel tweetje de gevluchte reiziger probeert te redden.

Dat lukte natuurlijk niet en dus werd er gemopperd. Slechts twee extra bakken hadden de onverwachte toestroom kunnen opnemen.

En precies daar laat de overheid het afweten. De overheid kwam, zag en deed niks toen NS de "onrendabele" lijnen verpatste. En opeens is één van die lijnen, die naar Veendam opeens wel rendabel. Weliswaar heeft Q-liner daar problemen mee, maar Arriva laat zien dat het heel goed kan. Ook de overige spoorlijnen in het noorden dienen hersteld te worden. Dat levert plaatselijke werkgelegenheid op. Lees meer:

Maar als de politiek alleen maar aan eigen gerief kan denken.

Fyra kostte NS bijna 800 miljoen

Voor dit bedrag had NS kunnen samenwerken ipv concurreren met de door NS zelf weggewerkte "ondendabele" lijnen. Hierboven een Zwitserse "ondendabele" lijn die niet de "concurrent" loopt te zieken maar er mee samenwerkt. Vier bakken reserve op een station als Ede-Wageningen, dat net als de omgeving aan het verpauperen is. Kapitaalvernietiging.
Probleem van de overheid.


Maar het is sowieso zinloos mensen te laten weten dat iets anders moet. Dat merk je vooral op twitter (de rijders van elektrische auto's zijn er heilig van overtuigd dat hun batterijblik de beste oplossing is). Zo was er ooit op een bijeenkomst een man met een verstandelijke beperking die i.p.v. een tram "modules" wilde laten rijden. Die moesten dan wel eerst uitgevonden worden, maar zijn "modules" waren echt de oplossing voor de parkeerproblemen.

Met dat zelfde fenomeen krijgt NS te maken als een idee dat op 175-jaar spoor getoond werd, in de praktijk uitgevoerd gaat worden.

Containervervoer met losse "modules". Ook daar was men (met of zonder verstandelijke beperking) er van overtuigd dat dit problemen zou gaan oplossen. Een conductrice in de trein naar huis schoot onbedaarlijk in de lach toen ze daar van hoorde. Natuurlijk bestaat een goederentrein uit losse eenheden, maar zelfstandig? Dat doet men alleen op de weg en zie de gevolgen.

Het "cultuurtje" bij NS moet gewoon volledig op de schop. En dat is helemaal niet zo moeilijk. Dat is al eerder aangegeven.
Maar ongelofelijk hardleers, men probeert het een jaar later weer.

Een kansrijk concept: robotwagons die tussen reguliere treinen door containers op de plaats van bestemming brengen. https://t.co/fg65ss57zm


Politiek, geloofwaardig liegen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail