Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Deze website gebruikt gèèn cookies. Uw surfgedrag interesseert ons -en onze partners- geen hout. 

Uit RNW wereldkrant (een jaar geleden): Hoewel eenvijfde van de Nederlandse huishoudens zich geen auto kan veroorloven, is autobezit steeds meer een voorwaarde om mee te komen in de maatschappij. Sterker nog: miljoenen mensen zouden volkomen onthand zijn zonder auto.
Sjoh! Gut! Echt waar?

En dus.....


"Truckerjoep" aan de drugs. De wereldkrant: Vrachtwagen met 3000 kilo softdrugs. Op de A27 bij Nieuwendijk heeft de politie een vrachtwagen aangehouden met 3000 kilo softdrugs (straatwaarde ruim tien miljoen euro). De politie hield de vrachtwagen aan na een tip.

Louche handel dus. Over drugsoorlogen is inmiddels voldoende bekend.

De wereldkrant: Nederlander betaalt meer aan accijnzen. Vorig jaar was de Nederlander gemiddeld 670 euro kwijt aan accijnzen. Dat is zo’n 25 euro meer dan een jaar eerder. Vooral rokers zijn meer gaan betalen; tussen 2005 en 2010 is de belasting op sigaretten met meer dan 30 procent gestegen.

Heb je geen rijblik en rook je niet, dan verdien je dus € 670.- en dien je de vrede. Want zowel voor rookwaren, drugs als olie worden oorlogen uitgevochten.

Fiets en trein dus!

En de volgende oorlog is al voorgeprogrammeerd.

Uit "Het kan wel": de oogsten van de arabicaboon, de meest gebruikte koffieboon, vallen de laatste jaren tegen als gevolg van klimaatverandering.

Boerderijen slecht verzorgd en verlaten.

Een stijging van de koffieprijzen kan een negatief effect hebben op de Fair Trade contracten die worden afgesloten met koffieboeren. Lees meer:


Wie zijn kop in het zand steekt, zal morgen met z'n tanden knarsen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail