Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Uit RNW wereldkrant (een jaar geleden): Hoewel eenvijfde van de Nederlandse huishoudens zich geen auto kan veroorloven, is autobezit steeds meer een voorwaarde om mee te komen in de maatschappij. Sterker nog: miljoenen mensen zouden volkomen onthand zijn zonder auto.
Sjoh! Gut! Echt waar?

En dus.....


"Truckerjoep" aan de drugs. De wereldkrant: Vrachtwagen met 3000 kilo softdrugs. Op de A27 bij Nieuwendijk heeft de politie een vrachtwagen aangehouden met 3000 kilo softdrugs (straatwaarde ruim tien miljoen euro). De politie hield de vrachtwagen aan na een tip.

Louche handel dus. Over drugsoorlogen is inmiddels voldoende bekend.

De wereldkrant: Nederlander betaalt meer aan accijnzen. Vorig jaar was de Nederlander gemiddeld 670 euro kwijt aan accijnzen. Dat is zo’n 25 euro meer dan een jaar eerder. Vooral rokers zijn meer gaan betalen; tussen 2005 en 2010 is de belasting op sigaretten met meer dan 30 procent gestegen.

Heb je geen rijblik en rook je niet, dan verdien je dus € 670.- en dien je de vrede. Want zowel voor rookwaren, drugs als olie worden oorlogen uitgevochten.

Fiets en trein dus!

En de volgende oorlog is al voorgeprogrammeerd.

Uit "Het kan wel": de oogsten van de arabicaboon, de meest gebruikte koffieboon, vallen de laatste jaren tegen als gevolg van klimaatverandering.

Boerderijen slecht verzorgd en verlaten.

Een stijging van de koffieprijzen kan een negatief effect hebben op de Fair Trade contracten die worden afgesloten met koffieboeren. Lees meer:


Wie zijn kop in het zand steekt, zal morgen met z'n tanden knarsen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
MailMail