Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

25-2-2012, de infobeperking van de oproerkraai.

In dit geval de roeptoeteraars van de domroep en de politiek (David Willemsen van Groenslinks in dit geval).

Meer dan 80 goederentreinen p/d door Arnhemse binnenstad terwijl we een Betuwelijn hebben?

Weer protesten dus. Dat heeft nog nooit iets opgeleverd.

Wat Willemsen zich niet noemde was de route van deze goederentreinen. In dit geval IJmuiden- (Tata-steel) A,dam-Utrecht-Arnhem. Daar waar de rolletjes staal voor de (elektrische) rijblikken vandaan komen. Hier rechts zo'n treintje (met Duitse elektrische meersysteemlok) te Arnhem. Zou volgens Willemsen dus A,dam-Utrecht-Geldermalsen-Betuwelijn moeten worden. Groenslinks blokkeerde overigens zelfs ooit een multimodaal overslagcentrum in Valburg. Want ook dat is de Betuwe waar vele "beter gesitueerden" hun stulpje hebben. Werken daar natuurlijk niet, want behalve wat agrarisch werk is er daar geen werk. Men werkt dus in de Randstad. Met het bijbehorende forensenverkeer. Komt nog aan de orde.

Groenslinks is dus een ordinaire Nimby-club. Zonder verstand van spoor.

De conditie van die forens holt trouwens achteruit. Door file- en parkeerproblemen vlucht de getergde en autobuik wegtrainende forens naar de trein. Daar moet ie opeens gaan traplopen, de roltrap.

Uit het Noord-Hollands dagblad: ZAANDAM - Gemak dient de mens. En dus ook de Zaanse burger. Maar wie dagelijks vanuit het centrum naar station Zaandam loopt, ervaart het tegenovergestelde. Lucas de Bruin reist bijna dagelijks met de trein. Hij ergert zich rot aan de niet functionerende roltrappen.....

....De gang naar het station ervaart hij als een ’survival of the fittest’. ,,Alleen de allersterksten blijven over.’’ Meer lezen:

Dat is nu veranderd. De trein dus, het goederenvervoer is dan nog niet besproken.

"Truckerjoep" maakt er dagelijks een puinhoop van en dus schakelt men om naar het spoor.

En ook Tata-steel kan dan beter omschakelen naar het spoor. De automaffia zit al flink in de knel. Wegens stikstofpoblemen is de maximum snelheid al teruggeschroefd naar 100 km/u. Blijft over het goederenvervoer. En ook dat is sterk gedecimeerd. Lees meer:

Het bedrijf heeft veel last van de markt in Europa: zo zit de Europese auto-industrie in zwaar weer. Topman Henrik Adam van Tata Steel Europe zei dit weekend in een interview met het FD dat 'IJmuiden' beter moet presteren.

Het mes snijdt dan aan 2 kanten. Produktie van staal. Lees meer:

Uit Treinreiziger: Het goederenvervoer in Nederland verplaatst zich steeds meer van het conventionele spoornet naar de Betuweroute. Hierdoor komt er meer ruimte beschikbaar voor reizigerstreinen. Meer lezen:

Ook dat gaat niet zonder problemen. Bewoners van de Arnhemse wijk Transvaal, die toch zelf gekozen hebben om daar te gaan wonen, beginnen nu te mekkeren over de treinenloop. De trein rijdt ook daar al meer dan 100 jaar. En ja, die forensen die "mooi" in Friesland en Drente wonen.


Uit de Gelderlander: DEN HAAG/ ARNHEM - Het 'Tracébesluit Sporen in Arnhem' is vernietigd, maar het werk aan het omvangrijke sporenproject rond Station Arnhem kan gewoon doorgaan. Dat is de consequentie van de uitspraak die de Raad van State in Den Haag woensdagochtend deed in een zaak die in juni 2009 was aangesponnen door omwonenden van het spoor in Arnhem. Meer lezen:

Shoutbox

De oplossing is doodsimpel, eisen bijstellen en in de buurt van je werk gaan (huur)wonen. Bedrijven aan de spoorlijn zodat "Truckerjoep" omgeschoold kan worden en de bedrijven het geluid dempen. Dat scheelt pas herrie.

Vertaald met Google-translate met excuus voor de soms kromme redenering. Het punt is duidelijk, Van de weg naar het spoor om te overleven.

Olie is zowel financieel als moreel een aflopende zaak. Foto's uit de omgeving Arnhem-Velp bewijzen dat er ruimte genoeg is. Lidl, pal naast de spoorlijn, waar nu 6 jaar geleden een nieuwe flat neergezet is i.p.v. de talloze bedrijven, ook elders langs deze lijn.
Joej!

Volgend (soortgelijk) probleem dient zich aan. Bastiaan Meerburg (VVD) klaagde ooit dat Wageningen ten onder gaat aan een verkeersinfarct. Daar heeft men het volgende op gevonden. Nog maar een brug erbij. Wat natuurlijk weer meer verkeer aantrekt,


Politiek, geloofwaardig liegen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
Mail