Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

25-2-2012, de infobeperking van de oproerkraai.

In dit geval de roeptoeteraars van de domroep en de politiek (David Willemsen van Groenslinks in dit geval). Hij veroorzaakte een tweet:

Meer dan 80 goederentreinen p/d door Arnhemse binnenstad terwijl we een Betuwelijn hebben? Protesteer as 29 februari van 19-21u in stadhuis!

Wat Willemsen zich niet noemde was de route van deze goederentreinen. In dit geval IJmuiden- (Tata-steel) A,dam-Utrecht-Arnhem. Daar waar de rolletjes staal voor de (elektrische) rijblikken vandaan komen. Hier rechts zo'n treintje (met Duitse elektrische meersysteemlok) te Arnhem. Zou volgens Willemsen dus A,dam-Utrecht-Geldermalsen-Betuwelijn moeten worden. Groenslinks blokkeerde overigens zelfs ooit een multimodaal overslagcentrum in Valburg. Want ook dat is de Betuwe waar vele "beter gesitueerden" hun stulpje hebben. Werken daar natuurlijk niet, want behalve wat agrarisch werk is er daar geen werk. Men werkt dus in de Randstad. Met het bijbehorende forensenverkeer. Komt nog aan de orde.

Groenslinks is dus een ordinaire Nimby-club. Zonder verstand van spoor.

De conditie van die forens holt trouwens achteruit. Door file- en parkeerproblemen vlucht de getergde en autobuik wegtrainende forens naar de trein. Daar moet ie opeens gaan traplopen, de roltrap.

Uit het Noord-Hollands dagblad: ZAANDAM - Gemak dient de mens. En dus ook de Zaanse burger. Maar wie dagelijks vanuit het centrum naar station Zaandam loopt, ervaart het tegenovergestelde. Lucas de Bruin reist bijna dagelijks met de trein. Hij ergert zich rot aan de niet functionerende roltrappen.....

....De gang naar het station ervaart hij als een ’survival of the fittest’. ,,Alleen de allersterksten blijven over.’’ Meer lezen:

De trein dus, het goederenvervoer is dan nog niet besproken. "Truckerjoep" maakt er dagelijks een puinhoop van en dus schakelt men om naar het spoor.

Uit Treinreiziger: Het goederenvervoer in Nederland verplaatst zich steeds meer van het conventionele spoornet naar de Betuweroute. Hierdoor komt er meer ruimte beschikbaar voor reizigerstreinen. Meer lezen:

Ook dat gaat niet zonder problemen. Bewoners van de Arnhemse wijk Transvaal, die toch zelf gekozen hebben om daar te gaan wonen, beginnen nu te mekkeren over de treinenloop. De trein rijdt ook daar al meer dan 100 jaar. En ja, die forensen die "mooi" in Friesland en Drente wonen.


Uit de Gelderlander: DEN HAAG/ ARNHEM - Het 'Tracébesluit Sporen in Arnhem' is vernietigd, maar het werk aan het omvangrijke sporenproject rond Station Arnhem kan gewoon doorgaan. Dat is de consequentie van de uitspraak die de Raad van State in Den Haag woensdagochtend deed in een zaak die in juni 2009 was aangesponnen door omwonenden van het spoor in Arnhem. Meer lezen:

Shoutbox
Verder nog uit de Gelderlander: WESTERVOORT/ ARNHEM/ HUISSEN - De gemeente Westervoort is boos op de provincie Gelderland. Die heeft het Huissense bedrijf Van Dalen toestemming gegeven om 's nachts ballast te verwerken van het project Sporen in Arnhem. Meer lezen:

De oplossing is doodsimpel, eisen bijstellen en in de buurt van je werk gaan (huur)wonen. Bedrijven aan de spoorlijn zodat "Truckerjoep" omgeschoold kan worden en de bedrijven het geluid dempen. Dat scheelt pas herrie.
Joej!

Volgend (soortgelijk) probleem dient zich aan. Bastiaan Meerburg (VVD) klaagde ooit dat Wageningen ten onder gaat aan een verkeersinfarct. Daar heeft men het volgende op gevonden. Nog maar een brug erbij. Wat natuurlijk weer meer verkeer aantrekt,

Neem meteen even dat andere probleem mee,
want ook daar weet men in Wageningen geen raad mee. Het opvangen van de energie in deze nieuwbouw:


Politiek, geloofwaardig liegen.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail