Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

6-5-2012. VARA's vroege vogels heeft het weer over z'n verslaving: het rijblik. Menno Bentveld tegen z'n ratelende collega Janine Abbrink. "De auto wordt duurzamer en dat is toch goed nieuws, hé Janine?". Janine woont in de Achterhoek en kachelt dagelijks 150 km heen en weer naar de onzinfabriek in Hilversum.

De Zwitsers gaan uit een ander vaatje tappen. Blijft hier bij een storing de spoorwerovergang open en ontstaat er een "overwegstoring", waardoor het treinverkeer ontregeld wordt, de Zwitsers gaan de spoorwegovergang afsluiten, waardoor het treinverkeer gewoon doorgang vindt. Hier een "Gepäcktriebwagen" van de nu met de MGB gefuseerde Furka-Oberalpbahn op de spoorwegovergang bij Andermatt. En ook:

Uit Bahnonline.ch: Die SOB leistet Pionierarbeit

Bei einer klassischen Bahnübergangssteuerung wird im Störungsfall der Zug mithilfe einer Zugsicherung gestoppt. Bei neuen Anlagen wird der Strassenverkehr gestoppt, das bedeutet, dass bei einer Störung der Anlage sich die Schranken automatisch schliessen, Schiene und Strasse werden getrennt. Zudem wird der Pikettdienst der Bahn per SMS aufgeboten.
1-0 voor het spoorwegverkeer.

Maar teleurstelling voor Vincent, die reageerde met een tip over de Tres Hombres, een nostalgisch zeilschip dat 50 ton lading kan meenemen maar in de woeste rivieren en op de Veluwe weinig kans maakt. Zoals iedereen kan zien, de elektrische trein doet het hier prima. En 50 ton lading? Eitje voor de 1400 pk van de motorwagen van de hier getoonde pendeltrein. Energie afkomstig van het kombikraftwerk, met oa windenergie. Universeel.


 De beste manier om wraak te nemen is zorgen dat het je goed gaat.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
Mail