Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze site is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de site als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze site op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

13-12-2015: De klimaatconferentie is ten einde en nu al rolt men over elkaar. Fossiele brandstof wordt nog steeds gesubsidieerd. Op kerosine hoeft nog steeds geen belasting betaald te worden. En dat is wel het leeuwendeel. E.e.a. komt nog steeds ter sprake bij de "bezorgde" kak.

Flugzeuge und Schiffe: Klimaverhandler trauen sich nicht an die großen Umweltverpester."Geen vliegreis voor twee personen naar Thailand 5400" en meer misverstanden.

Kamp: Elektrisch vervoer versterkt NLse economie: aantal banen in 2015 omhoog naar 3.200 https://t.co/3VkViF4WlS #EV https://t.co/lvIOnxwbLc

In geen van deze voertuigen links past ook maar één rolcontainer. Dit in tegenstelling tot de trein (rechts). Maar men denkt dat de enorme massa forensen dit verhindert. En elektrisch, al 100 jaar. Kijk naar de gemakzucht van die forens en trek je conclusie.

In de kop van de trein (één of tweemaal per dag) stapt niemand in. Plaats daar de rolcontainers die anders in een CO2-blazende vrachtwaggel verdwijnen. Er is ruimte genoeg zoals de montage toont.

COP21 is dan geslaagd, 0.5° Celsius temperatuurverhoging. Daar kan iedereen mee leven. Herstel daarnaast de smalspoorlijnen waarmee Nederland heeft vol gelegen en meer problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Schuif de egocentrische problemen aan de kant en zie wat wel kan. Toon de over het paard getilde planologen wat ze verkeerd gedaan hebben en maak Nederland weer mooi. Zorg er ook voor dat Nederland geen afval meer veroorzaakt. Een goederenwagen die zojuist een supermarkt heeft bevoorraad kan het afval in een rolcontainer mee terug nemen. Dat zal het beleid voor 2016 worden.

Een nieuw winkelcentrum stamp je niet zomaar uit de grond. E.e.a. wordt "zorgvuldig" gepland en staat al op één plaats en verhuis je niet zo maar. Elk nieuw winkelcentrum krijgt een spooraansluiting met zoals in veel plaatsen voorzieningen voor diverse soorten afval. Zodra de supermarkt bevoorraad is, worden de lege rolcontainers gevuld met dit afval en zodra de nieuwe GmP (Goederentrein met Personenvervoer) komt aangekoppeld.

Zo maak je COP21 tot een succes. Fossiele brandstof en dus CO2 is ten einde en wegvervoer beperkt zich tot fietsen. Langere afstanden kunnen zo probleemloos per trein afgelegd worden.

In bovenstaande wagens kunnen de al genoemde rolcontainers meegenomen (overal in gebruik) worden. Onbelangrijk hoe zo'n wagen er uit ziet. Een container voldoet ook prima en kan ook achter een stadstram gehangen worden en kan ter plaatse gelost en geladen worden. In Zürich gebeurt dit al, zij het dan voor afval.

Andere produkten zijn geen enkel probleem, zolang er maar een rolcontainer in past. Zelfs meenemen in een personentrein kan zonder problemen. Wel is nodig dat deuropeningen breed genoeg zijn en er een standaardkoppeling dit mogelijk maakt.

http://klimaatkombi.nl/images/Transport/RhB_koelcontainer.jpgIn feite kan elk produkt met elke trein mee. Slechts de bestemming bepaalt waar in de trein de wagens aangekoppeld worden.

Meer info is hier te lezen:

Wat er dan niet per trein kan, kan altijd nog per bakfiets. Nederland wordt dan niet alleen mooier, maar ook waard om in eigen land te blijven. Als je boodschappen gaat doen neem je ook je afval mee, je neemt nu ook lege flessen mee naar de glasbak?

Het enige waar politici aan kunnen denken bij railtransport is "Lightrail" en iedereen weet vanaf nu dat je daarmee ook Albert Hein mee kunt bevoorraden. Linksboven toont de Zwitserse Rhätische Bahn al 100 jaar hoe dat moet. Lees meer:

Het is dus interessanter als de container bij een station staat. Voor oudpapier is dit geen enkel probleem. Het oud papier bv kan door de bewoners op de fiets (met een aanhangertje) naar de oud papiercontainer bij het station gebracht worden. Dit helpt behoorlijk! Veel reklame kan als nieuwsbrief in je mailbox bezorgd worden. Eén muisklik en de zooi is weg.


Mensen zijn niet bang voor verandering. Ze zijn bang dat ze veranderd worden.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMailMail

Mail