Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten.

22-3-2012. En het is weer zover. Een seinstoring bij NS. En de oplossing van het probleem is simpel. Vereenvoudig het systeem, zoals in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Nee, niet meteen afhaken en met conclusies klaar staan. In die jaren 70 en 80 van de vorige eeuw waren de woorden sein- en wisselstoring totaal onbekend. Alweer simpel omdat men in de buurt van het werk woonde. Men ging op de fiets naar het werk. Op de fiets waren de woorden sein- en wisselstoring totaal onbekend. Een stukje geschiedenis:

Werknemer Dirk (een gefingeerde naam) werkte als draaier bij een grote scheepswerf in Rotterdam. In de jaren 80 werden daar 1200 mensen ontslagen door de hotemetoten die niet met hun poten van de centenkist konden afblijven. Noem de namen Stikker en Joep v.d. Nieuwenhuizen en je weet genoeg. Jan-met-de-Pet zat met de gebakken peren, maar de meesten vonden weer werk in de omgeving. Sommigen op het zelfde nivo, anderen onder hun opleidingsnivo. En dat laatste was heel belangrijk. Degen die geen werk onder hun opleidingsnivo WILDEN accepteren moesten elke dag KILOMETERS reizen. Toen is het begonnen.

Tegelijkertijd hadden de werknemers met een goede opleiding ook een dure koophut-in-de-polder-met-rijblik en ook dat was een reden en waren afhankelijk van de bank. Dat waren de nieuwe forensen. En omdat hun aantal sterk steeg namen ook de files sterk toe. De kruik gaat te water tot ie barst. En de kruik barstte. De oliejunks vluchtten naar de trein. En op een gegeven moment is dat systeem vol, mede omdat er geen geld naar het spoor ging maar naar de blikmassa met steeds meer asfalt. VOL=VOL en dat is nu ook het spoor. En al zitten er in Hilversum 200 Lara Renses die een grote bek opzetten tegen de spreker van NS, er verandert niets zolang die Lara Renses zelf in anderhalve ton staal naar het werk gaan. Want dat is wat er gebeurt bij de Hilversumse domroep. Geen blaffende hond die er in Hilversum of omgeving woont.

Werknemer Dirk lacht zich op dit moment een deuk, hij gaat nog steeds met een broodtrommeltje op z'n fiets naar z'n werk. Dirk accepteerde werk in de gezondheidszorg waar ie de domheden van de over het paard getilde verpleging mocht opruimen. Dit hier is de inhoud van de glasbak. "Glasbak? Ik zie kopjes liggen." zul je zeggen. De inhoud van een hele glasbak compleet onbruikbaar. De recycleclub neemt deze galsbak niet mee. Kosten? De gezondheidszorg zelf.
Dat is het nivo van die "beter opgeleiden".

Eigenlijk zit werknemer Dirk allang in de VUT en hoort het gejammer vanuit z'n bed kreunend van het lachen aan.

Dirk kon zich de VUT veroorloven omdat Dirk geen koophut-in-de-polder-met-rijblik heeft. Dirk woont nu fijn op de Veluwe, waar de forensenmassa elk weekend heen kachelt.

  En daar komt Dirk ze tegen, de mensjes die op doktersadvies moeten "Nordic-walken" en niet meer normaal op het voetpad kunnen lopen omdat daar oneffenheden in zitten. Ze lopen nu op straat en brengen zo het verkeer in gevaar. Wee de fietser die moet uitwijken en de bus tegenkomt.

Bij sport en rekreatie is tegenwoordig het rijblik onmisbaar. Hier de plaatselijke sportschool "Sjabbens". Of is het toch een doodgewone verzameling van oud roest? Of deze zondagse wandeltocht in de natuur. En zo ontstaat ook op de Veluwe nu een verkeersinfarkt. En ook daar loopt de zaak in het honderd omdat men daar twee rijblikken in de tuin heeft staan (en een bordje 30 km). Domroep NOS liet het deze morgen zelf horen: "Een danslerares uit Amsterdam op weg naar Ede-Wageningen." En natuurlijk reizen er ook hotemetoten vanuit Renkum via Ede-Wageningen naar Amsterdam.

Die twee rijblikken rijden ook niet op water en omdat de olie aan het opraken is, wordt dat ook veel duurder.
De € 2.- grens nadert snel.

Ook dat onderwerp komt bij de Hilversumse kakelkippen aan de orde. En omdat die benzineprijs zo hoog is, neemt men het ook niet meer zo nauw met het veroorzaken van afval, wat weer nieuwe problemen veroorzaakt.

Met de fiets naar je werk? Dacht je dat? Dat kan de verwende forens echt niet aan. De fiets wordt gebruikt voor rekreatie en afstandjes korter dan 4 km. En ook dan is het lachen. De couveuzefiets heeft een wrakkige standaard die het bij de eerste windvlaag laat afweten. Want een gewone fiets is een windvanger.
De fiets gaat even liggen.

En daar ligt de intelligente transportoplossing. De meesten stappen bij een beetje herfststorm al af en creëeren zo weer een fantastische optocht bij  de dagelijkse boodschappen. Hier een simpel dorpsstraatje waar vroeger de tram reed. Reed ja, gesloopt. De bliklawine domineert nu de dorpsstraat en ook hier een "taskforce verkeer".

Die weer onmiddelijk teniet gedaan wordt door de fijn in de natuur wonende forens die zeker in de winter in de puree zit. Als de ouders KILOMETERS van het werk wonen, dienen de kinderen opgeborgen te worden in de BuitenSchoolse Opvang (BSO). Het fenomeen Kiss + Ride is geboren.

En voorlopig is er geen einde in zicht want ook in Gelderland loopt men te hoop tegen de trein, die de verwende consument zijn afval moet leveren. De keuze is gevallen op "Truckerjoep".
Die de zaak nog verder zal laten vastlopen.

Ook twitter loopt op dit moment over omdat men iets anders meer kan dan mopperen.


Vooruitgang, naar huis twitteren dat je in de file staat.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.