Deze site probeert de lachwekkende misstanden in de samenleving aan te kaarten. Oneens? Reageer via het reaktieformulier. IP-adres wordt opgeslagen en je loopt de kans dat je reaktie op deze site gepubliceerd wordt.

25-11-2011: Weer een vrachtwagen gekanteld, op A1 deze keer. Uit de Telegraaf: DEN HAAG -  De politie heeft de A1 bij de grensovergang bij De Lutte (Overijssel) in beide richtingen afgesloten vanwege een ongeval met een vrachtwagen. Dat heeft de ANWB laten weten. De chauffeur raakte bij het ongeval gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.  Meer lezen:

Dit gebeurt ELKE DAG. En....

UIt RNW wereldkrant: De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen laat geen Nederlandse ecocombi’s meer toe. Ecocombi’s zijn extra lange vrachtwagens die gebruikt worden door bloemen-en planten-transporteurs.....

.....Noordrijn-Westfalen verbiedt de lange vrachtwagens, onder meer omdat die niet veilig zouden zijn.

En dus....

Tijd voor een modulair opgezet transportsysteem. Een voorschot op een volgende week verschijnend artikel over de superbus van Wubbo Ockels. Die is verre van modulair opgezet. Hier is eerder sprake van een hormonaal opgezet concept. Dit concept past helemaal nergens op. Er moet zelfs speciale infratruktuur (betonnen banen) voor worden aangelegd. Zelfs de elektrische infrastruktuur moet worden aangepast. Akkus die de tot 600 KW vretende motoren moeten voeden, moeten ook ooit opgeladen worden.

De trein kent deze infrastruktuur al 100 jaar en is wereldwijd geaccepteerd, maar Oksels en de TU Delft verdommen het om hier op aan te sluiten.

Het modulaire systeem dat trein heet maakt het mogelijk om onderdelen (tot zelfs wielen en draaistellen) onmiddelijk uit te wisselen. Een filmpje van het Zwitserse aktualiteitenprogramma "Schweiz Aktuell", in het Schwyzertüütsch weliswaar, maar de beelden zeggen genoeg. De "lijkentrein". Het hiernaast en hieronder getoonde materieel is volledig uitneembaar en kan zelfs goederenwagens meenemen. Modernisering (in delen) geen probleem.

Schweiz aktuell vom 11.12.2009

Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Ervaar meer over klimaatkombi.
Mail