Deze stek probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Deze stek is ook hulpmiddel om een lang verhaal op forums en twitter kort te maken. Beschouw de stek als dokumentatie die ook weer verwijst naar andere dokumentatie. Bekijk deze stek op de PC met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

Veel bezoekers van deze webstek raken in de war als ze met hun eigen vervuilende leefstijl geconfronteerd worden. Hier wordt de camera veelvuldig als wapen gebruikt. Daar hebben sommigen een gloeiende pest aan. Ook zijn er bezoekers die moeite hebben met de layout en kleuren.

Ook deze terreur wordt hier genegeerd.

Weinig of geen onverteerbaar afval en zeker geen rijblik voor de deur. Gebruik maken van het al even primitieve openbaar vervoer. Met petities bereik je niks. Wel met de camera. Confrontatie is de beste methode.

Verder werkt deze stek ZONDER cookies en andere oplichtmethoden. Je krijgt dus geen reclame voor dingen die je toch niet wilt.

25-6-2016. De paniek bij de oliejunks is weer groot en de neiging tot compenseren eveneens. Een supercel vernielt autoruiten en zonnepanelen.

En ook de stroomboeren zien hun kans, helaas, 40 jaar te laat.

Na een stevig onweer bijgewerkt 31-5-2016. 'Mama heeft een auto gekocht' en zo een dodelijke ontwikkeling in gang gezet. Kortzichtig egoistisch gedrag. Men kijkt niet verder dan z'n neus lang is.

Wie een auto koopt gaat nooit meer met het openbaar vervoer, laat staan het OV op het (smal)spoor. Smalspoor is er in Nederland ook helemaal niet meer.

En waar is het spoor op beide afbeeldingen? Vrachtwaggels!

De particuliere klanten van @Greenchoice zijn over op groene stroom uit Nederland. t.co/zcJ4JW3M5k https://t.co/bzjQQL2ssn

De Zuid-Hollandse RTM is in 1965 gestopt. De NBM in 1946, NZH in 1961 en de LTM in 1949. Verder is de weerstand tegen een tramlijn, die ook goederen aan kan enorm. Gemeente Renkum: "Er is geen plaats". Nogal klontjes als zelfs wethouder Hekking uit Juinen de elektrische pooierbak propageert.

In 2010 werden de laatste tramrails uit de Oosterbeekse Utrechtseweg gesloopt. Terugkeer was toen nog mogelijk. Helaas, wethouder Hekking uit Juinen lag dwars. Huismoedertjes mopperen omdat er een vrachtwaggel hun bananen staat te lossen, Opoe kan niet meer parkeren. Als Opoe met de tram was gekomen, hoefde Opoe niet te parkeren en was de vrachtwaggel overbodig, goederenwagens achter de tram. Zoals de Zwitsers dat nog steeds doen.

De mogelijkheden van een elektrisch interlokale tramlijn. De NBM had ooit enkele stoomtramloks, in de oorlog werden deze door gebrek aan kolen snel van elektromotoren voorzien. Rechts.

Ook de Zwitsers gaan door op het spoor, 5 goederenwagens achter een simpele motorwagen uit 1939. Ook vandaag nog in gebruik.

Evenals dit resultaat 70 jaar later bij de Duitse OEG, links. Die Oberrheinische Eisenbahn, früher von der Oberrheinischen Eisenbahn-Gesellschaft AG (OEG), später MVV OEG AG, heute RNV betrieben, ist eine meterspurige Eisenbahnstrecke im Dreieck der Städte Mannheim, Heidelberg, Weinheim und Viernheim. Ein kleiner dreischieniger Abschnitt zwischen Heidelberg und Schriesheim wurde früher als normalspurige reine Güterstrecke betrieben. Nach der Abkürzung für die frühere Betreibergesellschaft wird sie heute noch OEG genannt. Sie wird im Kursbuch der Deutschen Bahn AG als Strecke „669“ geführt und befindet sich komplett im Tarifgebiet des Verkehrsverbundes Rhein-Neckar (VRN).

Die OEG ist eine nichtbundeseigene Eisenbahn nach der Eisenbahn-Bau- und Betriebsordnung für Schmalspurbahnen (ESBO) und verkehrt in Mannheim und Heidelberg auch als Straßenbahn, teilweise auf den Gleisen der MVV Verkehr AG und der Heidelberger Straßen- und Bergbahn AG (HSB). Die vier Strecken sind Nebenbahnen, als Betriebsverfahren wird elektronisch signalisierter Zugleitbetrieb angewendet. Auch aufgrund der eingesetzten Straßenbahn-Triebwagen wird die OEG in der Öffentlichkeit eher als eine Überlandstraßenbahn wahrgenommen. Die OEG betrieb zudem bis Dezember 2009 den Stadtbusverkehr in Weinheim, einige Buslinien im Südosten Mannheims sowie einige weitere Buslinien in der Umgebung von Schriesheim und Ladenburg. Meer lezen:

"Geen tegel maar egel" dan ook minder last van water in en om het huis @roerenovermaas @peelmaasvallei

Perfect weer om de noodzaak van @OpSteenbreek aan te tonen! #minderverharding

 
'Besef ontbreekt dat strijd tegen wateroverlast in eigen tuin begint' Vandaag in @DeGelderlander https://t.co/ipy773znQS
Perfect weer om onzin uit te kramen. Supercel? Broeikaseffect!!

Kan geen kwaad om te benadrukken dat de gevolgen van verdubbeling CO2 al in 1974(!) heel goed begrepen werden! https://t.co/5ezaHhOONX

Bijgewerkt 19-10-2017. Om dit alles eindelijk een halt toe te roepen bedacht men (ook) in Renkum het Milieu Educatie Centrum dat aan bezuinigingen te offer viel. Hier werden kinderen ingeschakeld.

Men pootte in oktober en november bloembollen om bijen aan te lokken en om de gemeente vrolijker te maken.

Onderzoek van Harvard University levert het onomstotelijk bewijs: neonicotinoiden zijn bijenmoordenaars en veroorzaken zelfs exponentiële sterfte onder de insecten. De pesticiden zijn de directe oorzaak van CCD, colony collapse disorder, ofwel het instorten van bijenvolken. De resultaten van het onderzoek werden al in juni 2014 gepubliceerd in het tijdschrift Bulletin of Insectology.

De uitkomsten van de studie bevestigen niet alleen conclusies van vorige onderzoeken (op basis van replicatie van die onderzoeken) maar versterkt tevens de conclusie dat opeenhoping van op zichzelf niet dodelijke doses neonicotinoiden uiteindelijk de oorzaak vormen voor CCD, ofwel het uitsterven van bijenvolken. Lees meer:

Een actieve, positieve bijdrage aan biodiversiteit is te leveren door in de tuin met een aantal zaken rekening te houden. Met het plaatsen van bepaalde planten zijn de bijen én de biodiversiteit gebaat. Richard van Galen, medewerker van de Stichting Natuur en Milieu: “Het gaat niet zo goed met de bijen. Bijen maken niet alleen honing, ze zijn ook onmisbaar voor de bestuiving van bloemen en gewassen.”

Hans van Dijk van Milieu Centraal adviseert een ‘levende tuin’: “geef de tuin windbeschutting, veel struiken en niet te veel stenen. Dat maakt de tuin prettig en veilig voor vogels en insecten. Ook een lijsterbes en een vogelbadje in de tuin zijn erg nuttig voor de dieren.”

Veel tips om de biodiversiteit te bevorderen, komen neer op het goed stilstaan bij wat je koopt en niet koopt. Koop bijvoorbeeld minder vlees als je boodschappen doet. En heb je echt elk jaar een nieuw mobieltje nodig? Ook de vakantie is een aandachtpunt voor behoud van biodiversiteit. Lees meer:

Voor de bijen, en niet alleen de honingbijen, maar ook vlinders en andere bestuivers heeft Guerrillgardeners een bloembommenpakket samengesteld.

Dus je wilt een kinderfeestje of les of buurtactiviteit opfleuren en spannend maken met een workshop bloembommen? In een eerdere blog schreven we al uit hoe je bloembommen maakt. In deze blog nemen we je specifiek mee in de praktijk van de workshop.

In de onderstaande tekst gaan we er vanuit dat je 1) de workshop voor kinderen geeft en 2) gebruik maakt van ons workshop-pakket bloembommen maken. Maar ook als je dat niet doet zal er genoeg nuttige info in staan om een knallende workshop te geven! Lees meer:

Heb je nu de smaak te pakken? Zo starten kinderen automatisch combinatieteelt op. Uit de12ambachten: Hoe noem je het? ‘Mischkultur’, zo heet het bij de Duitsers. ‘Companion planting’ zeggen de Engelsen. In ons land hadden ze er geen naam voor, maar je had wel de ‘Beverwijkse teelt’. Bij deze werden aardappelen gecombineerd met rijsdoperwten, staakbonen en/of tuinbonen. Lees meer:

Uit Permagarden: Door de juiste planten combinatie, helpen planten elkaar. Ze stimuleren elkaar in de groei en smaak. De geuren en kleuren van bepaalde planten combinaties hebben een gunstige werking op ongedierte.

Zie ook:

Doe het zelf, combinatieteelt.


Het probleem is niet dat je niet weet wat je doen moet maar, dat je niet doet wat je allang weet.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk Klimaatkombi helemaal.
MailMail