Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

9-5-2012, Waarschuwing, ernstige hoeveelheid alternatieven voor.... De NOS en z'n speeltje, de vrachtwaggel: De inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat controleren of transportbedrijven genoeg doen om de risico's van agressie en geweld tegen vrachtwagenchauffeurs te verkleinen. Korte lontjes van andere weggebruikers leiden geregeld tot agressie, geweld of gevaarlijke situaties. Lees meer:

Maar zo simpel ligt het niet. "Truckerjoep" maakt er regelmatig een zooitje van. Zoals dit soort stommiteiten voorkomen. Hier "truckerjoep" die denkt dat ie tram is. Vast en zeker op weg om de supermarkt te bevoorraden. Vooruitziende blik, jammer van de foute materieelkeuze.

Zo kan het ook!

Nederland is een autoland. Dat was al duidelijk, dat heeft men gecopieerd van de VS. "The American dream". Deze droom gaat nu verstoord worden. Eerst met kleine speldenprikjes, maar die worden gaandeweg heftiger.

In Renkum liep een jaar geleden het busverkeer vast omdat de puincontainer van een vrachtwaggel verkeerd terecht kwam. Er moest een kraan aan te pas komen om de zaak te redden. Ook oom agent had een extra taak om een nog grotere chaos te voorkomen.

Maar het leed was al geleden, achter deze blokkade drie bussen wiens naam "Breng" niet helemaal terecht meer was. Een tram (die exact op deze plaats ooit reed) rijdt simpelweg achteruit. Dat doet een bus niet zo simpel omdat achter deze optocht de blikken egoisten zich ophopen.


Ook voor "Truckerjoep" in een vrachtwaggel was het te laat, hij wist al van "Peakoil" maar dat was bij de baas onbekend.

De kamerplanten van de volgende klant moesten nog even geduld hebben. Hadden de Gelderse bobo's hun verstand gebruikt, dan had er hier de Rijnlijn gelegen die gewoon langs de schrootmassa was gereden.

Voor grotere calamiteiten is in Renkum een alternatieve route gepland. Aan weerszijden van een calamiteit kan dan met pendeltreinen worden gewerkt. (Kunnen probleemloos voor- en achteruit).
En hier staat ie dan, de vrachtwaggel.

Het kan echter ook effektiever. Remeha brult alweer op de radio met z'n HRe-ketel, de CV die zowel warmte als stroom levert. Stroom voor spoorverbindingen als de Rijnlijn. Het is toch zo simpel. Achter deze compositie de vracht voor Oxalis.

Uit RNW wereldkrant: Wanneer er geen vrachtwagens zouden rijden, kon u geen boodschappen doen. Maar ook geen huis laten bouwen, of verhuizen. Fabrieken vallen stil en de economie is ten dode opgeschreven.

Welke economie? Die van het meer en meer en nog meer en nog is het niet genoeg?

RNW-onzin: De transportsector is de slagader van de economie, want goederen moeten in een constante stroom van de fabrikant bij de consument terechtkomen. Dat vergt een goede infrastructuur, overslagpunten en distributiecentra.

En die zijn gesloopt!!

Maar er is een omslag merkbaar: UIt De Gelderlander: AALTEN - Het 'lege' station in Aalten krijgt spoedig nieuwe 'bewoners'. Dat belooft de gemeente, die vorig jaar zorgde voor een rigoureuze renovatie van het in verval geraakte gebouw. Een woordvoerster: "We zijn in gesprek met gegadigden die het station willen exploiteren. Lees meer:

Een goederenloods maakte vroeger deel uit van dit station.

RNW pulp: Vooral vrachtwagenchauffeurs zijn iedere dag onderweg met een kostbare lading, onder grote tijdsdruk en eindeloze controles, om de schappen in de supermarkt gevuld te houden. Wanneer er één week geen vrachtwagens zouden rijden, waren de gevolgen niet te overzien.

Deze controles zijn zo noodzakelijk omdat deze branche er zo'n ongelofelijke puinhoop van maakt.

Ook om te lachen is:

Wereldvod: Automobilisten in een kilometerslange file met stilstaand verkeer in twee richtingen op een snelweg bij het Noord-Duitse Hildesheim raakten zo gefrustreerd, dat ze het heft in eigen hand namen. Ze knipten een twee meter breed stuk uit een metalen hek met tralies en reden via de vluchtstrook naar een naastgelegen rijksweg. Een politie woordvoerder zei verbaasd te zijn dat automobilisten met dergelijk gereedschap onderweg zijn. Wie precies verantwoordelijk  is voor de illegale omleiding is onduidelijk.

En die trein kan nog veel meer. Probeer dit es met een bus ('Truckerjoep' met menselijke lading)

Over energieopwekking denken sommige Zwitsers toch wat anders. Daar werd ooit de 2000 watt-economie voorgesteld. Nu wordt de 1 m2 hout-economie gelanceerd. Uit Schweiz Aktuell, in het Schwyzertüütsch gesproken, maar het is goed te volgen.

Nach den 2000 Watt kommt der Kubikmeter Holz

Wer baut und heizt, soll Holz verwenden. Es gebe genug davon, wenn man es effizient nutze. Dies sagt ein bekannter Schweizer Holzbau-Ingenieur und nennt seine Vision die „Ein-Kubikmeter-Holz-Gesellschaft“. Und – geschickt eingesetzt – reiche dieser Kubikmeter aus, um sich ein Haus zu bauen und dieses damit auch zu heizen. Beispiele von Holzhäusern aus der Ostschweiz zeigen, dass diese Rechnung durchaus aufgehen kann.

Schweiz aktuell vom 02.08.2011

Daar kan Eneco nog wat van leren.

Uit Duurzaam nieuws: Groene stroom voor 120.000 huishoudens uit afvalhout

Eneco gaat op een gereserveerd terrein in het Delfzijlse havengebied een bio-energiecentrale bouwen van 49 MegaWatt. In de centrale, die in 2013 in bedrijf komt, worden houtsnippers van gerecycled afvalhout omgezet in groene elektriciteit. Eneco kan met deze centrale 120.000 huishoudens van groene stroom voorzien. Meer lezen:

En de warmte? Kon dat ding niet op Rottum gebouwd worden? Dan weet je tenminste zeker dat je de warmte nooit meer terug ziet. Die gaat de plomp in. Daarom bouwt Eneco, met "duurzame" aspiraties, dat ding in het Delfzijlse havengebied.

Zie de diverse soorten (container)wagens die je achter elke trein (tram) kunt hangen en waarvoor dus helemaal geen vrachtwaggel meer nodig is. Lokale produktie maakt 'Truckerjoep' (die niet eens op atoomstroom kan rijden) verder overbodig.
ShoutboxMailMail


ShoutboxMailMail

De Haagse wethouder ziet veel meer in het rail-OV, dat volgens hem een veel grotere capaciteit heeft met dezelfde personeelsinzet.

"Eén man vervoert meerdere honderden reizigers." Meer lezen:

Dit treinstel van de Zwitserse Rhätische Bahn (RhB) toont ook aan dat er veel meer mogelijk is dan alleen reizigersvervoer. Truckerjoep omscholen dus. Dat toont ook de Zwitserse site "Bahnonline" aan, waar na de Swiss Alpine Marathon honderden reizigers vervoerd werden. Meer beelden en lezen:

Uit RNW wereldkrant: Chauffeurs boos over gebrekkige info. Dat blijkt uit het programma Onderweg van de Wereldomroep. De verboden zijn regionaalafgekondigd in verband met de sneeuw. De trucks zouden te veel opstoppingen en ongelukken veroorzaken.

Dit nieuws was ooit te zien op het Duitse "Aktuelle Stunde". Daar klonk een heel ander verhaal. De chauffeurs, voornamelijk afkomstig uit Oost-Europa spreken alleen hun moerstaal en zeker geen woord Duits.

'Truckerjoep' wil gewoon de vlam in de pijp. En de klant van 'Truckerjoep' wil gewoon zijn aardbeien, sla en tomaten in de winter.

De beperking geldt overigens alleen voor vrachtwaggels met een gewicht vanaf 7.5 ton. En dat is precies wat er op deze webzijde gepropageerd wordt. Nadat de aardbeien, sla en tomaten uit Verweggistan er uit gefilterd zijn kan de rest van het "hoogstnoodzakelijke" transport met de trein gedaan worden. Het natransport geschiedt dan per elektrische bestelwagen.

Bert van Sloten, tussen twee geplugde deunen door, snapt er ook al geen hout van en zeurt tegenover een NS-bobo over het wel erg veel uitvallen van de nieuwe Sprinters. Zou men bij de NOS wel eens bij de Zwitsers kijken hoe het daar werkt? Hier één van de vele rangeerloks met een versterkingswagen op weg. De opvolger staat er al naast. Natuurlijk met standaard koppelingen.

De Zwitserse NPZ (Nahverkehrs Pendel Zug) ook met standaard koppelingen, die zo simpel weggesleept of versterkt kan worden. En ook in de daluren een goederenwagen kan meenemen. Om "Truckerjoep" overbodig te maken.

      


Met de trein gaat dat allemaal veel simpeler, om een combinatie als een vrachtwaggel lacht men bij de spoorwegen. Twintig van die dingen hangt men probleemloos in een trein en zelfs het personenvervoer buiten de spits kan een paar containers meenemen. Maar ja, als je de boel sloopt of saboteert. Het goederenvervoer ging ooit per spoor, "Truckerjoep" bestond niet eens. En zo ontstaat een jojobeleid, Multimodaal centrum Valburg wel, Multimodaal centrum Valburg niet. En intussen loopt de zaak keurig in puin.

De kans dat er een containeruitwisselingpunt (CUP) of multimodaal transportcentrum (MTC) aan de Betuweroute bij Valburg komt is aanzienlijk gestegen. De gemeente Overbetuwe staat niet langer afwijzend tegen het plan voor een overslagpunt van containers. De Nijmeegse wethouder Jan van der Meer en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen hebben bezwaren. Meer lezen:
En ook Agnes Kant van het FNV komt niet verder dan "Stap bij mij in de oto".

En precies dat zorgt voor onenigheid bij het pensioenoverleg. De arbeider wil ook een 'oto' en 75% HEEFT een 'oto'. Met de bijbehorende denkwijze en problemen, door de media gepropageerd en hierboven beschreven.
Onderzoek:
Volwassenen zonder rijblik, (heilige koe oftewel otootje)? Even melden via de Mail


De ene truck tegen de ander; 'Ik ben toch zo moe, ik ga even liggen'.


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.