Deze site probeert oplichting rond energie en verkeer aan te kaarten. Bekijk deze site met Chrome, Firefox, Safari of Opera. Negeer Internet Explorer.

29-5-2012. Een buurtgenoot wil graag eerder met pensioen. Hij kan het vergeten. Koophut, rijblik, het is met een VUT-uitkering niet te betalen. Dat heb je als je ver van je werk woont. Met de trein en in de buurt van je werk wonen was dit wel mogelijk geweest. Spoorwegmaterieel gaat meer dan 40 jaar mee. De hier afgebeelde Re 425 gaat na meer dan 40 jaar buiten dienst. Miljoenen kilometers op de teller. Wordt een rijblik ook zo oud?

En iedereen kan in de buurt van z'n werk of zelfs IN een station wonen.  Meer lezen:

Komen we meteen op Japan, waar oa Toyota de produktie een paar dagen stil legt. Iedereen heeft het inmiddels gezien, de enorme massa's rijblik die werd weggespoeld door de tsunami.

Nogmaals, Japan is een bergachtig land. Waterkracht is daar een serieuze optie. De Zwitsers bewijzen dit dagelijks.

Zet van deze simpele installaties een paar duizenden neer en samen met warmtekrachtkoppeling en de kleine Energyball's is kernenergie overbodig.

Daarnaast is ook Japan een vis en vleesetend land. Men woont niet voor niets zo graag aan de kust. Tsunami's zijn een bekend fenomeen, Tsunami is zelfs een Japans woord. Dan hou je daar toch rekening mee? Voor vis en vlees is een enorm transportsysteem nodig.  Meer lezen:

Het Japanse spoorwegnet is grotendeels smalsporig en weer de Zwitsers en zelfs de Japanners zelf bewijzen de ongekende mogelijkheden hiervan. Hier rijdt de trein evenals op veel Zwitserse spoorlijntjes door de bebouwde kom. De trein is een publiek vervoermiddel dat evenveel recht heeft op een plaats in de maatschappij.

Verder is de diskussie over kernenergie weer opgelaaid en Tegenstroom heeft daar uitgebreide documentatie over, die de Japanse overheid onder de pet houdt. En de Japanse bevolking slikt dat zonder daar verder over na te denken. Meer lezen:


Welk gedeelte van NEE begrijp je niet?


Volg Klimaatkombi op Twitter, account daar is Klimaatcombi:  Antwoorden langer dan 140 tekens worden op deze website gegeven.

Bekijk deze website met Mozilla Firefox. Reageren? Schuif de muis over de trein en bekijk de statusbalk.

Bekijk klimaatkombi helemaal.
ShoutboxMail